Gigabyteica dolazi u nešto manjem pakiranju s poznatom grafikom i poznatim Windforce hladnjakom. Sa stražnje strane saznajemo kako je sazdana na poznatoj UltraDurable VGA tehnologiji izrade, te kako je Windforce hladnjak oplemenjen TriangleCool tehnologijom koja je zapravo oblik aluminijskih listova i nastavak borbe sa turbulencijom zraka čime se smanjuje buka i povećava efikasnost.

Kartica je standardno pakirana, a bundle je jednako siromašan kao i kod Asusa – dva 6-pinska PCIe Power adaptera, vrlo šture upute za korištenje i medij s upravljačkim programima i aplikacijama. Kartica je zaštićena u antistatičkoj vrećici i debeloj stiro-pjeni.

Svojim nas izgledom i oblikom hladnjaka ova kartica podsjeća na ranije viđena i testirane Gigabyte kartice, a glavno su joj obilježje dva velika 100 mm ventilatora u plastičnom nosaču i pokrovu trodijelnog aluminijskog hladnjaka. Svaki od tri dijela hladnjaka je povezan sa bakrenim toplovodnim cijevima, a ukupan je dojam veće prozračnosti nego kod Asusa. Ipak, ova kartica ostavlja i jeftiniji dojam nego Asusica, unatoč činjenici da ima jednako kompleksnu napojnu jedinicu s digitalnim kontrolerom. Kartica je i manjih dimenzija od Asusice te mjeri 21.1 cm dužine PCB-a, 26.5 cm ukupne dužine i 13 cm visine. Jednostavnija konstrukcija i manje dimenzije su rezultirale i znatno manjom masom od 554 grama. GK104 čip na ovoj kartici kuca na 1033MHz osnovnog takta i 1111MHz u boostu, što je malo niže nego kod Asusa. Ista Hynixova memorija radi na 6.008MHz efektivno uz propusnost od 144.2GB/s.

Baš kao i Asusica i Gigabyteica ima TDP od oko 134W, i trebaju joj dva ekstra 6-pinska PCIe Power konektora za rad. Standardno ima dva dual-link DVI-a, jedan HDMI i jedan DisplayPort konektor, podržava 3-way SLI kombinaciju, DX11.1 i OpenGL 4.2 API-e, te 3D Vision, 3D Vision Surround, CUDA i PhysX tehnologije. Sve već rečeno za Asusov model se u jednakoj mjeri translatira i na ovaj pa tu nećemo dužiti. Gigabyte za overclockiranje svoje kartice daje poboljšanu OC Guru II aplikaciju koja standardno nudi mogućnost praćenja napona i temperatura, izmjenu minimalnog napona GPU-a, izmjenu brzine vrtnje ventilatora te taktova procesora i memorije. Uz to, spremiti je moguće do pet različitih profila, postaviti kombinaciju tipaka za brzi prikaz na ekranu te ostvariti online kontakt s Gigabyteovom podrškom.