corsair_dark_core_11

Miš ima tri RGB zone osvjetljenja – lijevo i desno pri dnu, Corsairov logo straga i rubovi kotačića (Scroll Zone, Side Zone i Logo Zone). Osvjetljenjem upravljamo putem CUE ili iCUE softvera, a nekoliko je različitih efekata – Rainbow, Color Pulse, Color Shift i Static Color. Zone je moguće uskladiti ili razdvojiti, a i ručno je moguće podesiti jednu od šesnaest milijuna nijansi boje na svakoj od zona.

corsair_dark_core_12

Miš smo isprobali u nekoliko brzih naslova i uvijek nas je oduševio . Senzor je brz i precizan na svim podlogama i pravi je užitak igrati se ali i raditi s ovim mišem. Lift off udaljenost je defaultno visoka (oko 3 milimetra) i najbolje ju je spustiti na low. U softveru je moguće uključiti i isključiti i angle snapping opciju, povećati preciznost pokazivača te podesiti njegovu brzinu. K60 miš koji koristimo svaki dan već nekoliko godina ima dediciranu “sniper” tipku koja je već pošteno izlizana, pa nam je zato bilo drago ponovno vidjeti ju i koristiti na Dark Core-u. Sve u svemu odličan FPS miš, premda malo teži i zahtijeva jaču ruku.

Kašnjenja u radu nema, čak ni na Bluetoothu. Bežična mreža je brza i signal je jak, a za sve one sitničave Dark Core se može koristiti i putem USB kabela. Jedino primjetno kašnjenje je buđenje miša iz sleep moda kada mu je potrebno par sekundi kako bi proradio, a u softveru se može podesiti i nakon koliko vremena će se uključiti sleep mod.

corsair_dark_core_13 corsair_dark_core_14

corsair_dark_core_15 corsair_dark_core_16

corsair_dark_core_17 corsair_dark_core_18

iCUE softver je solidan, omogućava mnoštvo različitih podešenja, no nije bez mana. Povremeno ne bi zapamtio koji smo mu profil odredili pa bi miš u radu znao dobiti drugačija mapiranja tipaka. To nije ništa što se ne može ispraviti, no bilo bi dobro da već jesu, šest mjeseci nakon pojavljivanja na tržištu. Snimanje Macro naredbi također nije uvijek glatko. Sve u svemu, softver dobiva prolaznu ocjenu.

corsair_dark_core_4

Ako ste pobornik palm načina držanja, za kojeg je ipak najprimjereniji, a uz to vam se sviđa izgled, mnoštvo tipaka, mogućnost programiranja funkcija na svima te pohranjivanje u internu memoriju, vrlo dobro RGB LED osvjetljenje i brz i precizan senzor tada uopće ne morate gledati dalje od Dark Core-a. On uz to nudi i tri vrste povezivanja, od čega su dvije bežične, odličnu ergonomiju, vrlo dobar grip, a i kvalitetno je izrađen. Izraženijih mana nema i jedine zamjerke idu mušičavom softveru. Dark Core nam je odlično “legao” već nakon par sati upotrebe, a dedicirana sniper tipka zabetonirala odluku kako će upravo on zamijeniti do sada vjernog laserskog K60 kao našeg “daily driver” miša. S cijenom između 100 i 120 € je među najskupljim na tržištu, no zbog svega navedenog vrijedi uloga. Može ga se nabaviti i u bundleu s MM1000 Qi podlogom kada još jedna njegova funkcionalnost dolazi do izražaja – bežično punjenje, no tada cijena raste na popriličnih 200 €.