Rezultati testova

Intel i7-8700K @ Stock (4.3 GHz)

Kod i7 8700K smo najprije izmjerili rezultat na referentnim vrijednostima, tj. 4.3 GHz u boostu na svim jezgrama. Vidimo kako je maksimalna temperatura na jednoj jezgri 76°C, što je za 6°C niže od onoga što je postigla Black Edition verzija ovoga hladnjaka. Prosjek maksimuma na svim jezgrama je kao i uvijek nešto niži te iznosi 72,83°C.

Intel i7-8700K @ Core Enhancement (4.7 GHz)

Kada uključimo Core Enhancement opciju procesor sa svim jezgrama istovremeno boosta na 4.7 GHz, za što mu je potrebno i više napona, pa potrošnja i temperatura naraste (potrošnja skoči sa 190 na 210W). Maksimalna vrijednost od 93°C na jednoj jezgri je puno bolji rezultat od onoga što je postigao Hyper 212 Black Edition pa vidimo kako se samo revizijom postojećeg proizvoda mogu izvući dodatne performanse.

Maksimalna temperatura na jednoj jezgri je zapravo nezahvalan podatak jer procesor može u prvoj minuti rada postići vrlo visoku broju pa je zapravo uvijek bolji pokazatelj prosjek maksimuma. S ovim postavkama taj je prosjek na svim jezgrama dosta niži te iznosi 84°C.

Buka

Ovdje nismo mogli iskoristiti rezultate dobivene ranije, barem ne u trenutku testiranja Black Edition verzije ovoga hladnjaka jer smo koristili različite uređaje za mjerenje buke. Stoga smo iskoristili nešto novije rezultate dobivene s istim Meterk MK09 mjeračem.

Vidimo da je Hyper 212 Evo V2 zadovoljavajuće tih i da će s te strane biti vrlo dobar izbor za sve kojima je u cilju gradnja što tišeg računala.

Zaključak

coolermaster_hyper_212_evo_v2_15

Stari je znanac Hyper 212 u Evo v2 verziji postao još bolji, još kompatibilniji a samo malo višu cijenu od oko 35 €. Black Edition naime trenutno košta oko 30 €. Proizvođač je hladnjak učinio bolje kompatibilnim s memorijskim modulima, omogućili su lakše i brže postavljanje ventilatora, a i sam SickleFlow 120 je unaprijedio performanse uz zadovoljavajuće nisku razinu buke. Hladnjak ima vrlo dobre performanse za svoju klasu i cjenovni razred u kojem se nalazi te će bez problema ohladiti procesore srednje klase, koje je moguće i overclockirati. Naravno, za sve procesore preko 6 do 8 jezgara ipak treba birati moćnije hladnjake, pogotovo za overclocking.