Za razliku od prijašnje serije Nvidia kartica, Asus je dosta izmijenio izgled pakiranja. Sada je pretežno zelenu boju na GTX570 pakiranju zamijenila tamno siva, a detalj koji se najviše ističe na grafici kutije su tri "poderotine" od kandži. Na prednjoj se strani kao i uvijek nalaze osnovne informacije o modelu, a ovaj put i sa rasčlanjenim DirectCU II hladnjakom. Na stražnjoj se strani nalaze podrobnije informacije o proizvodu i tehnologijama, a kartica je unutar kutije kao i uvijek adekvatno zaštićena debelim spužvama i antistatičkom vrećicom.

U zasebnoj se kartonskoj kutijici nalazi i ne prebogati bundle. On se sastoji samo od medija s upravljačkim programima i aplikacijama, knjižice s brzim uputstvima za instalaciju i korištenje te jednim napojnim adapterom. Za ovaj cjenovni razred poprilično mršav bundle. Nvidia očito ne ostavlja svojim partnerima prevelik prostor za maržu.

Asus je u dizajnu ove kartice napravio veliki korak naprijed u odnosu kako na starije modele, tako i na one aktualne iz AMD i Nvidia serija. Kao prvo, DirectCU II hladnjak više nije triple slot dizajna, nego su se prebacili na dual slot. Ovo je vrlo važno zbog činjenice kako su triple slot ionako preglomazne kartice, koje zauzimaju previše mjesta kada radimo CFX ili SLI kombinaciju. GTX670 DCU II je tako hvale vrijedan korak u naprijed pa pitanju očuvanja prostora u kućištu. Asus je bio u mogućnosti napraviti ovakav hladnjak ponajprije zbog smanjenja energetskih zahtjeva same kartice što naravno rezultira i manjim zagrijavanjem. Ako pogledamo na stražnju stranu uočiti ćemo karakteristiku GTX670 serije – aluminijsku ploču (backplate) koja se nalazi kako na referentnom tako i na svakom custom dizajnu GTX670 kartica koje smo vidjeli do sada. Ploča pokriva kompletan stražnji dio a ostavljen je tek prostor oko četiri kondenzatora s donje strane PCB-a točno ispod grafičkog čipa. Mat crni PCB dug je malo preko 23 cm, dok je aluminijska ploča od njega duža za malo manje od 2 cm. Cjelokupna je pak dužina kartice malo preko 27 cm, čemu je pridodao sam hladnjak i njegov oklop. DirectCU II hladnjak je konstruiran na način da je dodirna površina sa IHS-om GPU-a bakrena, dok je glavnina baze aluminijska. Na bazu se nastavljaju tanki aluminijski listovi koji se šire na obje strane preko PCB-a. Vezivno tkivo su tri vrlo duge i 8 mm debele bakrene toplovodne cijevi koje prolaze kroz bazu hladnjaka i kroz aluminijske listove i to na pet mjesta. Sve to hlade dva tanka 70 mm ventilatora koja su zadovoljavajuće tiha u radu. Kako se ovaj rashladni sistem nosi sa karticom provjerit ćemo u testu zagrijavanja. Crni oklop s karakterističnim crvenim trakama prekriva kompletan hladnjak a za njega je pričvršćen vijcima. Kako ne bi nastala rupa između kraja hladnjaka i kartice, stražnji je lim produžen u unutrašnjost kartice za oko dva i pol centimetra. Ispod se tog prednjeg dijela kartice nalazi i 8 fazno napajanja koja ima svoj crni aluminijski hladnjak za efikasnije odvođenje topline. Grafički čip je poznati GK104, kojem je ugašena jedna SMX jedinica pa sada broji 1344 stream procesora ili ti CUDA jezgre. Broj teksturnih jedinica je sa 128 pao na 112, a render back endova je ostalo 32. Stream procesori, baš kao i ostatak čipa rade na 915MHz osnovnog takta, odnosno 980MHz u boostu. Na Asusovoj DCU II TOP kartici ti su taktovi podignuti na 1058MHz osnovnog takta, odnosno 1137MHz u boostu. Ovako visoki taktovi znače kako će se ova kartica vrlo vjerojatno jako približiti osnovnoj GTX680 po performansama.

Memorijski je podsistem ostao identičan pa je tako na kartici 2GB Hynixove memorije koja sa GPU-om komunicira preko 256-bitne sabirnice na brzini od 6.008MHz. Osam fazna jedinica napajanja je podijeljena na šest faza za GPU i dvije za memoriju a Digi+ VRM čip se brine za kontrolu. Preporuka za ovu karticu je dobro 550W napajanje, dok sama kartica ima TDP od otprilike 170W. Za to joj uz struju koju dobiva preko PCIe 3.0 sučelja treba i dodatna struja iz dva šest pinska PCIe Power konektora. Sa stražnje se strane PCB-a iza PCIe Power konektora nalaze i kontrolne LED-ice koje svijetle crveno kada konektori nisu ukopčani, odnosno zeleno kada jesu. Gdje god se pogleda ova Asusova kartica odaje dojam kvalitete, tj. kvalitetnih materijala i kvalitetne izrade. Takav je slučaj uostalom sa svim njihovim custom karticama viših klasa pa nije ni čudno da su iznimno popularne kod power usera sa dubljim džepom.

Raspored i broj video izlaza je klasičan za Nvidijinu seriju 6. Standardno su tu jedan Display Port, jedan HDMI te dva DVI-I konektora. Kartica standardno podržava 3-way SLI kombinaciju, s konektorima na uobičajenom mjestu. Kartica kao što smo rekli ima PCIe 3.0 sučelje, podržava DX11.1 i OpenGL 4.2 API-e, te standardne 3D Vision, 3D Vision Surround, CUDA i PhysX tehnologije. Kao što znamo sve Kepler kartice imaju novi display mehanizam, koji je napravljen za novu generaciju 4k i 3GHz HDMI monitora, te za multi-display igranje sa NVIDIA Surround tehnologijom, multi-stream audio, i poboljšano transkodiranje video materijala. Display mehanizam na GTX 670 kartici može simultano pogoniti do četiri monitora, s podrškom za nativni Surround iz jedne GTX670 kartice. GTX670 naravno podržava i novi hardverski video H.264 encoder NVEC, čime je smanjena potrošnja a povećana brzina za gotovo četiri puta. Aplikacije mogu birati žele li koristiti NVENC ili tradicionalno softversko kodiranje. NVENC nudi kodiranje video materijala full HD rezolucije (1080p), do osam puta brže od realnog vremena, podržava H.264 Base, Main i High Profile Level 4.1 (isti kao i Blu-ray standard), Multiview Video Coding, te kodiranje do 4096×4096. Uz Asusovu karticu dolazi i poznati GPU Tweak koji uz standardne mogućnosti podizanja taktova GPU-a i memorije, nudi i promjenu brzine vrtnje ventilatora, promjenu maksimalne snage grafike (TDP-a) na 117% te promjenu napona grafičkog procesora. Uz to je moguće i koristiti in game video snimanje u 720p rezoluciji, spremati OC profile i vršiti nadzor temperatura, napona i taktova. Toliko u opisu, krenimo na testove.