asus_ryujin_360_11 asus_ryujin_360_12

Za početak smo hladnjak montirali na AM4 socket, tj. Gigabyteovu X470 Aorus Gaming 7 WiFi ploču na kojoj je bio Ryzen 7 2700X. Montaža je jednostavna – donji nosač je originalni koji dolazi s pločom i na njega je s gornje strane potrebno pričvrstiti odstojnike. Na odstojnike dolazi baza s nosačem za AM4 i potom se sve zajedno thumb vijcima pričvrsti. Nasjedanje baze na IHS procesora je ravnomjerno i dovoljno čvrsto.

asus_ryujin_360_13 asus_ryujin_360_14

Radijator ovoga hladnjaka je velik, pa je potrebno veće kućište u koje ga možemo smjestiti na vrh ili pak na prednju stranicu. U slučaju da ide na vrh je ventilatore potrebno orijentirati tako da izvlače zrak iz kućišta van i pritom jasno stvaraju struju kroz radijator, a ako ide na prednju stranicu onda uvlače zrak kroz radijator i tjeraju ga dalje preko ploče prema stražnjem dijelu kućišta.

Osim na AM4, instalirali smo ga i na TR4 socket, a postupak je još jednostavniji jer su na nosaču koji dolazi uz procesor već postavljeni vijci, a na TR4 socketu su nosači za vijke. Fotografiju sistema možete vidjeti na sljedećoj stranici.

asus_ryujin_360_15 asus_ryujin_360_16

Nakon AM4 i TR4, na red je došao i LGA1150, tj. Gigabyteova Z370 Aorus Ultra Gaming ploča. Za montažu je potrebno iskoristiti plastični donji nosač koji dolazi uz hladnjak, te odstojnike. Na odstojnike postavljamo nosač na bazi, te thumb vijcima pričvrstimo cijelu konstrukciju. Za LGA2066 je još jednostavnije jer nije potreban donji plastični nosač, nego samo odstojnici.

asus_ryujin_360_17 asus_ryujin_360_18

asus_ryujin_360_19 asus_ryujin_360_20

Za kontrolu smo koristili LiveDash program, a može se koristiti i Aura Sync, te AISuite III. LiveDash nudi mogućnost kontroler OLED ekrana i RGB LED osvjetljenja. Zanimljivost je mogućnost prikaza frekvencije procesora, napona, temperature, ali i animacije protoka vode. Animacije ROG logoa su četiri (gif), a četiri i statična logoa (jpg). Uz preddefinirane, možemo koristiti i svoj jpg ili gif rezolucije 160 x 128 te maksimalne veličine 1 MB. Custom Banner je opcija prikazivanja vlastitog teksta uz jedan od tri ROG loga. Posljednji izbornik je za kontrolu RGB LED trake i njenog osvjetljenja. Opcije su kao i kod Aura softvera Static, Breathing, Strobing, Color Cycle, Rainbow, Flash and Dash i Off.

asus_ryujin_360_21 asus_ryujin_360_22

OLED je slabije osvijetljenosti, a kroz plastiku se dodatno to gubi pa do izražaja dolazi samo u mraku. Kada skinemo poklopac slika je vidljivija. Animacije su zgodne, no pomalo usporene kao što će se vidjeti na videu ispod.

Video pokazuje različite animacije na OLED ekranu i mogućnosti osvjetljenja RGB LED trake. Vidljiva je i nešto sporija animacija gif-a, a i svjetlina ekrana bi mogla biti jača.