corsair_hs35_stereo_1 corsair_hs35_stereo_2

Corsairova je HS serija slušalica počinjala s modelom 50, koji je uvijek bio najjeftiniji gamerski model u ponudi i nudile su solidnu konstrukciju, dobar zvuk i široku kompatibilnost. Sada su na tržište izbacili slušalice HS35 koje su još jeftinije, za sve one s manjim budžetom koji žele udobne i solidne slušalice namijenjene igračima. Donose iste 50-milimetarske zvučnike, udobnost nošenja, solidnu konstrukciju i široku kompatibilnost.

Na test su nam pristigle slušalice u plavo – crnoj kombinaciji, a Corsair HS35 još nudi i u Carbon (sve crno), te Red i Green izvedbama – za svakog gamera po nešto. Uz slušalice koje su dobro zaštićene u kutiji i plastičnom ležištu dolazi jamstveni listić, odvojivi mikrofon, te Y splitter (TRRS to dual TRRS, kojeg u našoj kutiji nije bilo). Slušalice su tako kompatibilne s Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC i mobilnim uređajima.

 corsair_hs35_stereo_3

HS35 su klasičng, over-ear dizajna s velikim jastučićima koji obujmljuju ušku, te platnenim mrežastim materijalom na jastučićima koji omogućavaju disanje i provjetravanje kože i uha. Materijal oko jastučića za uši i glavu je plav, baš kao i gumeni kabel koji je dug 1.1 metara te ima svoj gumeni organizator. Na kraju je kabela klasični 3.5-milimetarski jack. Na ostalim su modelima ovi elementi crni, zeleni i crveni, a i pakiranje se razlikuje po bojama.

corsair_hs35_stereo_4

HS35 su potpuno plastične konstrukcije i nema tragova aluminija kao kod HS50 koje su nešto bolje ukupne čvrstoće. Ipak, HS35 su dovoljno robusne i čvrste, plastika je solidna, svi su zglobovi dobri, a aluminijska je traka po kojoj povećavamo promjer nosača koji sjeda na glavu. Slušalice se pomiču nekoliko stupnjeva prema unutrašnjosti, čime je poboljšana ergonomija. Općenito, jastučići su dovoljno mekani, a slušalice zadovoljavajuće lake (oko 250 grama), pa je ergonomija vrlo dobra.

corsair_hs35_stereo_5

Na lijevoj se slušalici nalazi kotačić za kontrolu glasnoće (potenciometar), ispod kojeg je gumeni čepić na dijelu gdje spajamo odvojivi mikrofon, a na samom dnu slušalice je izlaz kabela za spajanje na kompatibilne uređaje. Na desnoj slušalici nema ničega. Obje su vanjske strane slušalica napravljene po uzoru na skuplji HS50 model, a kombinacija su mat i sjajne plastike, s razapetim Corsairovim jedrima na obje.

corsair_hs35_stereo_6 corsair_hs35_stereo_7

Ispod se crne mrežice nalazi plastična konstrukcija u kojoj su smješteni 50-milimetarski zvučnici s neodimijskim magnetom. Frekventni raspon zvučnika je od 20 Hz pa do 20 kHz po tvorničkim specifikacijama, a osjetljivost je 113 dB (+/- 3dB). Impedancija je 32 Ohma pri 1 kHz. Zvučnici imaju dovoljnu snagu i pristojno solidno reproduciraju zvuk iz različitih izvora, čak i bolje nego što bi to očekivali u ovoj cjenovnoj klasi.

corsair_hs35_stereo_8

Odvojivi je unidirekcionalni mikrofon s noise canceling funkcijom smješten na savitljivoj žici, te se lako prilagođava potrebama korisnika – neki ga vole bliže, neki dalje od usta. Impedancija mikrofona je 2.2 kOhma, frekventni raspon je 100 Hz do 10 kHz, a osjetljivost -40 dB (+/- 3 dB). Mikrofon vrlo dobro hvata zvuk, a slušalice je poduprla i ekipa koja stoji iza Discorda. Naravno, s Discordom će raditi bilo koje slušalice s mikrofonom, no i ovo je način za privlačenje kupaca.

corsair_hs35_stereo_9

Slušalice smo u dva tjedna korištenja isprobali u različitim scenarijima – igrama, muzici, video servisima, i to na PC-u te na mobilnim uređajima. Naravno, kao i do sada, koristili smo i korisne stranice kao što su WhatHiFi i Audiocheck, pri čemu smo dobili dojam o ukupnim performansama i kvaliteti zvuka. Za jedan ulazni model, HS35 Stereo u igrama zvuče i više no dobro i jasno je da su tweakane upravo za tu namjenu jer su srednji tonovi vrlo čisti. 50-milimetarski zvučnici su se pokazali u dobro svjetlu u igrama, jačina je odlična. U određenim slučajevima se dobiva dojam da su basevi preizraženi i da pri tom nisu čisti, i to zna zasmetati kod slušanja muzike, no zbog preporučene cijene od 40 USD nećemo cjepidlačiti. U Europi ove slušalice koštaju od 40 € pa na više, a u Hrvatskim ih dućanima još nema. Ukupno gledajući, riječ je o solidnim slušalicama namijenjenim prvenstveno igračima koji nemaju veliki budžet, a žele ući u svijet Corsair gaming proizvoda. Konstrukcija je solidna, udobnost nošenja visoka, a i solidno zvuče.