corsair_678c_11 corsair_678c_12

Donja strana kućišta je većinom prekrivena velikim plastičnim filtrom protiv prašine koji se lako uklanja iz plastičnih vodilica/nosača i još lakše čisti i održava. Cijelo je dno kućišta perforirano i osim napajanja koje može biti dužine 225 milimetara, na njega možemo montirati i po dva 120 ili 140-milimetarska ventilatora. U rubovima kućišta su smještene i plastične nožice koje imaju gumene umetke za čvršće držanje podloge. Sama masa kućišta garantira odlično prianjanje, a s gumom je to još bolje.

corsair_678c_13

corsair_678c_13a corsair_678c_13b

Prednja stranica se otklapa, a i na njenoj unutarnjoj strani se nalazi materijal za upijanje zvuka. U zatvorenom ju položaju drže tri velike magnetne kopče, i prije otvaranja bočne stranice potrebno je otvoriti nju. Za kućište je stranica vezana s dva čvrsta mehanizma, koji joj omogućavaju kut otvaranja do 90°. Ono što je specifično za 678C je retro 5,25-inčni slot, tj. tool-less kavez koji može služiti i za optiku, ali i za različite druge 5,25-inčne uređaje. Rijetkost vidjeti u današnje doba, no eto ovo kućište nudi i tu opciju. Alternativno, taj se nosač može u potpunosti ukloniti iz računala kako bi stao veći radijator ili dodatni ventilatori.

corsair_678c_14

Prednja strana ima plastični filtar za prašinu koji se jednostavno uklanja i održava, a čišćenje je najlakše obaviti vodom. Tu se nalazi još jedan od tri tvornički ugrađenih 140-milimetarskih ventilatora, a moguće je dodati još jedan ili staviti tri 120-milimetarskih. Osim ventilatora, tu stanu i 360 ili 280-milimetarski radijatori. Kompletnu je prednju plastičnu stranicu moguće na jednostavan način ukloniti radi boljeg pristupa prilikom montaže.

corsair_678c_15 corsair_678c_16

corsair_678c_17

Nosači ili šarke bočne stranice od kaljenog stakla su iznimno masivni i čvrsti i u tri fotografije iznad ih vidimo u položaju zatvorene stranice, otvorene, te samostalno kada se stranica ukloni. I ovo je pomalo retro pristup, no nama se sviđa, pogotovo zbog lakog pristupa unutrašnjosti u bilo kojem trenutku. Korisno je to kod promjene komponenata, testiranja ali i čišćenja unutrašnjosti i komponenata. Stranica se lako skida samo podizanjem prema gore u otvorenom položaju, baš kao npr. kućanska vrata, a tako se i vraća na šarke – nema mehanizma zaključavanja. Stranicu čvrsto zatvorenu drži magnet na suprotnoj strani od nosača.

corsair_678c_18

Skidanjem bočne stranice dobivamo neometan pristup unutrašnjosti koja je podijeljena na dva dijela. Napajanje i donji kavez za dva diska su odijeljeni metalnim pokrovom, a iznad njega s lijeve strane je prostor za matične ploče. U 678C je moguće ugraditi ITX, M-ATX, ATX pa i E-ATX ploče. Ove potonje, najveće čak smjestit će se tik do ruba tri gumirana proreza za kabele, i neće im smetati. U kućište je moguće ugraditi i grafičke kartice dužine do 370 milimetara, te CPU hladnjake do visine od 170 milimetara.

corsair_678c_18a

Kućište dolazi s predinstaliranim odstojnicima za ATX ploče, a kao što s fotografije vidimo otvor za nosač CPU hladnjaka je dosta velik, kao i pristup ploči s gornje strane. Desno od ploče, vidimo kako su gumirani prorezi nakošeni što olakšava aranžiranje kabela, jer mogu biti pod manjim kutom. Ventilatori koje Corsair isporučuje uz kućište su promjera 140 milimetara, imaju maksimalnu brzinu vrtnje od 1.150 okretaja u minuti i stvaraju “propuh” od 62 CFM-a. U radu na maksimumu su čujni, no u potpuno zatvorenom kućištu ne buče više od 40 dB, koliko smo izmjerili na 30 centimetara od kućišta s Meterk MK09 uređajem.

corsair_678c_18b

Desno od gumiranih proreza za aranžiranje kabela nalaze se četiri 2,5/3,5-inčna kaveza koji se mogu ukloniti, ali i premjestiti. Svi kavezi dolaze s čepićima od gume za eliminaciju prijenosa vibracija s diskova na kućište, u slučaju da ugrađujemo tvrde diskove. S donje se strane poklopca u kućištu nalazi još jedan nosač s dva kaveza koje je moguće ukloniti i postaviti na dva prazna mjesta s gornje strane. Tako s prednje strane možemo ugraditi čak šest tvrdih diskova i napraviti pošteni file server od ovog kućišta, a straga još ostaju tri mjesta za 2,5-inčne diskove. Na samom vrhu kućišta nalazi se i kavez za 5,25-inčne uređaje, koji na sebi ima tool-less mehanizam. Kavez je kao što smo već ranije spomenuli, moguće u potpunosti ukloniti.