GTX780 TI DCU II OC GTX780 TI DCU II OC

Ni druga današnja kartica nije ništa manje impresivna, samo nije pripadnica ROG obitelji i nema značajke bitne hardcore overclockerima. Smirenija je malo, no ne i izgledom i performansama. Dolazi u klasičnom Asusovom pakiranju, na kojem se nalaze sve informacije i naravno detaljnija objašnjenja tehnologija na koje su posebno ponosni.

 GTX780 TI DCU II OC

U bundleu se nalazi kabel za napajanje, medij sa upravljačkim programima i aplikacijama, Speed Setup knjižica, te dva seta metalnih naljepnica za personalizaciju kartice – potrebno ili ne, procijenite sami.

 GTX780 TI DCU II OC GTX780 TI DCU II OC

Izgledom i dimenzijama je ovaj model vrlo sličan prethodnom (kartica je duga oko 29 cm), samo heatsink ovdje nije crni. Riječ je o istom DirectCU II hladnjaku sa CoolTech Fan tehnologijom sa hibridnim dizajnom ventilatora. Krivulja rada ventilatora je nešto drugačija nego kod Matrixa – barem prema podacima koje iščitavamo iz GPU-Z loga. Tamo vidimo kako se brzina ventilatora mijenja između minimalnih 1100 okretaja i maksimalnih 1700 okretaja u minuti. To znači i kako je kartica mrvicu bučnija od Matrixa, no i dalje je to sasvim u prihvatljivim granicama. Tek kada su obje kartice u SLI vezi i vrlo blizu jedna drugoj, zna se desiti da se na obje kartice ventilatori brže zavre i postanu dosta čujni, no i dalje to nije vrlo bučno.

 GTX780 TI DCU II OC GTX780 TI DCU II OC

GK110 čip na ovome modelu radi na 954MHz osnovnog takta i 1020MHz u Boostu. Stoga ova kartica i nije puno sporija od Matrixa, a pravu bi razliku mogli vidjeti tek u overclocking sposobnostima. Memorije je također 3GB (dovoljan buffer za 1440p igranje), a radi na 1750Mhz. Kartica ima dva 8 pinska konektora za dodatno napajanje, pa je ukupna snaga koju može povući 375W. Tipični TDP je nešto ispod 300W, ako znamo da Nvidia za referentni model navodi 250W. Raspored video izlaza i ostale mogućnosti ove kartice iste su kao i kod Matrixa, odnosno svih ostalih GTX780 Ti modela. Uz ovu, Asus u ponudi ima i DCU II model koji nije tvornički overclockiran, ali i referentni Nvidia model, pa je izbor šarolik.