coolermaster_mm830_1 coolermaster_mm830_2

Danas testiramo Cooler Masterov MM830 flagship igraći miš koji je opremljen s Pixartovim PMW3360 optičkim senzorom rezolucije 24.000 DPI-a, RGB LED osvjetljenjem i malenom OLED ekranom koji po želji prikazuje različite podatke vezane za računalo i samog miša. MM830 je veći i teži miš, namijenjen dešnjacima za palm i claw načine držanja.

coolermaster_mm830_3

MM830 dolazi u kartonskoj kutiji s otklopivom gornjom stranicom ispod koje je proizvod moguće vidjeti u blister pakiranju u svom punom sjaju. Uz miša u kutiji nalazimo i upute za korištenje, a jamstvo koje proizvođač daje je dvogodišnje. S vanjske se strane kutije nalaze sve bitne informacije o mišu, pa se proizvođač hvali senzorom od 24.000 DPI-a razlučivosti, RGB LED osvjetljenjem, skrivenim D-Padom i OLED ekranom.

coolermaster_mm830_4

Najmoćniji je ovo Cooler Masterov miš i to se vidi na svakom detalju. Ergonomski je dizajjniran za dešnjake za palm i claw načine držanja, što u prijevodu znači da ga možete koristiti punim dlanom ili pak kandža pozicijom držanja u kojem ga dotiču samo prsti. Na lijevoj se strani nalazi veliko odmorište za palac, tik iznad kojeg je integrirani D-pad s četiri gumirane tipke. Kućište miša je napravljeno od Gunmetal Black PBT-a (Polybutylene terephthalate) koji je termoplastični inženjerski polimer za veću izdržljivost tijekom otežanih uvjeta rada (dugotrajno igranje). Površina miša je lagano hrapava i dobrog gripa.

coolermaster_mm830_5

Dlan lijepo sjeda na povećeg miša dimenzija 82,2 x 130,1 x 43,4 milimetara, mase čak 162 grama. Velika masa se itekako osjeti i ako igrate samo pucačine moglo bi doći do zamora. No Cooler Master za to ima izvrsno rješenje u obliku nedavno testiranog MM710, kojeg možete koristiti u kombinaciji s ovim. Na gornjoj se strani nalaze dvije velike tipke, a ispod svake se nalazi Omronov prekidač. Između njih se smjestio gumeni scroll kotačić koji je osvijetljen i koji pruža lijepo balansiran otpor prilikom svakog koraka. Iznad kotačića su tri LED-ice za DPI indikaciju te tipka za on-the-fly promjenu DPI-a u četiri razine. Miš s računalom povezujemo uz pomoć opletenog kabela dugog 1,8 metara i s USB 2.0 Type A pozlaćenim konektorom na vrhu. Maksimalni polling rate je 1.000 Hz.

coolermaster_mm830_6

Na lijevoj se strani nalazi integrirani gumirani D-pad s četiri tipke koji je ugodan za korištenje, a jedino što možemo zamjeriti je predaleko unazad smještena back tipka do koje palac mora duže putovati. Ispred njega je OLED ekran rezolucije 96 x 24 piksela koji prikazuje različite informacije koje je moguće podesiti unutar softvera. Miš ima četiri osvijetljene zone – kotačić, DPI pokazivač, stražnji Cooler Master logo, i četvrta je zona LED traka smještena straga na dno. Svime se upravlja putem softvera, do kojeg ćemo doći malo kasnije.

coolermaster_mm830_7

S donje strane miša nalazimo tri velike teflonske podloške po kojima miš vrlo glatko klizi svakom podlogom, no zbog velike je mase naravno potrebna jača sila pokretanja. Senzor je optički, i to Pixartov poznati PMW3360 koji ima promjenjivu rezoluciju od 100 pa sve do 24.000 DPI-a. Nativna je rezolucija ovog senzora 12.000 DPI-a, a 24.000 DPI-a se dobiva interpolacijom. Brzina praćenja je 250 IPS-a (inča u sekundi), uz maksimalno ubrzanje od 50 g. Lift off udaljenost je ispod 2 milimetra, no u softveru se to može mijenjati. Senzor je odličan, radi dobro na svim podlogama i CoolerMaster je ovdje igrao na sigurno odabravši ga. I profesionalni igrači će biti više no zadovoljni njegovim performansama.