seasonic_prime_850ti_10

Ventilator je promjera 135 mm, proizvođač je Hong Hua s Fluid Dynamic Bearing ovješenjem i maksimalnim brojem okretaja od 1.600 u minuti. U radu je vrlo tih, čak i pri maksimalnim opterećenjima. Ventilator može raditi u klasičnom ali i hibridnom načinu rada. U potonjem je do oko 40% u “fanless” modu, tj. stacionaran je, do bi na oko 50% prešao u mod hlađenja kada mu se brzina podiže postepeno sve do 100% opterećenja kada je najbrži. No, ni tada nije pretjerano čujan i bučan, pa je zato i zaslužio Lambda A++.

seasonic_prime_850ti_11 seasonic_prime_850ti_12

Platforma napajanja je poznata i tu ništa nije mijenjano u odnosu na prošli model. Unutrašnjost je i dalje pregledna, dobrog rasporeda i dobro hlađena. Platforma je jasno DC-DC tipa. Seasonic se hvali čistim dizajnom s tek jednim kabelom dok su sve su tiskane pločice povezane jedna s drugom putem bakrenih kontakata (Zero PCB Cabling).

seasonic_prime_850ti_13 seasonic_prime_850ti_14

Hladnjaci su masivni, a na kvalitetnim se komponentama nije štedjelo. Na primaru su Chemi-conovi elektroliti (105°C, ukupno 1100 uF), dok su polimeri miješani Nichiconovi i Chemi Conovi.

seasonic_prime_850ti_15

S obzirom na to da smo detaljna testiranja obavili još pretprošle godine, odlučili smo ne poduplavati rezultate. Možemo samo zaključiti kako je Titanium serija s Ultra epitetom postala još bolja, riješene su neke sitnice iz prethodne serije čime je definitivno zacementirana najviša pozicija na tržištu. Povećano je i jamstvo, što kupcima ulijeva dodatno povjerenje. PRIME Ultra Titanium 850 W se na europskom tržištu prodaje za oko 205 €, što je vrlo konkurentna cijena jer se za isti novac prodaju i neka Platinum napajanja. PRIME Ultra Titanium je tako najpoželjnija i vjerojatno najbolja serija desktop napajanja trenutno dostupna na tržištu.