Echelon Camo Edition slušalice namijenjene su gamerima, a ponajviše onima koji uživaju u first person pucačinama. Asus ih barem tako reklamira, a obećavaju i potpuno fokusiranje na "bojno polje", zbog pasivnog prigušenja buke od 30dB koje donose mekane spužvice presvučene kožom koje u potpunosti prekrivaju uho. Ovaj podatak uz informaciju o 50 mm driverima napravljenim s neodimijskim (Nd) magnetima i jastučićima promjera 100 mm nalazi se na prednjoj strani kutije proizvoda. Prednja i bočna stranice su djelomično prozirne pa nam se kroz prozorčić ukazuju slušalice. Na stražnjoj se strani nalaze detaljnije informacije te slika cijelog proizvoda. U kutiji se uz slušalice nalaze i upute za upotrebu te jamstveni listić.

Slušalice su dobro zaštićene u svome plastičnom kalupu, te su pričvršćene kako se ne bi pomicale tijekom transporta. Asus je čak i zaštitio dio gdje se plastika dotiče sa slušalicama, kao što na slici možete vidjeti. Slušalice su na prvi pogled privlačne a pregledom detalja vidimo kako su dizajnirane da se svide igračima pucačina u prvom licu. U oči odmah upadaju i veliki jastučići koji u potpunosti prekrivaju uho, pa već na prvi pogled slušalice djeluju udobno. Kabel je upleten i dovoljno dug (2.5m), a na jednoj trećini dužine od slušalica nalazi se već poznati kotroler glasnoće na kojem je i tipka za uključivanje i isključivanje mikrofona, te kopča kojom kontroler možemo fiksirati na željeno mjesto. Na kraju kabela su odvojeni pozlaćeni jackovi za mikrofon i zvučnike.

Slušalice su moderno dizajnirane, a materijal koji prevladava je plastika pobojana u kamuflažne boje. Čitava je konstrukcija dovoljno čvrsta, a zvučnici se mogu izvući do 3.5 cm te time prilagoditi širokom rasponu korisnika. Zvučnici se mogu samo izvlačiti i pomicati za oko 40-tak stupnjeva ali ne i okretati oko osi ili preklopiti kao kod Vulcan modela pa nemaju savršenu ergonomiju. Površine koje dodiruju glavu vrlo su mekane, presvučene eko kožom i podložene debelom i udobnom pjenom. Što se udobnosti prilikom nošenja ovih 268 grama teških slušalica tiče ona je vrlo dobra, no ne i na razini primjerice super udobnih Corsairovih HS1. Asus navodi i podatak od 30 dB prigušenja vanjske buke zahvaljujući potpunom zatvaranju ušiju.

Unutar plastičnih zvučničkih kutija, stilski uređenih detaljima kao što je metalna mrežica, sjajni obrub i metalnim reljefnim "grbovima" nalaze se 50 mm driveri s magnetima od neodimija, koji su poznati zbog svojeg snažnog i trajnog magnetskog djelovanja. Osjetljivost slušalica je 100 dB, uz maksimalnu snagu od 50mW. Frekvencijski odziv je od 20Hz do 20kHz, a impedancija je 32 Ohma. U lijevu je slušalicu ugrađen i bi-direkcionalni izvlačivi mikrofon koji ima osjetljivost od -30 dB. Mikrofon je moguće izvući za oko 12 cm, a nalazi se na mekom i savitljivom kabelu pa se lako prilagođava.

O udobnosti nošenja smo već sve rekli pa je sada red da nešto kažemo i o kvaliteti zvuka. Zvuk koji ove slušalice proizvode je čist, moćan i tek mrvicu prenaglašen u visokim tonovima. Srednji i niski tonovi su vrlo dobri, a kako za igranje ove slušalice mogu dobro poslužiti i za slušanje glazbe. Vulcan, kako ANC, tako i PRO imaju nešto bolji zvuk, no 50 mm driveri donose nešto veću preciznost. Echelon Camo se još uvijek ne mogu nabaviti na našem tržištu dok primjerice u njemačkoj koštaju oko 60 – 70€ što je sasvim fer iznos za ono što nude a to je solidan zvuk iz velikih drivera prilagođen FPS-u i udobnost nošenja.