arctic_p324_bt_1 arctic_p324_bt_2

Ako ste nedavno stali na vagu pa se neugodno iznenadili brojkom koju ste tamo vidjeli te potom čvrsto odlučili kako je krajnje vrijeme da se počnete baviti nekom fizičkom aktivnosti koja u svom nazivu ne sadrži riječi “daily” i “quest” onda pažljivo čitajte dalje.

arctic_p324_bt_3 arctic_p324_bt_4

Naime, prije bilo kakve fizičke aktivnosti potrebno je odabrati opremu a ako ste geek u srcu onda nikako ne možete početi trčati (ili biciklirati) ako nemate dobre slušalice koje ćete priključiti na svoj pametni telefon.

arctic_p324_bt_5

Na tržištu je zaista veliki izbor slušalica za mobitele a nama je Arctic poslao na test P324 model. Na prvi pogled P324 djeluju ovako. (nastavi čitati 😀 )

Po navici krećemo s pakiranjem koje je u ovom slučaju maleno i nije pretjerano domišljato. Obična bijela kutijica na kojoj su fotke slušalica te kratke tehničke specifikacije. Kad smo ju otvorili unutra smo pronašli:

  • P324 slušalice
  • Micro USB na USB kabel za napajanje
  • Torbicu za nošenje
  • Upute

arctic_p324_bt_6

Nama je na test došao crni model no iste slušalice se mogu na tržištu pronaći u još pet drugih boja. Kao što se može vidjeti s fotografija P324 su dizajnirane tako da ih se natakne na uši iza glave. Navodno da je takav dizajn vrlo udoban i da na takav način slušalice ostaju na mjestu prilikom fizičkih aktivnosti no nama su slušalice postale poprilično neudobne već nakon kraćeg vremena (cca 1,5 h). Naime, ako nosite naočale (a ljeti većina ljudi nosi sunčane) ovakav dizajn nije baš idealan jer se nosač od slušalica dotiče iza uha s okvirom od naočala pa stoga ne može dobro nasjesti na glavu te počinje žuljati nakon nekog vremena. Nosač se ne može podešavati po širini. Bez obzira na to slušalice su ostale na mjestu prilikom bicikliranja i nisu se skidale s ušiju. Na samim sluškama su navlake koje se mogu skinuti i oprati a koja se za sluške spajaju putem magneta. Na desnoj sluški se nalaze komande za npr. podešavanje glasnoće ili odgovor na poziv. Ti gumbići su vrlo diskretni i zahtijevaju vrijeme prilagodbe kod korištenja no kad ih jednom svladate bit ćete oduševljeni koliko je to zgodno i praktično. Sluške se uparuju s uređajima preko “plavog zuba” tako da je priključivanje na pametni telefon, tablet ili računalo vrlo jednostavno.

arctic_p324_bt_7

P324 sadrži punjivu litijsku bateriju koja se napaja preko micro USB – USB kabela koji dolazi u pakiranju. Baterija, prema tvorničkim specifikacijama, traje 20 sati no nismo isprobali da li je zaista tako. Mi smo slušalice koristili tjedan dana po par sati svaki dan i nisu zahtijevale punjenje. Utor za napajački kabel se također nalazi na desnoj sluški i prekiven je slikonskom folijom koja ga štiti. To je s jedne strane dobro no s druge strane ta folija je dosta osjetljiva i poprilično sigurni smo da bi se nakon dužeg vremena jednostavno otkinula. Ispod utora za punjenje nalazi se mala LED-ica koja svijetli plavo ako je baterija puna te crveno dok se puni ili uparuje s uređajem.

arctic_p324_bt_8

Zvuk je na P324 ugodan i bez šumova. Iako se radi o modelu koji ide “na uši” blokiranje vanjskih zvukova nije potpuno no nije ni loše. Zvuk je solidan no ako imate vrlo istančano uho i tražite visoku kvalitetu zvuka onda možda ovaj model nije za vas.

Ono što nam se posebno sviđa kod ovog modela slušalica je njihova malena težina (teže svega 78 grama), kompaktan dizajn (preklapaju se i mogu se lako pospremiti u pripadajuću torbicu). Za kraj možemo reći da su P324 slušalice dobar izbor u svojoj kategoriji i da će zadovoljavati potrebe nezahtjevnih korisnika kojima trebaju slušalice za sportske aktivnosti. Slušalice se mogu pronaći u dućanima po 249 kn.