Asus Maximus VI Extreme test

Datum objave 09.07.2013 - Krešimir Matanović

Opis - prvi dio

Zadnjih nekoliko generacija, točnije još od Maximus III Extreme modela, Asus nije znatnije mijenjao dizajn kutije svoje ROG serije. Tek su malene izmjene uvedene u Maximus VI Extreme, i Maximus V Extreme modelima koje smo i sami testirali. Bitnije izmjene u tih nekoliko generacija uključuju prijelaske s P55, P67, Z77 na ovaj najnoviji Z87 čipset. Tehnologija se lagano izmijenila pa smo sa USB2.0 migririali na USB3.0, sa SATA 3Gbps na 6Gbps, i sa PCIe 2.0 na PCIe3.0. Ona zajednička stvar svima ovima modelima je pružanje maksimuma performansi za danu generaciju procesora i podršku za ekstremni overclocking. S te se strane ništa nije promijenilo, a dolaskom ove nove generacije sve je skupa podignuto na novi, viši nivo. Kao i uvijek, na kutiji će kupac naći mnoštvo informacija o proizvodu, a tu je i otklopna stranica koja nudi dodatan uvid u mogućnosti ploče i pogled na istu.

Kao i do sada kod ROG serije, ploča je smještena u zasebnu kutiju s prozirnim plastičnim poklopcem u koji je ovaj put smješten i OC Panel uređaj. U drugoj se kutiji nalazi iznimno bogat bundle. Tu se nalaze debele i detaljne korisničke upute, zaštita za stražnji I/O panel, deset SATA 6Gb/s kabela, jedan 3-way, jedan 4-way i jedan običan SLI mostić, jedan CrossFire kabel, jedan Q-konektor (2 u 1), jedan 12 u 1 ROG Cable Label i jedan ROG Magnet. Uz to, tu je i jedna mPCIe Combo II kartica s dual-band WiFi 802.11 a/b/g/n/ac + Bluetooth v4.0/3.0+HS modulom i pripadajućom ASUS 2T2R dual band Wi-Fi okretnom antenom (Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac compliant). Na popratnom se mediju nalaze upravljački programi, ROG RAMDisk, ROG CPU-Z, ROG Mem TweakIt, Kaspersky Anti-Virus, DAEMON Tools Pro Standard, ASUS WebStorage i ASUS Utilities. Kao poseban dodatak tu je i OC Panel sa 5.25" metalnim kućištem i kabelom. O OC panelu ćemo nešto kasnije, a sada pogledajmo što donosi sama ploča.

Ploča dolazi u standardnim ATX dimenzijama ( 30.5 cm x 24.4 cm ), i ROG-ovski je crveno-crna. Na crnom PCB-u smješteni su crno-crveni elementi u obliku utora, konektora, headera i aluminijskih hladnjaka koji su kompleksniji nego na slabijim modelima. Primjećujemo tako glavnu skupinu od tri hladnjaka koji se nalaze na VRM-u i popratnoj elektronici a koji su svi vezani jednom kromiranom toplovodnom cijevi. Četvrti hladnjak se smjestio na Z87 PCH-u. Hladnjaci nisu pretjerano visoki, i nikakvih problema s kompatibilnošću ne bi trebalo biti, a sa stražnje su strane učvršćeni vijcima i ukrućeni dodatnim aluminijskim pločicama. Zbog mnoštva opreme, svaki je milimetar ploče popunjen nekim od elemenata, no layout je vrlo pametno riješen. Ipak, par stvari bi voljeli vidjeti drugačije riješeno. Dodatno PCIe napajanje (8-pinski konektor) bi moglo biti negdje uz rub zbog lakšeg menadžmenta kabela, a uz njega je i grupacija od tri 4-pinska konektora koje bi voljeli vidjeti negdje uz rub. Sve ostalo je dobro raspoređeno, uključujući i miniPCIe konektor na vrhu I/O panela.

Specifikacije Asus Maximus VI Extreme

Podržani procesori

Intel Socket 1150 for 4th Generation Core i7/Core i5/Core i3/Pentium/Celeron Processors
Supports Intel 22 nm CPU
Supports Intel Turbo Boost Technology 2.0

Čipset

Intel Z87

Memorija

4 x DIMM, Max. 32GB, DDR3 3000 - 1800(O.C.)/1600/1333 MHz
Non-ECC, Un-buffered Memory
Dual Channel Memory Architecture
Supports Intel Extreme Memory Profile (XMP)

Utori za proširenja

5 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 or dual x8 or x8/x16/x8 or x8/x16/x8/x8)
1 x PCIe 2.0 x4
1 x mini-PCIe 2.0 x1

Multi-GPU podrška Supports NVIDIA Quad-GPU SLI Technology
Supports AMD Quad-GPU CrossFireX Technology
LAN

Intel I217V, 1 x Gigabit LAN Controller

Audio Realtek ALC1150 8-Channel High Definition Audio CODEC
- Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retasking
Audio Feature :
- Blu-ray audio layer Content Protection 
- Optical S/PDIF out port(s) at back panel
Storage

Intel Z87 chipset :
6 x SATA 6Gb/s port(s), red
Support Raid 0, 1, 5, 10
Supports Intel Smart Response Technology, Intel Rapid Start Technology, Intel Smart Connect Technology
Intel Z87 chipset :
1 x M.2 (NGFF) Socket 2 on mPCIe Combo II expansion card(s), black
Support M.2 (NGFF) Type 2242 SSD card (22mm x 42mm), Support PCI express 2.0 x1 and SATA 6Gb/s standards
ASMedia ASM1061 controller :
4 x SATA 6Gb/s port(s), red

USB

Intel Z87 chipset :
4 x USB 3.0 port(s) (2 at back panel, blue, 2 at mid-board)
Intel Z87 chipset :
8 x USB 2.0 port(s) (2 at back panel, black, 6 at mid-board)
ASMedia USB 3.0 controller :
4 x USB 3.0 port(s) (4 at back panel, blue)

Wireless & Bluetooth

Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac
Supports dual band frequency 2.4/5 GHz

Bluetooth V4.0
Bluetooth V3.0+HS

BIOS 64Mb UEFI AMI BIOS, PnP, DMI2.0, WfM2.0, SM BIOS 2.5, ACPI2.0a Multi-Language BIOS
Format ATX Form Factor
30.5 cm × 24.4 cm
Interni I/O portovi 1 x USB 3.0 connector(s) support(s) additional 2 USB 3.0 port(s)
3 x USB 2.0 connector(s) support(s) additional 6 USB 2.0 port(s)
10 x SATA 6Gb/s connector(s)
1 x CPU Fan connector(s)
1 x CPU OPT Fan connector(s)
3 x Chassis Fan connector(s)
3 x Optional Fan connector(s)
1 x S/PDIF out header(s)
1 x 24-pin EATX Power connector(s)
1 x 8-pin ATX 12V Power connector(s)
1 x 4-pin ATX 12V Power connector(s)
1 x 6-pin EZ_PLUG Power connector(s)
1 x 4-pin EZ_PLUG Power connector(s)
1 x Front panel audio connector(s) (AAFP)
1 x System panel(s)
1 x DirectKey Button(s)
1 x DRCT header(s)
1 x MemOK! button(s)
1 x Slow Mode switch(es)
10 x ProbeIt Measurement Points
3 x Thermal sensor connector(s)
1 x LN2 Mode header(s)
1 x Power-on button(s)
1 x Reset button(s)
1 x BIOS Switch button(s)
1 x FastBoot switch(es)
1 x ROG extension (ROG_EXT) header(s)
1 x mPCIe Combo II connector(s)
Specijalne značajke ASUS Dual Intelligent Processors 4 with 4-Way Optimization :
- The tuning key perfectly consolidates ASUS-exclusive DIGI+ Power Control, TPU, EPU, and Fan Xpert 2 optimize the digital power setting, system performance, power saving and whole system cooling configuration
CPU Level Up
ASUS Wi-Fi GO!

ASUS Exclusive Features :
- USB BIOS Flashback
- MemOK!
- AI Suite 3
- Ai Charger+
- USB Charger+
- USB 3.0 Boost
- Disk Unlocker
ASUS EZ DIY :
- ASUS O.C. Profile
- ASUS CrashFree BIOS 3
- ASUS EZ Flash 2
ASUS Q-Design :
- ASUS Q-Shield
- ASUS Q-Code
- ASUS Q-LED (CPU, DRAM, VGA, Boot Device LED)
- ASUS Q-Slot
- ASUS Q-DIMM
- ASUS Q-Connector
Overclocking Protection :
- ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall)
ROG značajke

mPCIe Combo™ II (mPCIe/M.2 combo card)
ROG Connect :
- RC TweakIt
- RC Diagram
- RC Remote
- RC Poster
Extreme Engine Digi+ III :
- 8 + 2 phase power design
- NexFET™ Power Block MOSFET
- 60A BlackWing Chokes
- 10K Black Metallic Capacitors
ROG Extreme OC kit :
- Slow Mode
- LN2 Mode
- PCIe x16 Lane Switch
- EZ Plug
ProbeIt
UEFI BIOS features :
- ROG BIOS Print
- GPU.DIMM Post
- Tweakers' Paradise
- ROG SSD Secure Erase
ROG RAMDisk
Extreme Tweaker

Između stražnjeg I/O panela i napojne jedinice uz ostatak elektronike nalaze se tri kontrolera - ASMedijin ASM1467 one lane (Dual-channel) sučelje visoke brzine za NGFF (kontroler az miniPCIe sučelje), Intelov I217V LAN kontroler i Paradeov PS8201A 3.0Gbps HDMI level shifter. Osam fazna Extreme Engine Digi+ III napojna jedinica koristi Fully Integrated Voltage Regulatore (FIVR), NexFET Power Block MOSFET-e s 90% efikasnosti, 60A BlackWing prigušnice i 10K Black Metallic kondenzatore. Kontroleri su Dual Intelligent Processors 4 s četverosmjernom optimizacijom - DIGI+ Power Control, TPU, EPU i Fan Xpert 2. Iznad napojne jedinice se nalazi 12V 8-pinski ATX konektor, te pomoćni 4-pinski. Desno od LGA1150 ležišta nalazi se skupina 4-pinskih konektora (ukupno ih je na ploči osam), tik uz četiri DIMM utora (maks. 32GB DDR3 memorije brzine do 3000MHz). Memorija ima svoj Digi+ kontroler i dvofaznu VRM jedinicu. Oko DIMM utora nalaze se LED dijagnostika (Q_Code), konektor još jedan konektor za ventilator, Start i Reset tipke, Slow mode prekidač (koristimo ga kod LN2 hlađenja), zatim DIP prekidač s četiri preklopke za uključivanje i isključivanje PCIe x16 utora. s pripadajućom LED signalizacijom. Ispod njega je standardna MemOk! tipka, a tu je i LN2 jumper za eliminaciju Cold Buga. Desno od toga, uz sami rub ploče smjestio se i ProbeIt koji uz GND donosi još deset mjernih točaka napona (V_IN, VCORE, IO_D, IO_A, SA, RING, DRAM, PCH, PCH_IO, i AUX). Ispod toga je 24-pinski ATX konektor ispred kojega su četiri signalizacijske LED-ice (Boot_device_LED, VGA_LED, DRAM_LED i CPU_LED). Bitno za napomenuti je i kako ova ploča donosi tri opcionalna priključka za temperaturne sonde koji se nalaze strateški raspoređeni po ploči a jedan je upravo iznad ATX konektora. U tom se dijelu ploče još nalazi i USB3.0 header, standardne horizontalne orijentacije.

Na lijevoj donjoj strani ploče, a ispred PCIe utora nalaze se tek dva kontrolera - ASMedijin USB3.0 kontroler te u samom dnu Realtekov ALC1150 audio kontroler (115 dB SNR DAC), koji je nasljednik solidnog ALC898 modela. Tu dolazimo do još jedne velike komparativne prednosti ove ploče - 4-way podrške za SLI/CFX kombinacije grafičkih kartica uz pomoć čak pet PCIe 3.0/2.0 x16 slotova koje možemo koristiti u različitim kombinacijama - x16 ili dual x8 ili x8/x16/x8 ili x8/x16/x8/x8. Uz njih je tu još samo jedan PCIe 2.0 x4 slot. Prostorna je organizacija takva da svi crveni slotovi primaju grafičke kartice s dual-slot hladnjacima, pri čemu su crni PCIe x16 i PCIe x4 slotovi u potpunosti prekriveni. Za veliki je broj PCIe stazica uz procesor zaslužan i PLX-ov kontroler koji se nalazi odmah iza PCIe x4 utora. U tom se prostoru malo dalje nalaze i ROG kontroler uz dva Winbondova BIOS čipa. na samom dnu se ploče nalaze AAFP, SPDIF_OUT, Fast_Boot (dodatno ubrzanje Boot sekvence), DirectKey za ulazak u BIOS, još jedan konektor za ventilator, TB_HEADER, te konektor za OC Panel (ROG_EXT). U nastavku su interni USB2.0 konektori, konektor za ventilator, konektpr za temperaturni senzor, F_Panel konektor i tipka za odabir jednog od dva BIOS-a. Iznad se smjestio Nuvotonov Super I/O kontroler, još jedan ROG kontroler i ispod hladnjaka Z87 PCH. SATA portova ima ukupno deset, od čega je peti onemogućen ukoliko je mPCIe Combo II kartica u upotrebi.

Opis - drugi dio

I/O stražnji panel:

  • 1 x PS/2 keyboard/mouse combo port
  • 1 x DisplayPort
  • 1 x HDMI
  • 1 x LAN (RJ45) port
  • 6 x USB 3.0 (plavi)
  • 2 x USB 2.0 (jedan može biti za ROG Connect)
  • 1 x Optical S/PDIF out
  • 6 x Audio jacks
  • 1 x Clear CMOS button
  • 1 x ROG Connect On/ Off switch

Stražnji I/O panel broji solidnih šest USB3.0 konektora, dva USB2.0 konektora koji naravno rade bez drivera, dva video izlaza, klasični PS/2 port te korisne Clear CMOS i ROG Connect tipke.

Stražnji I/O panel donosi i miniPCIe port u kojeg možemo ugraditi Combo II karticu koju Asus isporučuje uz ovu ploču. Combo II kao što joj i ime sugerira kombinira dual-band WiFi karticu po 802.11 a/b/g/n i ac standardnima te Bluetooth po v4.0/3.0+HS. Uz ovaj iznimno koristan dodatak dolazi i 2T2R dual band Wi-Fi okretna antena koja zadovoljava Wi-Fi 802.11a/b/g/n i ac standarde. Tako je Asus uz svoju odličnu mrežnu opremu brzo popularizirao AC standard koji donosi veće brzine komunikacije i kod jačih matičnih ploča, a programska je podrška kao i uvijek odlična.

Uz moćnu overclockersku ploču Asus je odlučio ponuditi i moćni overclockerski alat u obliku OC Panela. Riječ je o alatki koju uz pomoć posebnog kabela spajamo na ploču a za dodatno napajanje i na jedan SATA Power konektor. OC Panel možemo koristiti u dvostrukoj ulozi - kao overclocking alat ili kao uređaj za nadzor temperatura, brzine vrtnje ventilatora, automatski OC itd. Kao OC alat stoji zasebno uz pomoć nožice, a pomicanje mu je malo ograničeno dužinom kabela. OC Panel se sastoji od 2.6 " LCM displeja, EXTREME/NORMAL mode prekidača, i skupine prekidača koju koristimo u Extreme načinu rada.

Normal način rada koristimo kada je OC Panel namijenjen upotrebi unutar 5.25" adaptera kojeg smještamo u kućište. Tada ima funkcije automatskog overclockinga putem CPU Level Up OC tipke (dvije razine), mogućnost kontrole brzine vrtnje ventilatora uz pomoć FanSpeed tipke,te mogućnost gašenja ili paljenja LCM pozadinskog osvijetljenja.

Extreme način rada Asus preporučuje za Subzero overclocking, ali ga se zapravo može koristiti i prilikom "običnog" zračnog ili vodenog on-the-fly overclockinga. Od naprednih funkcija ima VGA Hotwire, Subzero Sense portove, Slow Mode i Pause prekidače, VGA SMB header, ProbeIt mjerne točke napona i četiri 4-pinska konektora za dodatne ventilatore koji naravno uvijek dobro dođu.

Uz osnovni automatski OC, u Extreme načinu rada moguće je mijenjati napone procesora (ulazni i Vcore) i memorije, BCLK, množitelj, te pregledati temperature sa šest mjernih točaka, a sve kretnje kroz meni odrađujemo navigacijskim tipkama. Mi smo uređaj isprobali sa zračnim overclockingom i sve što možemo reći je da vrlo korektno odrađuje svoj posao. Pravi bi test bio pod LN2 hlađenjem za što se nadamo da ćemo imati prilike isprobati u budućnosti. OC Panel je tako izvrsna dodana vrijednost ploči i vrlo zgodna alatka. Jedina mana je smještaj konektora pri čemu kabeli onemogućavaju stabilno stajanje na podlozi i to je nešto što Asus treba popraviti u sljedećoj reviziji.

UEFI sučelje BIOS-a je malo izmijenjeno u odnosu na prošlu generaciju, a identično je sučelju koje smo vidjeli kod Hero ploče. Glavni dio za tweakanje je Extreme Tweaker stranica koja sadrži ogroman broj opcija za podešavanje uz vrlo izdašne napone i prije nego aktiviramo LN2 način rada. . Stranica je kao i kod Hero-a vrlo duga i sadrži sve od osnovnih podešavanja pa do onih naprednih, a na screenovima iznad ih možete vidjeti manje više sve. Da je ovo hardcore OC ploča već je dokazano na raznim svjetskim natjecanjima uključujući i ono na ovogodišnjem Computexu gdje je potukla sve rekorde.

Sa softverske je strane manje više sve poznato. AI Suite III brine o svim važnim parametrima rada ploče, od nadogradnji BIOS-a, do četiri glavna parametra rada - TPU, EPU, DIGI+ i FanXpert 2. Tu su i SSD Secure Erase, ROG RAMDisk (koristi i do 80% slobodne sistemske memorije za ubrzanje rada tvrdog diska ili SSD-a), CPU Level Up, USB 3.0 Boost, BootSetting itd.

Test sistem, način testiranja i overclocking

Test sistem

Test sistem :: Hardware
Platforme

Asus Maximus VI Extreme

Procesor(i)

Intel Core i5-4670K;

Memorija

G.Skill RipjawsX 2 x 2GB 2133MHz, F3-17000CL9D

Grafičke kartice

Intel HD4600;

Zvučna kartica

On Board

Hard disk(ovi)

Corsair Force 3 120GB;

Napajanje Thermaltake Grand 1050W
DVD-RW HP GSA-H60L

Testni sistem :: Software
OS Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
Chipset datoteke

Intel Chipset Driver

DirectX verzija 11
AIDA 64 Extreme Edition

v.3.00.2500

3DMark

Fire Strom

PCMark 8 Home
7-Zip v. 4.65
x.264 Benchmark v.4.0
 

Način testiranja

Za ovaj test u labu nismo imali dostupan 4770K procesor, nego 4670K kao i kod testa Gryphon i Hero ploča. Usporedbe ćete tako vidjeti s tim pločama. Način testiranja je kao i uvijek poprilično standardan u kojem mjerimo performanse kombinacije ploča/procesor/memorija, a ubacili smo i test SATA performansi. U tablicama ćete vidjeti i usporedbu potrošnje, koja se ipak ne razlikuje znatno od druge dvije ploče koje smo testirali s ovim procesorom. Zanimljivo je da ni nakon dugotrajnog opterećenja hladnjaci na ovoj ploči nisu jako vrući i to samo dokazuje njen OC potencijal koji je vidljiv na svakom koraku ove ploče. Testirali smo i s OC Panelom koji se pokazao dobar u onome što radi, a s njim smo uspjeli overclockirati i 4770S procesor sa 100MHz bclk-a na 102MHz :)

Overclocking

Kao što ste vidjeli u sistemu uz ovu ploču nažalost nismo imali jači 4770K model, i to onaj odlični koji ide do 4.9GHz. Kao i za test Gryphon te Hero modela na raspolaganju nam je bio 4670K procesor kojeg nismo uspjeli natjerati na više od 4.7GHz a bez nekakvog naprednijeg hlađenja. Za to nije bilo vremena, a i procesor smo trebali vratiti u normalnom stanju u Asbis. Stoga u ovome članku nismo ni približno dosegnuli prave mogućnosti ove ploče koja može puno više toga pružiti. Moćan je to overclockerski alat koji će u potpunosti iskoristiti tek rijetki.

Rezultati testova

Futuremark

PCMark 8 Home
Asus Gryphon Z87
4179
  
Asus Maximus VI Hero
4164
  
Asus Maximus VI Extreme
4162
  
 
010502100315042
00
 
3DMark Fire Strike
Asus Gryphon Z87
895
  
Asus Maximus VI Extreme
895
  
Asus Maximus VI Hero
893
  
 
030060090
0
 

 

Sasvim po očekivanju, ploče su identične u svojim osnovnim performansama. Tek se naravno razlikuju po količini opreme i overclocking mogućnostima pod ekstremnim uvjetima. Haswell je uvelike eliminirao razlike i u OC potencijalu pojedinih ploča kada govorimo o konvencionalnom hlađenju.

7-Zip

Score (MIPS)
Asus Gryphon Z87
17464
  
Asus Maximus VI Extreme
17319
  
Asus Maximus VI Hero
17203
  
 
04500900013500180
00
 
 

Ista izjednačena situacija u kojoj je mala Gryphonka u laganom vodstvu.

AIDA64 - RAM

Read (MB/s)
Asus Gryphon Z87
32141
  
Asus Maximus VI Extreme
32089
  
Asus Maximus VI Hero
31980
  
 
085001700025500340
00
 
Write (MB/s)
Asus Maximus VI Hero
33241
  
Asus Maximus VI Extreme
33141
  
Asus Gryphon Z87
33136
  
 
085001700025500340
00
 
Copy (MB/s)
Asus Gryphon Z87
31318
  
Asus Maximus VI Hero
31279
  
Asus Maximus VI Extreme
31175
  
 
085001700025500340
00
 
 

Performanse integriranog memorijskog kontrolera na 4670K procesoru su iste u svim slučajevima.

ASSSD

Seq# Read
Asus Maximus VI Hero
202,76
  
Asus Maximus VI Extreme
199,34
  
Asus Gryphon Z87
199,32
  
 
05110215320
4
 
Seq# Write
Asus Maximus VI Hero
98,55
  
Asus Maximus VI Extreme
96,44
  
Asus Gryphon Z87
92,2
  
 
05110215320
4
 
 

I SATA kontroler nudi identične performanse.

Potrošnja

Idle (W)
Asus Maximus VI Hero
30
  
Asus Gryphon Z87
32
  
Asus Maximus VI Extreme
32
  
 
05511
0
 
Load (W)
Asus Gryphon Z87
102
  
Asus Maximus VI Hero
103
  
Asus Maximus VI Extreme
105
  
 
05511
0
 
 

Za kraj potrošnja, koja se, pogađate ne razlikuje znatnije od ploče do ploče.

Zaključak

S novom Maximus VI Extreme pločom Asus nastavlja tradiciju gradnje najboljih i najmoćnijih ploča na tržištu namijenjenih hardcore overclockerima i općenito računalnim entuzijastima koji žele izvući maksimum iz svoga hardvera. Bilo da ste napredan igrač pa koristite dvije, tri ili četiri grafičke kartice ili pak ekstreman overclocker ova će vas ploča u svakom slučaju oduševiti. Naravno, potrebno je imati popriličnu sumu novca od preporučenih 384 € kako bi se "igrali" s ovom pločom, no Asus svakako to nadoknađuje vrijednostima ove ploče. Tu svakako uz standardno veliku količinu USB3.0 i SATA 6Gbps portova, treba spomenuti Combo II karticu koja je po novom AC standardu i odlično će se upariti s Asusovim novim routerima, a svakako ne smijemo zaboraviti ni OC Panel koji je pravo oruđe u overclockerskim rukama. Uz tek sitnije mane u dizajnu, OC Panel svoj posao odrađuje točno onako kako Asus to i reklamira i vjerujemo kako će mnogi profesionalni overclockeri to znati cijeniti i iskoristiti. Uz ovo, dolazi standardno dobar UEFI, velika količina opreme, izvrsna kvaliteta gradnje i komponenata a sve je na kraju začinjeno odličnim softverskim paketom.

Ukoliko vam novac nije problem a želite overclockirati ili pak koristiti veću količinu grafičkih kartica istovremeno uz mnoštvo ostale korisne opreme ova će vam ploča sve to omogućiti - i više. Naš je Editor`s Choice svakako zaslužila.