silverstone_ls04_1 silverstone_ls04_2

Iz SilverStonea su nam na brzi test stigle dvije ARGB LED dvostrane gumene trake koje su pakirane u jedan proizvod pod nazivom LS04. Svaka od gumenih traka ima dvostranu polu prozirnu stranu iza koje su ARGB LED-ice veličine 2020 koje stvaraju neprekinuti niz svjetla.

silverstone_ls04_3

Trake dolaze u blister pakiranju s kartonskom pozadinom na kojoj su grafike i sve bitne informacije za proizvod (SST-LS04), Osim dvije trake tu je i jamstveni listić, a za lakše aranžiranje unutar kućišta uz trake dolaze i magnetski nosači, te dva produžna kabela. Osim njih tu su i ljepljive pločice za fiksiranje na ne metalne dijelove.

silverstone_ls04_4

Svaka je traka dužine 450 milimetara, s tim da je silikonski dio nešto kraći, a na krajevima se nalaze 4-pinski muški, odnosno ženski konektori. Muški su pokriveni kapicama, da ne dođe do oštećenja pinova. Trake rade na naponu od 5V, a potrošnja im je 4,5 W. Silikonski dio je bijeli s poluprozirne dvije stranice koje difuziraju svjetlo i čine traku neprekidnom. Trake su vrlo savitljive i kvalitetno izvedene.

silverstone_ls04_5 silverstone_ls04_6

U svakoj se traci nalazi po dvadeset addressable RGB LED-ica koje stvaraju svjetlo u kontinuitetu zahvaljujući poluprozirnom silikonu koji difuzira na dvije strane. Boje su vjerne i efekti jako lijepo izgledaju, a tranzicija je brza. Trake podržavaju daisy chaining odnosno spajanje u niz (lanac), a proizvođač navodi da je maksimalni broj traka koje možemo spojiti ovisan o kontroleru na kojeg ih spajamo.

silverstone_ls04_7

Zahvaljujući savitljivosti trake možemo organizirati onako kako sami želimo, i po potrebi i željama ih premještati. Proizvođač tvrdi kako je osvjetljenje kompatibilno s Asus Asura Sync, ASRock Polychrome Sync, Gigabyte RGB Fusion 2.0, MSI Mystic Light Sync i Biostar RGB Sync softverima. Mi smo trake isprobali na ASRock ploči na kojoj iz nekog razloga nisu htjele raditi što je možda i do modela ploče, a onda na Asus ploči na kojoj je sve funkcioniralo kako treba.

silverstone_ls04_8 silverstone_ls04_9

Trake smo ubacili u nedavno testirano SilverStone Lucid LD03 kućište koje jednostavno vapi za bilo kakvim osvjetljenjem unutrašnjosti. Naravno, ako ste taj tip korisnika. U ovisnosti o kućištu trake je lako i organizirati onako kako to sami želite, a efekti su uvijek lijepi i kroz zatamnjena stakla kao na LD03.

Trake smo spojili na Asusovu ROG Crosshair VIII Impact ploču i osvjetljenje kontrolirali uz pomoć Aura Sync softvera i efekata koje nudi. Kao što možemo vidjeti u videu efekti su različiti i svatko može izabrati nešto za sebe. Ono što u ovom videu ne vidimo je da možemo odrediti i tip osvjetljenja prema temperaturi procesora, ali i prema tipu muzike koju slušamo.

silverstone_ls04_10

S cijenom od oko 52 € ove trake nisu jeftine, ali su kvalitetno izrađene i jedne od boljih koje smo imali prilike vidjeti. LED-ice su odlično razmještene i svjetlost je u neprekinutom nizu uz odlične efekte i brzu tranziciju. Savitljivost je dodatan plus, kao i činjenica da je svjetlost jaka i da izbija s dvije strane trake. LS04 možemo toplo preporučiti svima koji grade zanimljive buildove sa staklenim stijenama i koji žele osvijetliti njihovu unutrašnjost. Jedina mana na koju smo naletjeli je da su trake odbile raditi s ASRock pločom, no to može biti i izolirani slučaj.