adata_sword_assd adata_sword_temp_assd

adata_sword_atto

Ukupno gledano performanse Swordfisha su nešto malo niže nego što to proizvođač tvrdi, no i dalje su sasvim zadovoljavajući te će igrači osjetiti veliko ubrzanje ako prelaze sa SATA SSD-a. Zagrijavanje je s druge strane iznimno visoko i ovaj disk zahtijeva dobro hlađenje. Osim ovih idealnih linearnih performansi probali smo i malo zahtjevniji zapis i primijetili da čim se SLC keš zapuni performanse padaju, pa je i to faktor na koji treba računati. No, kod svih diskova s ovom tehnologijom je to i očekivano.

adata_su750_assd adata_su750_temp

adata_su750_atto

SU750 pokazuje očekivane rezultate, a također “pati” od istog problema SLC keširanja, gdje ipak kod dugotrajnog zapisa dolazi do pada performansi. Maksimalna radna temperatura nije visoka, no ne bi bilo loše osigurati protok zraka preko diska.

I/O Meter Mixed Workload

Database

FileServer

Workstation

WebServer

Napravili smo i direktnu usporedbu s ostalim diskovima u I/O Metru i miješanim testovima – Database sa 67% čitanja i 33% zapisa, Workstation s 80% čitanja i 20% zapisa, Web Servera sa 100% čitanja i File Servera s 80% čitanja i 20% zapisa.

Swordfish je pokazao ujednačene performanse koje nisu sjajne za poslovnu primjenu, ali će biti sasvim dovoljne za igrače i kreativce koji nemaju iznimno visoke zahtjeve prema disku cijelo vrijeme rada. SU750 nismo isprobali jer je njegova namjena ipak puno osnovnija.

Zaključak

adata_swordfish_su750_2

Swordfish je odličan NVMe disk za sve one koji ne stavljaju velike zahtjeve pred svoje računalo, a žele pouzdan i brz NVMe disk po povoljnoj cijeni. Performanse su mu kao što smo vidjeli solidne uz nešto više zagrijavanje. Stoga će dobra zračna struja preko njega biti neophodna. Cijena na hrvatskom tržištu se ovom 1TB modelu kreće između 800 i 1.000 kuna, a na njemačkom je oko 100 €.

SU750 kapaciteta 512 GB košta od 460 do 500 kuna u hrvatskim, te oko 55 € u njemačkim dućanima. Fer cijena za ono što nudi i bit će dobar izbor za sve koji prelaze s klasičnih tvrdih diskova na SSD jer ipak nudi bolje transfere i bešuman rad.