cm_sentinel_III_1 cm_sentinel_III_2

Sentinel III je nasljednik Advance II miša i kao takav prenosi sve njegove pozitivne strane, te ih nadograđuje s novim značajkama. Jedina stvar koju ne prenosi je laserski senzor koji je kod prvog sentinela bio poznati Philipsov PLN2032 (5600 DPI-a), a kod druge serije Avagov ADNS-9800 (8200 DPI-a). Sada su se prebacili na optički senzor, no ponovno je to Avagov proizvod i jedan je od najpreciznijih na tržištu.

cm_sentinel_III_3 cm_sentinel_III_4

Miš dolazi u skladno dizajniranoj kutiji s otklopivom prednjom stranicom iza koje kupac može i vidjeti sam proizvod. Na kutiji se nalaze sve potrebne informacije o mišu, kao i da je Palm Grip dizajna. Unutar kutije je miš dodatno zaštićen u plastičnoj kutiji s prozirnim poklopcem, a uz njega jedino još dolaze kratka uputstva za upotrebu. Uz miš se koristi i softver za podešavanja, no njega je potrebno skinuti s Coolermasterovih stranica. Jamstvo koje proizvođač daje na miša traje dvije godine.

cm_sentinel_III_5

Kao što smo već napisali, miš donosi klasičan Palm Grip dizajn za dešnjake, no može ga se također koristiti i za Claw Grip stil. Stražnja je strana izdužena pa dlan prirodno sjeda na nju, prednje su tipke dugačke i za najduže prste, a bokovi su ergonomski oblikovani pa palac ima odličnu poziciju i pojačani grip zahvaljujući gumi, dok mali prst i prstenjak imaju dovoljno mjesta na desnom boku. Dimenzije miša su 135 x 83.6 x 40 mm, a na njegovom se vrhu nalazi LED osvjetljenje i OELD ekran. Između lijeve i desne tipke su tipke za promjenu DPI vrijednosti, Scroll kotačić s middle klikom, te na dnu tipka za odabir profila. Kabel je upleten, dug je 1.8 m, ima čičak trakicu za vezanje, a na njegovom kraju se nalazi pozlaćeni USB 2.0 konektor.

cm_sentinel_III_6 cm_sentinel_III_7

Desna strana miša je kao što smo rekli dizajnirana tako da palac lijepo leži na njoj, a gumirani umetak omogućava odličan grip. Iznad palca na samoj se sredini nalaze dvije tipke za navigaciju, od kojih je druga tzv. Storm Tactix tipka koja služi za aktivaciju sekundarnih funkcija svih ostalih tipaka pa ih je fizički sedam, a logički čak četrnaest.

Sentinel III je cijeli napravljen od na dodir kvalitetne plastike koja sa svih strana pruža odličan grip. Plastika je zaštićena UV premazom, i proizvođač tvrdi kako ne bi trebalo doći do habanja nakon duge upotrebe. Glavni prekidači, tj. glavne dvije tipke imaju životni vijek od 20 milijuna klikova.

cm_sentinel_III_8 cm_sentinel_III_9

Sentinel III ima Avagov 3988 optički senzor koji nudi mogućnost promjene DPI-a od 400 do 6400, s četiri pred podešena profila – 400/1200/4000/6400. Senzor ima brzinu praćenja od 200 IPS-a odnosno, s ubrzanjem do 50 g, dok je lift off udaljenost maksimalnih 2.1 mm s mogućnošću podešavanja u softveru. Polling rate je 1000 Hz, odnosno 1 ms.

Na donjoj se strani, prema kraju miša smjesti poklopac ispod kojeg se nalazi pet utega od po 4.5 grama čime možemo namještati masu miša između minimalnih 155 i maksimalnih 177.5 grama (masa bez kabela s utezima je 115 grama). Masa je tako dosta visoka, no nama se ionako više sviđaju teži miševi. Za sve ostale, tu su utezi koje mogu izvaditi. Na dnu se nalaze i četiri teflonske nožice uz pomoć kojih imamo dobru kontrolu i lako klizanje po površini.

 cm_sentinel_III_10 cm_sentinel_III_11

cm_sentinel_III_12 cm_sentinel_III_13

cm_sentinel_III_14 cm_sentinel_III_15

Softver za programiranje miša je potrebno skinuti s proizvođačevih stranica, a miš je programabilan zahvaljujući 32-bitnom ARM procesoru  512KB on-board memorije. Time je omogućeno spremanje do pet različitih profila kojima pristupamo tipkom ispred scroll kotačića, a miš će zapamtiti i RGB LED osvjetljenje koje želimo uz svaki profil (16.8 milijuna boja), zapamtiti će DPI postavke, lift off udaljenost i naravno kompleksne Macro naredbe. Osim klasičnog programiranja tipaka možemo aktivirati i StromTX tipku koja nam služi za brzi pristup sekundarnim funkcijama svih sedam tipaka na mišu. LED osvjetljenje je moguće podešavati po vlastitim željama a ono može biti potpuno ugašeno, statičko ali i u Spectrum, Rapid Fire i Breathing načinima rada. Senzor opcija nudi promjenu četiri originalne DPI postavke i to od 50 do 6400 DPI-a, Angle Snaping, Lift off udaljenost i Angle Tuning. Uz to tu je i kalibriranje podloge – sve su CM Storm podloge predpodešene, a sami možemo dodati neku drugu koju korsitimo.

Osim RGB LED osvjetljenja na prednjoj strani ispod tipaka i gornjoj strani, Sentinel III ima i OLED ekran koji pokazuje trenutnu DPI vrijednost i Coolermaster logo (možemo i sami dodati .bmp sliku i logo kakav želimo), ili pak u kojem se trenutno profilu nalazimo.