Kutija u koju Asus smješta svoj TOP model GTX680 je novo dizajnirane grafike i po njoj je izgled dobila i kutija nedavno testirane GTX670 DirectCU II TOP. Na prednjoj se strani kutije nalaze osnovne informacije tipa na kojem boost taktu radi procesor, koliko je memorije na kartici, a možemo vidjeti kako je napojna kontrola digitalna, te kako se na PCB-u nalaze mjerne točke napona. Na stražnjoj je strani sve detaljnije objašnjeno i slikovno prikazano. Kartica je unutar kutije smještena u debelu stiropjenu te zamotana u antistatičku vrećicu.

Bundle nije nešto čime se Asusovi TOP modeli mogu hvaliti. Tu je tek jedan medij s upravljačkim programima i aplikacijama, jedna tanka Speed Setup knjižica s uputstvima, jedan SLI mostić i jedan adapter za dodatno napajanje. Sve u svemu vrlo slabo za jednu karticu koja košta skoro 600 €.

Kartica dizajnom prati do sada viđene DirectCU II modele, što znači kako ima masivan triple slot hladnjak sa crnim metalnim pokrovima kroz sredinu kojega prolaze tri crvene trakice. Dizajn je moramo priznati vrlo dobar i odlično će se uklopiti sa npr. Asusovim ROG pločama. Na stražnjoj se strani PCB-a nalazi aluminijska ploča koja služi za odvodnju topline a rastegla se po cijeloj površini. Dužina kartice je tek mrvicu ispod 30 cm, a širina puna tri slota ili oko 6 centimetara. Na crnom PCB-u kuca poznati punokrvni GK104 procesor koji je na ovoj kartici "navijen" na 1137MHz u osnovnoj brzini te do 1201MHz u boostu. To je za točno 131MHz više u osnovnom, te za 143MHz u boost taktu od referentnog modela. Ponovno dakle imamo poprilično tvornički overclockiranu karticu koja vjerojatno kao i GTX670 neće imati previše mjesta za daljnji OC. Memorija je Hynxova, GDDR5 tipa, a na kartici je ima 2GB. Brzina je memorije kao i kod osnovnog modela efektivnih 6008MHz, dok se komunikacija odvija preko 256-bitne sabirnice.

Sučelje preko kojeg karticu spajamo na matičnu ploču je PCIe 3.0, dok je za dodatno napajanje energijom potrebno spojiti jedan šest i jedan osam pinski PCIe Power konektor (s LED-icama za indikaciju je li konektor aktivan ili ne). Premda Asus ne navodi točan TDP vjerujemo kako se on kreće u rangu od oko 200W, za što se brine digitalno kontrolirana napojna jedinica od 10 faza (DIGI+). Za hlađenje se tolike disipacije snage koristi poznati DirectCU II hladnjak kojeg karakterizira triple slot dizajn, masivno aluminijsko tijelo prošarano debelim bakrenim toplovodnim cijevima i bakrenim kontaktom s IHS-om grafičkog procesora. Sve to hlade dva velika ventilatora koji bi po proizvođačevim navodima trebali biti i do 14dB tiša od referentnog Nvidijinog rješenja, pri čemu i 20% efikasniji. Zgodno za OC-ere, na PCB-u se nalaze VGA Hotwire priključnice napojnih regulatora u koje se mogu zalemiti žice za hardverski nadzor napona procesora, memorije i PLL-a.

Video izlazi su kao i na svim GTX680 modelima dva dual-link DVI-a, te HDMI i DisplayPort. Kartica podržava 3-way SLI kombinaciju, a konektori su na uobičajenom mjestu. Standardno su podržani DX11.1 i OpenGL 4.2 API-i, te 3D Vision, 3D Vision Surround, CUDA i PhysX tehnologije. Novi je display mehanizam, koji je napravljen za novu generaciju 4k i 3GHz HDMI monitora, te za multi-display igranje sa NVIDIA Surround tehnologijom, multi-stream audio, i poboljšano transkodiranje video materijala. Display mehanizam na GTX 670 kartici može simultano pogoniti do četiri monitora, s podrškom za nativni Surround iz jedne GTX670 kartice. GTX670 naravno podržava i novi hardverski video H.264 encoder NVEC, čime je smanjena potrošnja a povećana brzina za gotovo četiri puta. Aplikacije mogu birati žele li koristiti NVENC ili tradicionalno softversko kodiranje. NVENC nudi kodiranje video materijala full HD rezolucije (1080p), do osam puta brže od realnog vremena, podržava H.264 Base, Main i High Profile Level 4.1 (isti kao i Blu-ray standard), Multiview Video Coding, te kodiranje do 4096×4096. Uz Asusovu karticu dolazi i poznati GPU Tweak koji uz standardne mogućnosti podizanja taktova GPU-a i memorije, nudi i promjenu brzine vrtnje ventilatora, promjenu maksimalne snage grafike (TDP-a) na 157% te promjenu napona grafičkog procesora. Uz to je moguće i koristiti in game video snimanje u 720p rezoluciji, spremati OC profile i vršiti nadzor temperatura, napona i taktova.