IMG_3402

Miš je nešto manjih dimenzija i vrlo je lagan, no lijepo sjeda u šaku. Mjeri 114 x 64 x 39 mm, a masa mu je 91 gram. Plastika od koje je napravljeno tijelo je dobra za ovu klasu, a djeluje dovoljno robusno za preživljavanje svakodnevne žestoke upotrebe. Nemamo onaj osjećaj premium proizvoda u šaci, no ponovno, za cijenu koštanja to nije ni moguće. Miš ima fiksni gumirani kabel s USB 2.0 priključkom dužine 1.8 metara.

IMG_3401

Na njemu se ukupno nalazi šest tipaka – lijeva i desna tipka s Omron 10M prekidačima, gumirani i osvijetljeni scroll kotačić iznad kojega je i DPI tipka, a na lijevoj strani nalazimo i dvije tipke (forward i backward) kojima upravljamo palcem ukoliko smo dešnjaci, a i ljevaci će se moći (ili morati) snaći s malim prstom. Oko stražnje strane pri dnu je i prozirna traka koja je baš kao i Scroll kotačić osvijetljena RGB LED osvjetljenjem. RGB LED osvjetljenje se može mijenjati i to kombinacijom tipaka – 1 + 3 pali i gasi osvjetljenje, 1 + 2 mijenja efekt, 1 + 6 mijenja brzinu svjetlosnog efekta u Color Cycle modu, a ista kombinacija mijenja boju u statičkom modu.

IMG_3403

Na donjoj su strani tri teflonske nožice po kojima miš glatko klizi različitim površinama. Optički senzor je Avagov 3050 (entry level), s maksimalnih 3500 DPI-a, a uz pomoć DPI tipke mijenjamo jedan od četiri profila – 500/1000/2000/3500 DPI-a. S obzirom da je riječ o ulaznom proizvodu, ne treba očekivati čuda no ovaj senzor ipak sasvim solidno radi na različitim površinama i dovoljno je precizan za nepretenciozne igrače.

Prolazom kroz različite modove osvjetljenja došli smo i do kraja ovoga testa. Za kraj možemo reći kako je Lite L kombinacija sasvim zadovoljavajuća za posao i igru u svojoj cjenovnoj klasi. Mem-chanical prekidači nadilaze osjećaj rada na klasičnim membranskim tipkama no ponekad ipak znaju biti malo preglasni (škriputavi), baš kao što ostavljaju u malo “labav” osjećaj pri radu (pogotovo space tipka). Ipak i igra i dugotrajni rad (pisanje) nisu nikakav problem i sve dok ne očekujemo previše ova će tipkovnica zadovoljavati većinu potreba. Miš je solidan a performanse su mu u skladu s prirodom Avago 3050 senzora. Dovoljno je precizan i brz, a solidno leži i u ruci – premda mi volimo malo teže miševe.

Veliki mamac za kupovinu ovoga kita smo ostavili za kraj. Sveprisutno i popularno RGB LED osvjetljenje je izvedeno vrlo dobro i s mnoštvom mogućnosti. Malo je zapetljano korištenje samo hardverskog podešavanja, no što je tu je. Sve ovo dolazi po cijeni u njemačkim dućanima od oko 56 € pa možemo ustvrditi kako je riječ o jednom od najisplativijih kombo paketa s RGB osvjetljenjem.