Asus je za Kepler seriju kartica unificirao dizajn pakiranja ali i rashladnog sistema. Sve tri kartice koje smo do sada testirali, GTX680 DCU II TOP, GTX670 DCU II TOP i ova imaju identičan dizajn kutije. Jedine su razlike naravno u natpisima i pokojem sitnom detalju. Na stražnjoj je strani raščlanjen DCU II rashladni sistem te objašnjeno DIGI+ VRM napajanje i GPU Tweak aplikacija.

Za razliku od prethodna dva modela, promjene su se desile u unutrašnjosti. Kartica je sada pakirana na malo drugačiji način, tj. stegnuta je najlonom pričvršćenim za kartonski omotač. Bundle, koji se sastoji od DVI to VGA adaptera, jednog šest pinskog PCIe power adaptera, uputa za brzi početak rada i medija s upravljačkim programima i aplikacijama nije ni malo bogat, a odraz je to male zarade koju Nvidijini partneri imaju na ovim proizvodima.

Sama je kartica vrlo slična mnoštvu ostalih DCU II modela koje smo do sada imali prilike testirati. Karakterizira ju masivan aluminijski poklopac koji je ujedno i nosač za dva ventilatora, koji joj dužinu povećava na punih 28 cm. Mat crni PCB je inače dugačak 23 cm, a ukupna je visina kartice 15 cm. Masivan poklopac i masivni aluminijski hladnjak sa tri dugačke toplovodne cijevi ovoj kartici težinu podižu na čak 714 grama. Ispod svega ovoga se nalazi GK104 grafički procesor koji je identičan onome na GTX670 kartici, osim činjenice da mu je jedan 64 bitni memorijski kontroler ugašen. To znači kako mu je u odnosu na originalni GK104 ugašena jedna SMX jedinica, te ima 1344 stream procesora ili ti CUDA jezgre. Broj teksturnih jedinica je 112, a razlika u odnosu ne onaj na GTX670 kartici je u broju render back endova. Sada ih je umjesto 32 osam manje – 24. Grafički procesor radi na 915MHz osnovnog takta, te 980MHz u boostu kao i kod GTX670 kartica. Na ovoj su Asusovoj DCU II TOP verziji, taktovi podignuti na 1059MHz za osnovni takt, odnosno 1137MHz u boostu. Na kartici se ukupno nalazi 2GB Hynixove memorije koja sa GPU-om komunicira preko 192 bitne sabirnice brzinom od 6.008MHz efektivno. Memorijska je propusnost 144.2 GB/s, tj. za oko očekivanih 25% manje nego kod GTX670.

Kartica ima osam faznu jedinicu napajanja koja je podijeljena na šest faza za GPU i dvije za memoriju sa Digi+ VRM čipom koji se brine za kontrolu. Pod opterećenjem, kartica će tipično trošiti oko 134W snage u većini aplikacija koje ju neće "tjerati" do krajnjih granica, dok se pod punim opterećenjem može potrošiti i do 165W što i sami možemo kontrolirati putem aplikacije za overclocking (+123%). Za dodatno napajanje energijom potrebno je prikopčati dva dodatna 6-pinska konektora koja su na Asusici okrenuta prema van (PCB je izrezan i orijentacija je drugačija zbog hladnjaka).

Kartica ima četiri video izlaza – dva dual-link DVI-a, jedan HDMI i jedan DisplayPort konektor. Standardno podržava 3-way SLI kombinaciju, s konektorima na uobičajenom mjestu. Kartica ima PCIe 3.0 sučelje, podržava DX11.1 i OpenGL 4.2 API-e, te standardne 3D Vision, 3D Vision Surround, CUDA i PhysX tehnologije. Kao što znamo sve Kepler kartice imaju novi display mehanizam, koji je napravljen za novu generaciju 4k i 3GHz HDMI monitora, te za multi-display igranje sa NVIDIA Surround tehnologijom, multi-stream audio, i poboljšano transkodiranje video materijala. Display mehanizam na GTX 660Ti kartici može simultano pogoniti do četiri monitora, s podrškom za nativni Surround iz jedne kartice. Kartica podržava i hardverski video H.264 encoder NVEC, a aplikacije mogu birati žele li koristiti NVENC ili tradicionalno softversko kodiranje. NVENC nudi kodiranje video materijala full HD rezolucije (1080p), do osam puta brže od realnog vremena, podržava H.264 Base, Main i High Profile Level 4.1 (isti kao i Blu-ray standard), Multiview Video Coding, te kodiranje do 4096×4096. Uz Asusovu karticu dolazi i poznati GPU Tweak koji uz standardne mogućnosti podizanja taktova GPU-a i memorije, nudi i promjenu brzine vrtnje ventilatora, promjenu maksimalne snage grafike (TDP-a) na 115% (koristili smo stari Tweak koji još ne dozvoljava povećanje na obećanih 123%), te promjenu napona grafičkog procesora. Uz to je moguće i koristiti in game video snimanje u 720p rezoluciji, spremati OC profile i vršiti nadzor temperatura, napona i taktova.