asr_x370_killer_1 asr_x370_killer_2

Killer SLI dolazi u verziji s 802.11ac WiFi modulom i bez njega, a nama je na test stigla potonja ploča. Kutija je klasična, s jasno istaknutim i naslikanim tehnologijama kojima se ploča diči, a predstavlja jeftiniju alternativu Fatal1ty seriji.

asr_x370_killer_3

Oprema nije puno siromašnija od Fatal1ty modela, a sastoji se od uputa za instalaciju, CD-a s upravljačkim programima i aplikacijama, dva SATA kabela, SLI_HB mostićem za dvije kartice i s tri vijka za M.2 sockete.

asr_x370_killer_4 asr_x370_killer_5

Ploča ima drugačiju shemu boja, koja je sada s bijelim akcentima (slovo K kao Killer) na crnom PCB-u. Dva su hladnjaka na MOSFET-ima sivi, a na X370 čipu je crno bijela kombinacija. Pokrov stražnjeg I/O-a je nešto jednostavniji nego na Fatal1ty ploči, bijele je boje, a pokriva i audio jedinicu. Na layout nemamo većih zamjerki sve je manje više logično raspoređeno i posloženo. Sviđa nam se kada proizvođač stavi M.2 socket iznad slota za grafičku karticu gdje će sigurno dobiti više zraka nego ispod.

asr_x370_killer_6 asr_x370_killer_7

VRM jedinica je nešto jednostavnija nego kod Fatal1tya i broji 12 faza, s 45-amperskim premium prigušnicama i istim onim Nichiconovim 12K crnim kondenzatorima. Proizvođač ne navodi čiji su MOSFET-i na kojima su ovaj put nešto tanji aluminijski hladnjaci. Oni uspješno odvode toplinu sve dok ne krenemo s overclockingom kada ih je preporučljivo prisilno hladiti. Desno od socketa je identičan raspored komponenata kao i kod jače ploče, četiri DIMM utora (64GB, DDR4, 3.200 MHz), ATX konektori dva interna USB 3.0 konektora.

asr_x370_killer_8 asr_x370_killer_9

Audio jedinica na ovoj ploči je nešto stariji Realtekov ALC892 CODEC kombiniran s Nichiconovim audio kondenzatorima – zvuk nije ništa spektakularno, no sasvim je zadovoljavajuć. Za povezivost se sa svijetom brine Intelov I211AT gigabit LAN kontroler. Dva su oklopljena PCIe x16 utora koji kombinirano rade u x8 + x8 modu kada su dvije AMD ili Nvidia grafičke kartice u njima. PCIe x1 utora su četiri. Na donjem su dijelu ploče raspoređeni uobičajeni konektori, a vrijedni spomena su dva konektora za LED trake i čak tri 4-pinska konektora za ventilatore i vodenu pumpu. Na ploči se nalaze i dva M.2 socketa od kojih jedan radi na 32 Gbps, a drugi na 20 Gbps s podrškom za NVMe.

asr_x370_killer_10 asr_x370_killer_11

Stražnji I/O panel skriva jedan vertikalni M.2 socket za WiFi/BT karticu koja se može dodatno nabaviti i koja uostalom dolazi s Killer SLI/ac modelom. Stražnji panel skriva i jednu zanimljivost – HDMI port, koji radi u kombinaciji s AM4 APU-ima (sedma generacija A serije APU-a). Ostatak priče je klasičan, dva USB 3.0 utora (Type-C i Type-A), šest USB 3.0 utora, RJ45, audio konektori itd. Ploča uz dva M.2 socketa ima i šest SATA 6 Gbps portova smještenih horizontalno. UEFI sučelje i softverska podrška su slični kao i kod Fatal1ty ploče.