Arctic S111 BT Arctic S111 BT

Arctic u svojoj ponudi razlikuje dvije vrste proizvoda, od kojih ovi zvučnici spadaju u obje – Wireless Audio i Speakers. S111 model zvučnika je poznat već neko vrijeme, a sada je na tržište stigla i njegova Bluetooth inačica koja ga smješta u ovu Wireless kategoriju. Kako svi manje više znamo, mobilni telefoni nikada ne mogu proizvesti zvuk kvalitete i snage kao eksterni zvučnici, kao npr. ovi koji su pred nama. Stoga se kupci željni malo potpunijeg multimedijalnog iskustva odlučuju upravo za ovakvo rješenje, koje im nudi solidnu zvučnu kulisu, solidnu autonomiju i bežični lossless prijenos zvuka.

Arctic S111 BT Arctic S111 BT

Uz zvučnike dolaze i detaljne upute koje treba pročitati kako bi razumjeli što sve oni nude i kakva im je funkcionalnost. Arctic se ovdje kao i obično potrudio pa je sve lijepo i slikovno objašnjeno.

Arctic S111 BT Arctic S111 BT Arctic S111 BT

Kako bi zvučnike bilo lakše prenositi, Arctic daje i hard case s patentnim zatvaračem koji ih izvrsno štiti od vanjskih utjecaja. U pakiranju uz zvučnike dolazi i 3.5mm Stereo Jack audio kabel i jedan micro USB kabel za punjenje baterije. Kabeli se smještaju u posebni džepić unutar kutije što je vrlo praktično.

Arctic S111 BT Arctic S111 BT

S111 BT dolaze u odvojenim zvučničkim kutijama dimenzija 70 x 70 x 70 mm (kocka), povezanih bijelim kabelom dužine 53 cm. Nama su pristigli u lijepoj plavoj boji, a kupiti ih se može i u Black, White, Lime i Pink verzijama. Kutije su plastične, zadovoljavajuće kvalitete. Zvučnici u njima su promjera 40 mm, frekventnog opsega od 50 Hz do 25 kHz, impedancije 4 Ohma, a pojačalo je snage 2x 2W RMS-a. Ta se snaga i osjeti i zvučnici proizvode čist te dovoljno glasan zvuk, s tek ponekom nepravilnošću u višem dijelu spektra.

Arctic S111 BT Arctic S111 BT

Na stražnjoj strani desne kutije nalaze se tipke za paljenje (ujedno ima i Pause te Play funkciju), poglašnjavanje i stišavanje (ukoliko ih duže držimo i za promjenu pjesme), a tu je i LED-ica za indikaciju napunjenosti, microUSB utor za punjenje 2000 mAh Li-Po baterije i Line In utičnica. LED indikacija radi u tri nivoa – kada je baterija preko 50% svijetli plavo, kada je između 25 i 49% izmjenjuje se plavo i crveno, a kada je ispod 24% svijetli plavo i trepće crveno. Povezivanje preko Bluetootha i Android telefona je vrlo jednostavno i lako, a jedino što treba paziti je da telefon ne udaljavamo predaleko od zvučnika. Nama se signal gubio već nakon 5 – 6 metara u prostoriji punoj namještaja i prepreka. Na otvorenom prostoru bi trebalo raditi i do 10 metara. Što se autonomije tiče, nama su zvučnici počeli gubiti snagu nakon 10 sati, što je kraće od deklariranog vremena, no ipak sasvim respektabilno. Ukoliko je iz nekog razloga potrebno, zvučnike je moguće vratiti na tvorničke postavke, držanjem Vol+ i Vol- tipaka duže od 8 sekundi.

Sve u svemu, S111 BT zvučnici su vrlo dobar proizvod, koji pruža kvalitetan zvuk kako putem bežične, tako i žičane veze, zadovoljavajuće snage koji ispunjava i veće prostorije. Unatoč činjenici kako nose visoku preporučenu cijenu od 49.99 €, u Hrvatskoj se mogu nabaviti za 240 kuna što je sasvim fer iznos za ono što nude.