bitforce_galaxy_argb-4_9

Sa stražnje je strane na dno moguće ugraditi napajanje dužine čak do 340 milimetara, ali standardnih 160 do 180 milimetara ostavlja prostor za ugradnju jednog 3,5-inčnog diska tik ispred napajanja. Uz kućište će te dobiti i kratke upute za instalaciju, vijke i odstojnike, a Svi su kabeli prednjeg panela i ventilatora dovoljno dugi za dosegnuti standardna mjesta na matičnim pločama. Bitno za napomenuti je da je usisna rešetka ventilatora napajanja opremljena metalnim filtrom za prašinu koji se lako čisti.

bitforce_galaxy_argb-4_10

U malo skraćenu unutrašnjost smo ovoga kućišta ugradili ploču punog ATX formata i to Gigabyteovu moćnu Z490 Aorus Master na koju se udobno smjestio novi i5-10600K koji nam je pristigao na testiranje prije nekoliko dana i čiju će te recenziju čitati uskoro. Na ploču smo ugradili i G.Skillovu Trident Z Royal G0ld memoriju (16 GB, 3.600 MHz), Noctuin NH-U12A hladnjak (D15 ne stane zbog visine ventilatora), te Gigabyteovu Radeon RX 5700 XT grafičku karticu. Ovako moćan hardver će staviti rashladni sustav kućišta na muke.

bitforce_galaxy_argb-4_11 bitforce_galaxy_argb-4_12

U kućište smo ubacili i veliko SuperFlowerovo Leadex Platinum napajanje, ispred kojega je još stao i 2,5-inčni SSD. Unutrašnjost se računala može solidno očistiti od kabela i urediti, a stražnju se stranu nismo trudili previše uređivati jer smo nakon testa sve ionako rastavili. No, sa stražnje strane ima dovoljno ušica za plastične vezice uz pomoć kojih je moguće sve uredno složiti i bez problema zatvoriti stranicu.

bitforce_galaxy_argb-4_13

Četiri ARGB 120-milimetarska ventilatora koji dolaze uz kućište nisu pretjerano bučni te smo izmjerili oko 40 dB na maksimumu, a stvaraju lijepe RGB LED efekte i podižu ukupan dojam. U prednji je panel ugrađen ARGB LED kontroler koji stvara zanimljive svjetlosne efekte. Uz pomoć tipke na prednjem panelu je moguće odabrati šest različitih efekata ili pak sedam boja kojima će svijetliti ventilatori.

bitforce_galaxy_argb-4_13a bitforce_galaxy_argb-4_13b

bitforce_galaxy_argb-4_13c bitforce_galaxy_argb-4_13d

Unatoč činjenici da je u kućište ugrađen moćan hardver temperature su zapravo vrlo dobre. Tri usisna i jedan ispušni ventilator i visoka protočnost kućišta su učinili svoje. Uz ne preveliku buku su držali komponente pod kontrolom i nisu dozvolili visoko zagrijavanje ni procesoru ni grafičkoj kartici. Opterećenja su bila šarolika, od OCCT-a za CPU, preko 3DMarka u loopu, pa do kombinacije istovremenog opterećenja za procesor i grafiku.

bitforce_galaxy_argb-4_14

Za Bit Force Galaxy ARGB-4 će te u Futuri IT morati odvojiti sumu od 539 kuna za gotovinsko plaćanje, što se na prvu može činiti višom cijenom no u obzir treba uzeti da je kućište opremljeno s četiri ARGB ventilatora. Ova četiri ventilatora i prednja aluminijska mrežica osiguravaju veliku protočnost zraka i omogućavaju odlično hlađenje svih komponenata. Sami ventilatori nisu bučni, no treba uzeti u obzir i buku komponenata koju ugrađujemo pa bi u ovisnosti o tome moćnije računalo moglo biti malo bučnije.

Kvaliteta izrade i materijala je solidna za ovu klasu, lim je dovoljno debeo unatoč činjenici da se bočna stranica malo uvija. Završna je obrada solidna, nema oštrih rubova i tu nemamo zamjerki. Voljeli bi da su limovi na PCIe utorima s vijkom, pa da ih možemo vraćati, a i Type C USB port bi dobro došao na vrhu. Ukupno gledajući Galaxy ARGB-4 je vrlo zanimljivo i pažnje vrijedno kućište čiji je najjači adut visoka protočnost zraka i ARGB rasvjeta.