coolermaster_mh320_1 coolermaster_mh320_2

Cooler Master je ove godine izbacio mnoštvo zanimljivog hardvera, a među njim su i ove MasterPulse MH320 slušalice namijenjene igračima. Poseban je naglasak stavljen na multiplayer igranje gdje je bitan mikrofon za kvalitetno hvatanje i prijenos zvuka, ali i izolacija ušiju od okolne buke. MH320 donosi i dovoljno robusnu konstrukciju koja će izdržati duge gamerske sesije, a sve to uz prihvatljivu cijenu i onima s manjim budžetom.

coolermaster_mh320_3

Slušalice dolaze u klasičnoj kartonskoj kutiji, unutar koje su smještene u blister pakiranje koje ih štiti sa svih strana. Uz slušalice još samo dolaze i kratke upute za korištenje, s informacijama o dvogodišnjem jamstvu.

coolermaster_mh320_4

Odmah po vađenju iz kutije primjećujemo kako su slušalice dovoljno čvrste konstrukcije, no kako su korišteni nešto jeftiniji materijali u skladu s cjenovnim razredom u koji MH320 ulaze. Noseći kostur slušalice čini metalni okvir (dvije čelične trake), koji je nosač zvučničkih kutija, koje su fiksne i ne pomiču se ni u jednom smjeru. Osim jasno što se mogu raširiti zbog elastičnog metalnog okvira kako bi sjele na glavu. Naglavni je dio napravljen od umjetne kože i spužve, a za plastični nosač su vezane tankim čeličnim sajlama koje se izvlače zbog lakše prilagodbe veličini glave. Tako će ove slušalice jednako udobno nositi i oni s većom i manjom glavom. Na zvučničkim se kutijama nalazi spužva pokrivena umjetnom kožom, a sve skupa začuđujuće dobro izolira vanjsku buku, no zbog toga se i glava nešto više zagrijava prilikom dugotrajne igre. Osim toga, slušalice je vrlo ugodno imati na glavi jer su zadovoljavajuće udobne i lagane (250 grama bez i 325 grama s kabelom).

coolermaster_mh320_5

Iz lijeve kutije izlazi gumeni kabel dužine 2.1 metar, koji na sebi ima tzv. in-line kontroler. Kontrolerom podešavamo glasnoću (kotačić), te uključujemo ili isključujemo mikrofon malenim prekidačem. Na računalo slušalice spajamo pomoću odvojenih jackova za mikrofon i slušalice, koji su pozlaćeni.

coolermaster_mh320_6

Driveri u zvučničkim kutijama su promjera 40 milimetara, a proizvođač navodi frekvencijski raspon od 20 Hz do 20 kHz, uz impedanciju 32 Ohma. Osjetljivost pri 1 kHz je 120 dB (+/- 3 dB). Tvornički podaci su jedno, a doživljaj prilikom slušanja glazbe ili igranja igara drugo. I dok smo u igrama bili sasvim zadovoljni s performansama ovih slušalica, uzevši u obzir cjenovnu klasu, kod slušanja muzike su ipak davale znakove slabosti. Preslušavanjem glazbe s CD-a ili u FLAC formatu se primijeti nedostatak "detalja" u zvuku. Snaga zvuka je zadovoljavajuća, čak su i niži tonovi solidno čujni, no u srednjem rasponu i pogotovo višem zvuk je ponešto isprazan. Ipak, u ovoj cjenovnoj klasi smo čuli i lošijih slušalica, pa ovima dajemo prolaznu ocjenu.

coolermaster_mh320_7

Mikrofon je standardno na lijevoj slušalici, ima mogućnost okretanja, te savijanja jer je na vrhu savitljive metalne cijevi. Mikrofon je pokriven i spužvom koja prigušuje udaljenije zvukove. Mikrofon je bidirekcionalan, frekvencijskog raspona od 100 Hz do 10 kHz, osjetljivosti -34 dB (+/- 3dB) pri 1 kHz, a odnos signal - šum je viši od 58 dB. Ako ga ne želimo koristiti mikrofon je moguće u potpunosti sklopiti prema gore, te isključiti preko prekidača na in-line kontroleru. isprobali smo ga u komunikaciji Skypeom i u potpunosti je zadovoljio, a druga strana nije imala nikakvih pritužbi.

coolermaster_mh320_8

MasterPulse MH320 su u potpunosti zadovoljile kao gamerske slušalice koje koštaju oko 280 - 300 kuna. Konstrukcija je dobra, udobnost nošenja također jer su površine koje nasjedaju meke i jer su slušalice lagane. U igrama imaju vrlo dobru reprodukciju zvuka, dobro čujemo sve zvukove koje trebamo, a u multiplayeru pomaže i vrlo dobar mikrofon. Slabosti pokazuju kod slušanja muzike, no to je i za očekivati u ovom cjenovnom razredu. Sve u svemu, MH320 su zadovoljile i imaju preporuku za nabavku.