logitech_prodigy_11

Idemo po imenu, tj. broju  imenu hardvera, pa su druge na redu slušalice. G231 su kompletno napravljene od plastike, no kvalitetne i čvrste plastike. Već su na prvi dodir vrlo robusne i odaju dojam da će dugo vremena trajati i izdržavati sve oblke gamerske torture. Nosači slušalica, tj. kutija zvučnika se mogu rotirati oko osi, pa time i same kutije, a ujedno se kutije pomiču i po nagibu. Tako smo dobili visok stupanj ergonomije, koji je dodatno pojačan time što se i nosači mogu izvući iz gornjeg naglavnog dijela i tako prilagoditi svim tipovima i veličinama glava.

Materijal koji nasjeda na uši i glavu je malo grublja tkanina ispod koje je spužva. I ovaj materijal djeluje izdržljivo, pa ćemo mu oprostiti manju neudobnost zbog grublje izrade. Slušalice inače odlično sjede na glavi, nisu preteške (255 grama), i lijepo poklapaju uške čime se postiže i efekt prigušenja okolne buke. Sivo narančasta kombinacija se možda neće svima svidjeti, no moramo priznati kako je efektna.

logitech_prodigy_10

Na dvometarskom se kabelu nalazi kontroler za jačinu zvuka te isključivanje i uključivanje mikrofona koji je smješten dosta daleko od slušalica što je malo nezgodno kada ga u mraku morate tražiti. Na kraju se kabela nalazi 3.5-milimetarski jack, pa su ove slušalice kompatibilne sa širokim rasponom uređaja – od PC-a, preko pametnih telefona i tableta do konzola. Uz slušalice još dolazi i Y-splitter kabel dužine 12 centimetara koji razdvaja jackove za slušalice i mikrofon. Kabeli su upleteni i ne upliću se.

logitech_prodigy_12

Tehničke karakteristike 40-milimetarskih stereo zvučnika su 20 – 20.000 Hz frekvencijskog opsega, 32 Ohma impedancije i 90dB SPL/mw zračnog pritiska. Boom mikrofon je unidirekcionalni (Cardiod), frekvencijski mu je raspon 50 do 20.000 Hz, osjetljivost -40 dBV/Pa. Slušalice proizvode zadovoljavajuće kvalitetan zvuk, jedan od boljih koje smo čuli kod 40-milimetarskih zvučnika. Zadovoljavajuće je bogat u cijelom rasponu, a posebno su lijepo izraženi visoki tonovi. Niskih tonova fali ponešto, no snaga zvuka je zato vrlo dobra, a i mikrofon je na visini zadatka. Mikrofon je naravno prilagodljiv i može ga se sklopiti prema gore da ne smeta kad nema team chat-a.