corsair_graphite_220t_rgb_1_ corsair_graphite_220t_rgb_2

Corsair nam je na test poslao iCUE 220T RGB mid tower kućište koje donosi dizajn visokog protoka zraka u kombinaciji s iCUE kontroliranim RGB LED osvjetljenjem. Kućište nam je došlo u bijeloj izvedbi, a izgled mu podiže i potpuno prozirna bočna stranica od kaljenog stakla. Na prednjoj se strani nalazi metalni poklopac sa zanimljivo izrezanim uzorkom koji osigurava ulazak dovoljne količine zraka kojeg uvlače tri SP120 RGB PRO ventilatora.

corsair_graphite_220t_rgb_3

iCUE 220T RGB je jedno od kućišta koje fascinira izgledom čim ga izvadite iz zaštitnog najlona i stiropora. Prednja stranica privlači poglede sa zanimljivim mrežastim dizajnom, koji služi za usis zraka u kućište, tj. osiguravanje visoke protočnosti za hlađenje moćnijih komponenata. Kućište je izvana u bijelim i sivim tonovima, s ponekim crnim detaljom. Dimenzije su mu 395 x 210 x 450 milimetara i spada u mid tower segment. Napravljeno je od čelika, plastike i kaljenog stakla, a masa mu je 6,5 kilograma.

corsair_graphite_220t_rgb_4 corsair_graphite_220t_rgb_5

Bočna je stranica napravljena od potpuno prozirnog kaljenog stakla i pruža neometani pogled na unutrašnjost te će vlasnici ponosno moći pokazivati svoje komponente svima zainteresiranima. Desna je stranica metalna i jasno zaklanja pogled na stražnju stranu i kabele koji će se tu smjestiti. Prednja je stranica, tj. maska metalna, ali je uz pomoć kopči pričvršćena na plastičnu sivu konstrukciju. Čvršćim povlačenjem prema naprijed ju lako skidamo kako bi dobili pristup usisnom dijelu kućišta.

corsair_graphite_220t_rgb_6 corsair_graphite_220t_rgb_7

Na tri se usisna ventilatora nalazi crni plastični filtar za prašinu u bijelom okviru kojeg je jednostavno skinuti radi čišćenja što će te svakako morati raditi često, jer će tri usisna ventilatora uvući dosta prašine na njega. Ventilatori su poznati SP120 RGB PRO modeli, koji su po RGB LED efektu jedni od najboljih na tržištu. Ovjes im je hidraulički, dizajnirani su za veći statički pritisak koji iznosi 1.45 mmH2O, a maksimalni protok im je 52 CFM-a. Broj okretaja im je stalan i iznosi 1.400 u jednoj minuti, mi smo na udaljenosti od oko 60 centimetara izmjerili ugodnih 38 dBA buke. Ventilatori su spojeni na iCUE adapter, o kojem ćemo nešto kasnije.

corsair_graphite_220t_rgb_8

Straga je kućište klasičnog rasporeda s mjestom za napajanje na dnu, sedam proreza za dodatne kartice, prorezom za stražnji I/O panel matične ploče, mjestom za jedan 120-milimetarski ispušni ventilator kojeg je moguće naknadno ugraditi, te perforacijom za ispuh desno od proreza za kartice. Desnu bočnu stranicu (gledano sprijeda) drže dva crna thumb-vijka, a i limovi za dodatne kartice su također crni.

corsair_graphite_220t_rgb_9

Prednji se panel nalazi na vrhu kućišta i sastoji se od velike osvjetljenje Power tipke, dva USB 3.0 porta, kombo jacka za slušalice s mikrofonom, te reset tipke. S obzirom na to da je 2019. i da sve više ploča nudi interne USB 3.1 Gen 2 konektore, voljeli bi i na ovom tipu kućišta na prednjem panelu vidjeti Type C portove.

corsair_graphite_220t_rgb_10 corsair_graphite_220t_rgb_11

S obzirom na to da je kućište dizajnirano za visoki protok zraka, na vrhu se nalaze još dva mjesta za 120 ili 140-milimetarske ventilatore za ispuh. Tako je primjerice kupovinom još jednog pakiranja od tri SP120 RGB PRO ventilatora moguće u potpunosti pokriti sva raspoloživa mjesta za ventilatore i složiti visoko propusni sistem s tri usisna i tri ispušna ventilatora. Na mreži za montažu ventilatora se nalazi i metalna mrežica koja služi kao filtar prašine, a koju na mjestu drže magnetne trake. Na dnu se kućišta nalazi crni plastični filtar za prašinu koju usisava napajanje, a tu su i četiri vijka od ukupno pet koji drže kavez za 3,5-inčne diskove. U kutevima na dnu su i četiri sive plastične nožice na kojima kućište stoji, u čijoj sredini su gumene podloške protiv klizanja.

corsair_graphite_220t_rgb_12

Potpuno prozirnu bočnu stranicu od kaljenog stakla drže četiri vijka koji s unutarnje strane glave imaju gumu koja je tu da se staklo ne bi oštetilo. Također, staklena stranica nasjeda na gumene nosače na kućištu pa je u potpunosti osigurana. Premda volimo malo zatamnjene bočne stranice kućišta, uz bijelu boju zapravo jako dobro paše potpuno prozirno staklo jer dodatno “otvara” kućište i pogled na unutrašnjost.

corsair_graphite_220t_rgb_13

Unutrašnjost, tj. prostor za matičnu ploču i ostale komponente koje instaliramo na nju je pravilnog oblika te prima ploče Mini-ITX, Micro ATX i ATX formata. Prostora je dovoljno za grafičke kartice dužine do 300 milimetara i hladnjake procesora visine do 160 milimetara što će biti dovoljno za većinu proizvoda na tržištu. Desno od matične ploče se nalaze tri gumirana proreza za provlačenje kabela, a još je jedan takav na limu koji odvaja donji prostor za napajanje i 3,5-inčne diskove.

corsair_graphite_220t_rgb_14

Iznad prostora za matičnu ploču se nalazi još proreza za kabele, a tako je i na dnu. Ti prorezi jasno nisu gumirani, ali ne trebaju ni biti. Kućište dolazi s predinstaliranim crnim odstojnicima za ATX matične ploče (devet komada). Zanimljivo je da je pregradni lim perforiran točno na dijelu gdje je napajanje, kako bi se toplina koju ono generira digla u gornji prostor i bila ispuhana van.

corsair_graphite_220t_rgb_15U kućište je moguće ugraditi i radijatore vodenih hladnjaka, i to od 120 pa sve do 360 milimetara dužine. Naravno, ako stavljamo radijator na prednju stranu treba računati s određenim gubitkom prostora za grafičke kartice. Ista situacija je i na vrhu gdje će radijator “pojesti” prostor, pa je sve kabele potrebno ranije provući.