Andromedia

Prvo ćemo se pozabaviti P modelom koji dolazi u atraktivnoj srebrnoj boji (postoje još i zlatna i plava varijanta za one sklone takvom modnom izričaju), valjkastog dizajna i odlične kvalitete izrade. Tehničke specifikacije otkrivaju već spomenuti BT za spajanje, AUX ulaz, 15W izlazne snage u 2.1 konfiguraciji i punjivu Li-ion bateriju od 1600mAh. Ostatak specifikacija pogledajte u tablici:

andromedia_supersonic_p_7

andromedia_supersonic_p_1 andromedia_supersonic_p_2

Zvučnik dolazi u kartonskoj kutiji u kojoj još nalazimo i punjač, te kabel za audio konekciju ako se kojim slučajem odučimo na takvu vrstu povezivanja. Prvo što se može primijetiti nakon raspakiravanja je odličan dojam koji uređaj ostavlja u rukama. Velika težina samog zvučnika dodatno pridonosi tome, dok kvaliteta izvedbe metalnog pokrova i sama završna obrada ne ostavljaju niti malo mjesta kritici. Sve je izvedeno u maniri nekog velikog brand name proizvođača skuplje audio opreme i po tom pitanju Superosnic-P se nema čega sramiti, dapače.

andromedia_supersonic_p_3

Zvučnik ima ugrađenu on-off tipku koju je potrebnu kliknuti i držati koju sekundu dok se uređaj ne upali i ne zasvijetle gornje touch tipke. Osim on-off tipke ,na samom tijelu još nalazimo samo konektor za klasični strujni adapter koji puni bateriju, a ostatak dizajna se oslanja na čiste linije bez puno ukrasa i dodataka.

andromedia_supersonic_p_4

Donji dio zvučnika je opremljen samoljepljivim podnožjem koje ujedno izdiže zvučnik od površine i služi za vibracijski sustav, o kojem ćemo nešto kasnije. Nakon uključivanja putem on-of tikpe zvučnik signalizira da je spreman za rad putem gornjih touch tipki, a BT simbol svojim signalnim svijetlima obavještava o statusu zvučnika – spreman za povezivanje, povezan i slično. Kratke i sažete upute daju sve informacije potrebne za puštanje u rad.

Nakon prvog uparivanja uređaja, u našem slučaju mobilnog telefona, kasnije i prijenosnog računala, slijedeći put je dovoljno upaliti oba uređaja u međusobnom dometu i spajanje se obavlja automatski u prilično brzom vremenskom periodu, u roku od 5-6 sekundi sve je spremno za rad.

 andromedia_supersonic_p_5

Kada su uređaji jednom upareni, upravljamo pomoću gornjih tipki koje su prilično jasne svima koji su ikada u životu puštali muziku s bilo kojeg uređaja, osim eventualno one u sredini. Ona služi (dugim pritiskom na nju) uključivanju i isključivanju vibracije, koja pojačava duboke tonove i doprinosi takvom doživljaju audio zapisa. Ovo sve skupa funkcionira i više nego dobro, od same kvalitete zvuka, basa i vibracija – naravno ako stalno imamo na umu da se radi o kutijici veličine 8×8 cm. Za nekakvu zvučnu kulisu u kojoj je bitna mobilnost i u kojoj neće razni audiofili tražiti dlaku u jajetu – ovo rješenje je i više nego idealno.

 andromedia_supersonic_p_6

Baterija je više nego dostatna za višesatno pjevanje uz hitove s mobitela, a i uvijek se može priključiti na struju tako da problema s trajanjem ne bi smjelo biti. Nama je u takvom jednom događanju baterija izdržala više od 6h konstantne svirke uz začuđujuće poglede svakoga tko je čuo i isprobao isti.

Slijedeći na redu je nešto stariji i moćniji crni brat, koju svoju moć naglašava X oznakom. Radi se naime o 4.1 sistemu istih 15W izlazne snage, uz to opremljenim i s kontrolama telefona i ugrađenim mikrofonom.