asus_rog_gt_ac2900_24

Iz svega viđenog i iz detaljnih testova možemo zaključiti da je Asus napravio solidan posao i gamerima ponudio dobar AC router koji im potencijalno može donijeti razliku u kvaliteti igranja na mreži. Tehnologije koje podržava, uključujući i GeForce Now certifikat, čine ga primamljivim za hardcore gamere. Možda je malo kasno ušao na tržište, zbog sve veće pojave AX modela, no ni kvalitetna implementacija AC-a kakvu ovdje imamo nije još za “baciti”.

Općenite performanse su mu vrlo solidne i radi točno onako kako se od njega i očekuje. Sučelje je pregledno i bogato različitim opcijama kojima će zadovoljiti i iskusnije mrežaše, a korisnost uređaju podižu i AiProtection Pro by TrendMicro, podrška za AiMesh i GPN by wtfast. Hardverski je solidno potkovan i ni u jednom se trenutku ne osjeća manjak snage.

GT-AC2900 će se na europskom tržištu naći početkom lipnja po cijeni od oko 260 – 270 €, što nije malo. Prevagu između ovog i nekog sličnog proizvoda bi moglo donijeti i bogato RGB LED osvjetljenje koje je iznimno popularno kod igrača, pod uvjetom jasno da vam je router na vidljivom mjestu. GT-AC2900 donosi i višestruke načine orijentacije, uz mogućnost montaže na zid, što može biti iznimno korisno. Našu preporuku je zaslužio.