adata_cw0100_1 adata_cw0100_2

ADATA se “bacila” i u proizvodnju sve popularnijih Qi indukcijskih bežičnih punjača za mobilne uređaje. Danas je broj mobilnih telefona koji podržavaju ovakav tip punjenja električnom energijom sve veći, a po najnovijim primjerima iz Applea, proizvođači se ni ne trude u pakiranju dati punjač. Tu dobro dolazi ovakav uređaj koji ne zahtijeva spajanje telefona kabelom, nego ga je dovoljno spustiti na njegovu površinu.

adata_cw0100_3 adata_cw0100_4

CW0100 je 7,5 milimetara tanki i 148 grama teški kvadar s gornjom glatkom plastičnom površinom ispod koje je indukcijska zavojnica snage punjenja 10 W. Rubovi su metalni (slitina cinka), a dolazi u Chrome crnoj ili Chrome srebrnoj izvedbi. S donje strane je gumena podloga koja sprječava klizanje. Uređaj spajamo na računalo ili prijenosnik preko USB-C kabela (može i na neki USB-C AC/DC adapter).

adata_cw0100_5

Površina na koju postavljamo telefon je napravljena od crne glossy plastike i dosta je “skliska”. No, snaga punjenja je dovoljna da “probije” i kroz maskicu telefona pa tada nema straha da bi isti mogao kliznuti. Da se uređaj puni, pokazuje jedna LED-ica u gornjem lijevom kutu uređaja, koja ima nekoliko boja za različite obavijesti (charging, charging error, foreign object detected). Snaga punjenja od 10 W nije spektakularna, i to znači da će se vaš uređaj napuniti onom brzinom kojom bi ga napunio standardni 2-amperski 5-voltni AC/DC adapter. Cijena u Hrvatskoj mu je 200 kuna.