cm_mb_lite_5_1 cm_mb_lite_5_2

Samo mjesec dana nakon predstavljanja na test nam je stiglo Cooler Masterovo masterBox Lite 5 kućište. Riječ je o mid-toweru koji ima vrlo karakterističan DarkMirror prednji panel i zatamnjenu bočnu stranicu u potpunosti napravljenu od akrila. Kućište je potpuno crno, s prostorom za četiri 120-milimetarska ventilatora i podrškom za radijatore vodenih hlađenja. Uz sve to, ima i vrlo prihvatljivu cijenu. Kućište dolazi u klasičnoj smeđoj kutiji s grafikom, unutar koje je dobro zaštićeno u najlonu i u stiroporu.

cm_mb_lite_5_3

Ovo je mid-tower kućište napravljeno od čelika i plastike. Dimenzija je 468.8 x 200 x 454.5 milimetara i mase je 4.96 kilograma. Stranice a i plastika su nešto tanji, pa kućište nije pretjerano teško. Dizajn kućišta definira njegova prednja DarkMirror stranica koja je prozirna ali naravno zatamnjena. Iza stranice se nalazi samo metalni nosač za ventilatore pa je efekt s primjerice tri crvena ili bijela ventilatora odličan. Na dnu i pri vrhu se prednje stranice nalaze crveni elementi koje je moguće zamijeniti, jer u pakiranju dolaze i crni i bijeli elementi, pa je Lite 5 moguće i personalizirati. Bočna je stranica također prozirna, no lagano zatamnjena, pa je ovo kućište zapravo idealno za različite svjetlosne modove i za sve one koji vole pokazivati svoje komponente.

cm_mb_lite_5_4

Na stražnjoj je strani raspored klasičan. Na dnu se nalazi okvir koji se može ukloniti kada ugrađujemo napajanje, a koji ujedno i služi kao nosač napajanja. Iznad njega je sedam mjesta za proširenja s limovima koji se mogu skinuti ali i kasnije vratiti na mjesto. Desno je perforacija za protok zraka, a iznad toga je prorez za stražnje I/O portove matične ploče te rešetka/nosač za 120 milimetarski ventilator. I dok desnu prozirnu bočnu stranicu drže četiri vijka na boku, lijevu klasičnu stranicu drže dva thumb vijka straga.

cm_mb_lite_5_5 cm_mb_lite_5_6

Na vrhu se prednje stranice, ukošen nalazi i prednji panel koji sadrži Reset tipku, jackove za slušalice i mikrofon (Front Audio), velika tipka za uključivanje s LED rasvjetom, dva USB 3.0 porta i signalizacijska LED-ica aktivnosti tvrdog diska. Prednja stranica na svom donjem dijelu ima i Cooler Masterov logo kojeg s ponosom ističe.

cm_mb_lite_5_7

I dok je na vrhu kućišta samo puna metalna stranica, donja ima rešetku i mrežicu koja služi kao filtar prašine za ventilator napajanja. Uz ovaj filtar treba napomenuti i kako je prednji usis filtriran, no ne pregusto kako bi ipak mogao ulaziti zrak kojeg mogu potegnuti tri ventilatora. To ujedno znači i kako će one sitnije čestice prašine s lakoćom ulaziti. U kutevima se nalaze i integrirane nožice s gumenim podlogama.

cm_mb_lite_5_8

Kao što smo u tekstu već spomenuli, uz kućište dolaze i crni te bijeli elementi za prednju masku čime si svaki kupac može na jednostavan način prilagoditi izgled po svojim željama i u odnosu na to kakve ventilatore ugrađuje. Uz maskice, tu su i svi potrebni vijci, odstojnici, alat za montiranje odstojnika te naravno plastične vezice.