asr_n3700itx__n3150m_2

Iz testova Braswell platforme, tri procesora koja smo probali, možemo zaključiti kako Intel ovdje ima tehnološku nadmoć i vrlo konkurentnog igrača za uredska računala, te općenito računala nižih zahtjeva. N3700 se u većini slučajeva solidno nosi s Athlonom 5350 čiji je TDP čak četiri puta veći. Grafičke su performanse i dalje na strani AMD-a, no sirove procesorske su im ipak dosta blizu. AMD je dokazao kako je i A535o moguće pasivno hladiti, no potreban je znatno masivniji hladnjak.

ASRock je napravio solidan posao s pločama, tj. Braswell sistemima. Ponudio je šarolik izbor Micro-ATX i Mini-ITX sistema koji će zadovoljiti sve potrebe korisnika. Oprema bi kod nekih modela mogla biti i malo bogatija, no za potrebe jednostavnog računala sve je manje više tu. I ne zaboravimo kako to računalo može biti sasvim bešumno a i dalje imati dobre performanse za osnovne radne potrebe.

Naš izbor između dvije testirane ploče bi ipak išao na stranu N3150M zbog niže cijene (700 kn vs. 1000 kn), ne toliko slabijih performansi, a ipak znatno nižeg zagrijavanja. No, opet ne bi bilo fer ovdje izostaviti i Athlona 5350 koji košta oko 400 kn, plus ASUS AM1I-A ploču koja košta oko 270 kuna – kome ne smeta duplo viša ukupna potrošnja neće se razočarati u ovoj kombinaciji.