cmstorm_resonar_1a cmstorm_resonar_2

Coolermaster nam je na test poslao svoje premium in-ear gamerske slušalice koje imaju Bass FX tehnologiju, pružaju dobar zvuk, a smještene su u vrlo kvalitetna aluminijska kućišta. Slušalice imaju in-line kontroler i mikrofon, te gumirane crvene žice koje se ne zapliću. Uz njih dolazi i audio/microphone splitter kako bi ih mogli priključiti na računalo i laptop. Resonar slušalice dolaze u tipično za CMStrom, crno obojanoj kutiji koja sadrži sve relevantne informacije o proizvodu.

cmstorm_resonar_3 cmstorm_resonar_4

Uz informacije na vanjskom dijelu kutije, pakiranje ima i otklopivu prednju stranicu na kojoj se nalaze dodatne informacije, ali i pogled na uredno složene slušalice. U plastičnoj podlošci leže uredno složene slušalice koje na ovaj način pokazuju sve svoje strane i funkcije. Ispod njih se nalazi i torbica tvrde konstrukcije za prenošenje u kojoj se nalazi dodatna oprema.

cmstorm_resonar_5 cmstorm_resonar_6

Ta dodatna oprema uključuje audio/mic splitter koji nam omogućava spajanje slušalica na računalo ili prijenosnik s odvojenim 3.5 mm konektorima za mikrofon i zvučnike. Uz to još dolaze i promjenjivi gumeni nastavci za uši pa se Resonar može prilagoditi različitim korisnicima. Knjižica s uputstvima, odnosno quick start guide sadrži dodatne informacije o načinu upotrebe i tehničkim podacima slušalica.

cmstorm_resonar_7

Resonar su kao što sam proizvođač tvrdi premium in-ear gamerske slušalice, a točno tako i izgledaju. Kombinacija aluminijskih kućišta lijeve i desne slušalice, povezanih gumiranim crvenim žicama koje imaju prirodnu tendenciju ne uplitanja, preko in-line kontrolera, do gumene spojnice gdje se dvije žice spajaju u jednu, pa dalje do aluminijskog 3.5 mm jacka s pozlaćenim kontaktima (sve skupa je 1.2 m). Sve stvarno odiše na premium. Resonar dolaze s BassFX tehnologijom koja se može uključiti i isključiti putem kotačića na svakoj od slušalica (nosić za On/Off poziciju svijetli u mraku), a cilj joj je naravno poboljšati snagu u nižem frekvencijskom spektru.

cmstorm_resonar_8

Unutar aluminijskih kućišta nalazi se komplicirana konstrukcija s kvalitetnim komponentama u čijem su centralnom dijelu 8 mm zvučnici, 20 ohmske impedancije i frekvencijskog raspona (deklariranog) od 20 Hz do 20 kHz. Dojam kvalitete reproduciranog zvuka je na zadovoljavajućoj razini za jedne in-ear slušalice, no moramo priznati kako smo “čuli” i boljih koje su ipak bile i malo skuplje. Visoki tonovi su nam malo zvučali “ravni”, a niski su tek s uključenom BassFX tehnologijom dovoljno izraženi kod slušanja muzike. Ovo se ne primijeti toliko kada se prijeđe iz Off u On, ali kada se prijeđe iz On u Off fali nešto niskih tonova koje smo prije čuli. U igrama je sve pak vrlo dobro zvučalo i zvuk je bio vrlo čist, s tim da smo se stalno podsjećali kako su ovo ipak in-ear slušalice. Tako je ukupan dojam na kraju ipak vrlo dobar. Slušalice smo isprobali i putem pametnog telefona i putem PC-a i u oba slučaja je zvuk bio dovoljno jak i dovoljno čist. Izolacija vanjske buke je vrlo dobra što smo posebno osjetili u avionu, jer se Dash 8 – malo bučniji propelerac, nije toliko čuo i ometao nas u slušanju muzike.

cmstorm_resonar_9

Na desetak centimetara od lijeve slušalice se nalazi i in-line kontroler koji putem klika u općenitoj upotrebi obavlja funkcije Play/Pause, te Answer/Hang Up u slučaju da telefoniramo. U slučaju da koristimo pametni telefon tada su funkcije raznovrsnije – jedan klik za Play/Pause i Answer/Hang Up, dva klika za sljedeću pjesmu, dva klika i držimo tipku za Fast Forward, tri klika prethodna pjesma te naposljetku tri klika i držimo je za fast backward funkciju. Ono što nije navedeno u uputstvima je da na Android uređaju dužim pritiskanjem tipke pozivamo Google Now funkciju.

U kontroler je ugrađen i omni-direkcionalni mikrofon osjetljivosti -44 +/-4 dB pri 1 kHz s frekvencijskim opsegom 100 Hz to 10 kHz i SNR omjerom 58 dB. Mikrofon u praksi odlično hvata glas no zna pokupiti i malo pozadinske buke.

CMStrom Resonar su vrlo kvalitetne in-ear slušalice, sa solidnom reprodukcijom zvuka i vrlo dobrom ugodom nošenja. Gumene žice se ne upliću, a in-line kontroler ima korisne višestruke funkcije. S cijenom od oko 360 kuna na našem tržištu spadaju u malo skuplje no svojom kvalitetnom izvedbom, solidnim performansama i širokim rasponom primjene to i opravdavaju.