AMD_white_trickster (1)

Iza imena AMD Athlon X4 870K skriva se refresh Steamroller arhitekture kodnog imena Godavari. Prvi susret s Godavari refreshom imali ste priliku vidjeti u našoj recenziji A10-7870 APUa. Procesor nam je na test došao u sklopu kompletne konfiguracije, a kako se snašao u našoj šarži testova čitajte u nastavku.

AMD Athlon X4 870K

AMD_white_trickster (5)

AMD Athlon X4 870K ne predstavlja novu arhitekturu već Godavari refresh gdje je AMD uspio izvući još poneki MHz, a ostati pri istom TDPu. S obzirom da smo o Godavariu već pisali, ovdje ćemo samo kratko proći kroz osnovne specifikacije novog člana.

Kao što samo ime govori Athlon X4 870K je četvero jezgreni procesor za FM2+ podnožje. Osnovni radni takt iznosi 3.9 GHz dok je maksimalni turbo u ovom trenutku nepoznat (vjerojatno 4 GHz). Osnovni takt je tako za 200 MHz podignut u odnosu na X4 860K, a L2 cache je ostao nepromijenjen i iznosi 4MB kao i TDP koji iznosi 95W.

 

AOC G2460PF

AMD_white_trickster (6)

AOC G2460PF predstavlja mid-range FreeSync monitor s TN matricom. S obzirom da smo FreeSync tehnologiju detaljno obradili ovdje nećemo previše o njoj, a za one željne dodatnog štiva uputit ćemo vas na Acer XG270HU test. Ukratko, radi se o tehnologiji koja prilagođava refresh rate monitora broju sličica u sekundi koje naše računalo može ostvariti te na taj način pokušava eliminirati screen tearing.

AMD_white_trickster (7)

Glavni aduti AOCa su veliki raspon u kojem je FreeSync aktivan 30-144Hz i deklarirani odaziv od 1ms. Što se tiče odaziva prigovora nemamo, a FreeSync je radio svoj posao. Nažalost zbog ograničenosti vremenom nismo bili u mogućnosti snimiti sam gameplay te jasnije dočarati kako to radi u praksi na ovom konkretnom monitoru, tu ćemo Vas usmjeriti na naše starije videe.

AMD_white_trickster (8)

Osim FreeSynca i brzog odaziva na G2460PF moramo pohvaliti mogućnosti ergonomije. Stalak je podesiv po visiniu rasponu od 13cm, vertikalni nagib iznosi od -5° do 22°, a horizontalni 165° u oba smjera.

AMD_white_trickster (9)

Što se tiče konektora G2460PF je dobro pokriven. S lijeve strane nalazi se USB 2.0 tipa B, 2 USB 2.0A, on/off prekidač te priključak za struju. Kao i kontrole OSD izbornika.

AMD_white_trickster (10)

S desne strane imamo dostupne sve vrste konektora na tržištu. DVI-I, HDMI, DP, D-SUB te audio ulaz i izlaz.

AMD_white_trickster (11)

S desne bočne strane monitora nalazimo još 2 USB 2.0 konektora. Prava je šteta što se na monitoru ne nalaze USB 3.0 konektori.

Jedini problem je TN matrica ispranih boja i naravno lošijih kuteva gledanja u odnosu na IPS, ali s obzirom na odaziv i raspon kojem je FreeSync dostupan gameri preko toga mogu prijeći.