asus_cerberus_v2_pugio

Na test smo dobili nova dva Asusova proizvoda – Cerberus V2 slušalice i Pugio miš. Cerberus slušalice prva generacije smo imali prilike probati 2014. godine, koje su na nas ostavile odličan dojam u svojoj cjenovnoj kategoriji. Sada Asus predstavlja njihovog nasljednika V2 koji donosi neke novine i poboljšanja. Pugio je pak maleni optički miš koji je podjednako prilagođen i dešnjacima i ljevacima, a koji donosi RGB LED osvjetljenje u tri zone, promjenjive bočne tipke i dodatne Omron prekidače.

Cerberus V2

asus_cerberus_v2_1 asus_cerberus_v2_2

Cerberus V2 su najprodavanije Asusove slušalice pa ih je za novu verziju trebalo samo malo dotjerati i ne mijenjati ništa značajno, očito kako su već i prvi put pogodili pravu formulu. Nakon tri godine na tržištu i inputa koje su dobili od kupaca su odlučili Cerberus slušalice unaprijediti tamo gdje je to bilo najpotrebnije. Pakiranje je doživjelo određene promjene u dizajnu, ali je i dalje riječ o blister kutiji koja očima kupca pokazuje kompletan proizvod. Na kutiji se naravno nalaze i sve relevantne informacije o proizvodu.

asus_cerberus_v2_3

Originalni dizajn je manje više ostao isti s tim da je sada gornji okvir metalni, a poboljšani su i jastuci na rastezljivoj traci koja sjeda na glavu. Jastuci su sada izraženiji, komforniji i opšiveni crvenim koncem. Asus je poboljšao i kvalitetu kože koja kod ovakvih slušalica najprije strada, tj. popuca nakon određenog vremena upotrebe. Malo su povećane i slušalice pa sada bolje nasjedaju na uho, a cijela konstrukcija djeluje malo kvalitetnije nego kod prijašnjeg modela. Ugoda nošenja je povećana i nikakvih problema nismo imali ni nakon nekoliko sati korištenja. Osim ove crno crvene kombinacije, u ponudi su sada i crno zelene te crno plave slušalice.

asus_cerberus_v2_4

Dimenzije slušalica i masa su malo povećane u odnosu na stari model – 224.84 x 198.4 x 10.33 milimetara, a masa je 334 grama. Za V2 je model Asus izbacio poznate 60-milimetarske drivere i ugradio 53 milimetarske Asus Essence s neodimijskim magnetom koji zvuče vrlo dobro i nema gubitka kvalitete zbog povećanog prostora komore. Zvuk je čist i jasan u cijelom rasponu, basevi su dobri, a snaga također. Impedancija je 32 Ohma, a tvornički podaci govore o frekvencijskom opsegu od 20 pa do 20.000 Hz.

asus_cerberus_v2_5

Novi je i mikrofon koji se može skinuti, a riječ je o jedno direkcionalnim mikrofonu frekvencijskog opsega od 50 do 10.000 Hz, osjetljivosti -40 dB (+/- 3 dB). Slušalice dolaze s pozlaćenim 3.5 mm jackom koji se nalazi na kraju 1.2 metara dugog opletenog kabela. Dodatak kabelu je i audio/mic spliter kabel. Pri vrhu se kabela nalazi i in-line kontroler s potenciometrom za glasnoću i omni drekcionalnim mikrofonom frekvencijskog opsega od 50 do 10.000 Hz i osjetljivosti  -45 dB (+/- 3 dB).