Samo napajanje je dizajnirano dosta konzervativno. Njegove dimenzije nisu osobito velike tako da će stati u bilo koje normalno ATX kućište. Metalik siva boja zasigurno neće privući pažnju ljubitelja svjetlećih računala, no odlično se uklopiti u bilo kakav minimalistički dizajniran sistem. Hlađenje napajanja je osigurano jednim 80-milimetarskim ventilatorom koji je smješten na njegovom stražnjem dijelu. Ventilator ima automatsku regulaciju brzine zavisno o temperaturi napajanja, a sonda koja mjeri ovu temperaturu je smještena u samom napajanju. Na stražnjem dijelu napajanja također vidimo sklopku za uključivanje dovoda napona te konektor za priključivanje napajanja na gradsku mrežu. Obzirom da je napajanje opremljeno aktivnim PFC sklopom, sklopke za određivanje ulaznog napona nema.

Na prednjem dijelu napajaja vidimo konektore za spajanje modularnih kabela te rupice za usisivanje svježeg zraka koji uvlači ventilator kojeg smo već spomenuli. Drugim riječima, sistem hlađenja ovog napajanja nije dizajniran tako da bi sudjelovao u hlađenju cijelog kućišta. Ovo implicira dvije stvari – da je napajanje odlično rješenje za kućišta čija je unutrašnjoj podijeljena na termalno nezavisne blokove (npr. kućište Antec 182), ali da istovremeno je kod klasičnih kućišta u kombinaciji s ovim napajanjem potrebno malo više pripaziti na ventilatore koji stvaraju zračnu struju preko procesora.

Antec NeoPower 550
24 pin ATX
Da
8 pin EPS
Da
8 pin / 6pin PCIe
0 / 2
Molex
6 (3 / 3)
Floppy
2 (putem adaptera)
SATA
4 (dva po kabelu)
PFC
Active
Snaga
550 W
+3.3V
24 A
+5V
20 A
+12V1
18 A
+12V2
18 A
+12V3
18 A
+12V4
Cijena
oko 850 kn
Jamstvo
3 u HR (5 godina tvorničko)

Prema specifikacijama ovo je napajanje u stanju kontinuiranoisporučivati 550 vata pri temperaturi od 50 celzijevih stupnjeva. Svi oni koji su nešto više upoznati tematikom napajanja iz ovog će zaključiti da u normalnim uvjetima napajanje u skladu s ovim specifikacijama ima snagu višu od deklarirane (obzirom da snaga napajanja pada s porastom temperature). Snaga dostupna na 3,3-voltnom i 5-voltnom vodu je dosta niska što je obično slučaj s napajanjima modernog dizajna. S druge strane, kad je riječ o 12-voltnom naponu, ovo napajanje nudi čak tri raila s odvojenom regulacijom, a kroz svaki je moguće provući maksimalnu 18 ampera. Ako je suditi prema specifikacijama, NeoPower 550 ne bi trebao imati problema s napajanjem SLI i CrossFire konfiguracija baziranih na modernim high-end karticama.