Na kraju ovoga testa stvarno se moramo dobro zapitati isplati li se izdvojiti 20-tak € više za model Maximus VII HERO u odnosu na ranije testirani Ranger. Obje su ploče izvrsne, uz tek nešto manje opreme i mogućnosti kod Rangera, koji zapravo ima sve što prosječan korisnik može zatrebati. HERO ima nekoliko korisnih sitnica više i vizualno je osvijetljenim PCH hladnjakom podignuta na malo viši nivo, no treba li nam sve to? Mi smatramo kako je Asus ipak trebao malo više diverzificirati ova dva proizvoda, tj. više ih razdvojiti cijenom i mogućnostima. Ovako, Ranger se čini kao puno razumniji izbor.

Z97-PRO [Wi-Fi ac] ploča je kao što smo u članku vidjeli tek malo slabije opremljena od Deluxe modela uz sličnu razinu funkcionalnosti i identičnu razinu kvalitete gradnje i komponenata. S cijenom od oko 1.600 kuna na domaćem tržištu vjerujemo kako će postići dobar prodajni uspjeh jer donosi pregršt opreme, Asusovu garanciju kvalitete i pouzdanost.

Za kraj dolazi odlično posložena i bogato opremljena Z97X-UD5H ploča, koja je samo 30-tak € jeftinija od SOC Force ploče, koja i dalje ostaje naš izbor broj 1. UD5H po cijeni konkurira Asusovoj Maximus VII Ranger (oko 160 €) i tu će se voditi velika bitka za tržište. Obje imaju sve što prosječnom ali i naprednijem korisniku treba pri čemu je kod Gigabytea više stavljen naglasak na bogatstvo opreme, a kod Asusa na overclocking. Stoga će na kraju opet sve spasti na osobnu sklonost jednom ili drugom brandu. Na Tajvanu se nedavno i pojavilo istraživanje kako će u budućnosti bitka za tržište desktop matičnih ploča spasti na dva najjača proizvođača i kako će zbog vrlo sličnih tehnologija samo brand igrati ulogu u izboru. Sada još uvijek nije takav slučaj, no nije ni jako daleko.