Način testiranja

alphacool_eisbaer_pro_aurora_360_13

Test platforma za Eisbaer Pro Aurora 360 hladnjak je bila AM4. Na Asusovu smo ProArt X570-Creator WiFi ploču ugradili testni Ryzen 9 5950X i na njega hladnjak. Grafika je bila Radeon RX 6800, a sve zajedno se nalazilo na CoolerMasterovoj MasterFrame 700 open bench platformi. Testirali smo uz pomoć OCCT ovog Large Data testa koji ne opterećuje procesor do kraja, no odličan je za usporedbu s ostalim hladnjacima. Temperature smo pratili i uz pomoć HWInfo64 alata te vrijednost uzimali nakon sat vremena opterećenja.

Rezultati testova

AMD Ryzen 9 5950X @ Stock OCCT Large Data

Ryzen 5950X u stock načinu rada boosta konstantno na 4.625 MHz pri naponu od 1,311 V. Ovaj hladnjak promjenu brzine rada ventilatora ima isključivo putem UEFI sučelja matične ploče, pa smo tako mi napravili mjerenja u tri brzine – Silent, Turbo i Full Speed. Ventilatori su već i pri Silent radu čujni kao što ćemo vidjeti niže u grafu, a temperature su kao što vidimo šarolike. Ako želimo maksimalne performanse tada je potrebno ventilatore staviti u Full Speed mod pri čemu su jako bučni, a temperatura se približava onoj postignutoj s odličnim Liquid Freezerom II 360 pri čemu su njegovi ventilatori puno tiši. No ako želimo malo mira i ipak nešto tišeg rada tada će Silent mod biti najpametniji odabir uz nešto višu temperaturu.

Moramo ovdje svakako napomenuti da će se prednosti ovoga hladnjaka ipak najviše vidjeti kod procesora velike površine IHS-a, s Ryzenom je on ipak malo potkapacitiran zbog manje površine transfera topline.

Buka

Da, ventilatori bi i u Silentu mogli biti tiši, a Turbo i Full Speed su vrlo glasni no donose i bolje rashladne mogućnosti. Ako vam ne smeta buka, ovo je odličan hladnjak za overclocking HEDT procesora.