cm_masterpulse_1 cm_masterpulse_2

CoolerMaster nam je na test poslao svoje MasterPulse in-ear slušalice koje se hvale zanimljivim dizajnom i patentiranom BassFX tehnologijom. Slušalice su građene od kvalitetnog aluminija, imaju okretne prekidače za uključivanje i isključivanje bass efekta, a dolaze i s in-line mikrofonom koji filtrira pozadinsku buku pa su pogodne i za razgovore. S obzirom da CoolerMaster ovaj proizvod reklamira kao premium, takvo im je i pakiranje. Kutija je kvalitetna, crna, sa zanimljivim printom i svakako će odmah na polici privući kupce.

cm_masterpulse_3 cm_masterpulse_4

Prednja je stranica otklopna, s magnetnim kopčama koje ju drže na mjestu. Na lijevoj se strani nalazi detaljniji opis proizvoda i graf frekvencijskog odziva s dva moda rada – Bass FX On i Off, gdje se vidi pojačanje odziva na nižim frekvencijama kada je Bass FX uključen. Ispod zaštitne plastike, na lijevoj strani vidimo s kojom su pažnjom slušalice pakirane, tako da kupac ima pregled obje slušalice, konektora i kućišta s mikrofonom. Ispod svega je kutijica za sigurno prenošenje slušalica.

cm_masterpulse_5 cm_masterpulse_6

Torbica za prenošenje slušalica je tvrđe građe i ne stišće se lako, pa će dobro štititi slušalice tijekom prenošenja. Zatvaramo ju patentnim zatvaračem, a u posebnoj vrećici još dolaze dva gumena nastavka za uho – manji i veći od onoga koji je već na slušalicama, pa je na ovaj način olakšana upotreba za širi broj korisnika. Tu je još i kratka knjižica s uputstvima, te jamstvena kartica. Proizvođač na slušalice daje dvije godine jamstva.

cm_masterpulse_7

Prošle smo godine testirali Resonar slušalice koje su konstrukcijski identične ovima, a jedino je boja kabela bila nešto življa. S obzirom da je riječ o istim slušalicama s kojima smo imali vrlo pozitivna iskustva, ni sada neće biti drugačije. Još jedna razlika je i što uz ove ne dolazi audio/mic splitter. Slušalice su vrlo kvalitetno napravljene o čemu govore aluminijska kućišta u kojima se nalaze zvučnici promjera 8 mm, zatim gumene obujmice iz kojih izlazi gumirani kabel koji se ne upliće, i na kraju okretni plastični prekidač koji služi za aktivaciju i deaktivaciju zvučne komore koja povećava efekt niskih tonova.

Kako bi zvuk bio čim kvalitetniji 8 mm driveri (zvučnici) imaju premaz od titana za pojačanje efekta basa, a zvuk unutar aluminijske komore rezonira i kreće se dalje prema mrežici (gatekeeper) koja ga dodatno uštimava nakon čega odlazi prema uhu slušatelja. Deklarirani frekvencijski opseg zvuka je 20 Hz do 20 Khz, a maksimalna izlazna snaga je 20 mW. Uz pomoć Bass On funkcije osjetljivost pri 100 Hz iznosi 119 dB +/-3dB, a kada je funkcija isključena osjetljivost je 109 dB +/- 3dB. Impedancija je 20 Ohma.

cm_masterpulse_8

Unutar malene in-line kutijice se nalazi omni direkcionalni mikrofon frekvencijskog raspona od 100 Hz do 10 kHz i osjetljivosti -44 +/- 4dB (pri 1 kHz, 1V/PA). Signal to noise omjer iznosi 58 dB. Kućište mikrofona je zanimljivo jer donosi tipku s višestrukim funkcijama. Jedan je klik za Play/Pause i Answer/Hang Up, dva klika za sljedeću pjesmu, dva klika i držimo tipku za Fast Forward, tri klika prethodna pjesma te konačno tri klika i držimo je za fast backward funkciju. U slučaju da tipku pritisnemo jednom i držimo duže vremena pozva se Google Now funkcija kada su slušalice spojene na Android telefon.

cm_masterpulse_9a

Kabel na kojima su slušalice je dug oko 1.3 metra što je sasvim dovoljno da telefon bude u džepu hlača, a spomenimo i kako je konektor (3.5 mm jack) pozlaćen radi ostvarivanja boljeg kontakta. Kao i kod recenzije Resonar slušalica i ove su na nas ostavile isti dojam – kvaliteta i snaga zvuka je vrlo dobra (pogotovo kada su spojene na PC), BassFX tehnologija povećava efekt niskih tonova i o na sasvim zadovoljavajući nivo. Visoki su tonovi i dalje malo slabije izraženi, no ukupna ocjena je vrlo dobra. Mikrofon je dobar, solidno filtrira pozadinsku buku, premda ne do kraja. Slušalice su funkcionalne, svestrane i vrlo kvalitetne i svakako ih možemo ponovno preporučiti.  Cijenu u Hrvatskoj im nismo našli, a u Njemačkoj je ona oko 60 € što je otprilike isto kao i prošlogodišnji Resonar model.