Corsair Graphite 780T Corsair Graphite 780T

Do sada samo imali priliku probati samo jedno kućište iz Corsairove Graphite serije i to je bio narančasti mid-tower naziva 230T. Sada, točno godinu dana kasnije testiramo veliki i prostrani full-tower imena 780T koji dolazi u crnoj, bijeloj i žutoj izvedbi. I premda je bijela danas vrlo u trendu zbog dostupnosti bijelih komponenata kao što su matične ploče, hladnjaci, napajanja pa čak i nekih grafičkih kartica, nama je na test stigla ona tradicionalnija, crna za koju proizvođač predviđa kako će ipak biti popularnija. Za one manje tradicionalne, osim bijele tu je i žuta koja također izgleda jako dobro. Kućište dolazi u masivnoj kutiji unutar koje je kućište adekvatno zaštićeno u stiroporu i crnoj platnenoj vreći. Uz kućište dolaze i kratke upute za instalaciju i korištenje, te kutija sa svim potrebnim vijcima i nekoliko crnih vezica.

Corsair Graphite 780T Corsair Graphite 780T

Po vađenju iz kutije ukazuje nam se ogromno ali ipak vrlo elegantno skrojeno kućište s linijama koje jednostavno mame na drugu boju pa po nama bijela i žuta izvedba jednostavno bolje izgleda. Kućište je visoko 637 mm, duboko 602 i široko 288 mm pa prije kupovine treba dobro razmisliti kamo s njim i imate li mjesta. Uz neto masu od 11.3 kg, ukupna sa ugrađenim komponentama se može lako približiti brojci od 20kg. No, velike dimenzije osiguravaju i mnoštvo prostora za najveće komponente i najveće rashladne sisteme. Na prednjoj se strani nalazi velika metalna mrežica koja ima filter protiv prašine i koju je lako ukloniti radi čišćenja. Stražnja strana otkriva klasičnu konstrukciju unutrašnjosti s napajanjem na dnu i matičnom pločom iznad. Mjesta za proširivanje kao što vidimo ima devet.

Corsair Graphite 780T Corsair Graphite 780T

Na bokovima se nastavljaju dizajnerski zahvati koji 780T čine vrlo primamljivim, a oni s tehničke strane osiguravaju jednostavno skidanje obje bočne stranice uz mehanizam koji ih dovoljno čvrsto drži. Lijeva je bočna stranica (gledano sprijeda) prozirna i daje pogled na veliki dio unutrašnjosti pa je moguće i pohvaliti se dobro složenom unutrašnjosti i moćnim komponentama.

Corsair Graphite 780T Corsair Graphite 780T

Gornja je strana kao i prednja potpuno prozračna sa maskom i filterom protiv prašine koju se lako uklanja radi instalacije ventilatora ili radijatora vodenog hlađenja. Gornji dio prima čak tri 120 mm ili dva 140 mm ventilatora iz mogućnost ugradnje 240,280 i 360 mm radijatora.

Corsair Graphite 780T

Front panel se nalazi na vrhu, tik ispred mrežice a nudi osvijetljenu Start/Stop tipku zasebno uzdignutu, dok su iza nje s lijeva na desno kontroler brzine okretaja ventilatora (tri brzine s LED osvjetljenjem), zatim dva USB 2.0 i dva USB 3.0 priključka s audio priključcima i HDD signalizacijom ispod, te na samom desnom rubu je Reset tipka. Sve skupa izgleda odlično (pogotovo u mraku), a tipke su kvalitetne i izdržljive.