Corsair K70 & M65 RGB Corsair K70 & M65 RGB

Vengeance M65 RGB je dizajnom i izvedbom identičan M60 mišu kojeg svakodnevno koristimo već više od dvije godine. Njegova neobična konstrukcija, ali i kvaliteta izrade ga je učinila vrlo popularnim kod igrača i to ponajprije za FPS naslove kojima je i namijenjen. Nakon dvije i pol godine svakodnevnog korištenja, na M60 se vide tek lagani tragovi istrošenosti na dijelovima gdje nasjedaju prsti, tipke rade “kao nove”, a teflonske nožice su tek mrvicu izlizane te se ni u jednom kutu nisu ni malo odlijepile – to dovoljno govori o kvaliteti Corsairovih proizvoda.

Corsair K70 & M65 RGB Corsair K70 & M65 RGB

Miš dolazi u zanimljivo dizajniranoj kutiji, s poklopcem koji ga skriva od direktnog pogleda. S unutarnje strane se nalaze i informacije o zonama osvijetljenosti, a sa vanjske i ostale karakteristike koje M65 ima. Uz njega dolaze i upute za rad te informacije o dvogodišnjem jamstvu.

Corsair K70 & M65 RGB

M65 ima četiri osnovna građevna bloka – u bazi je aluminijsko kućište rebrastog dizajna u kojem se nalaze sve komponente, zatim je tu plastični gornji pokrov mekan na dodir koji je nasjedna površina za dlan i koji ima dvije osnovne tipke (Omron prekidači – 20 milijuna klikova), a tu su i dvije neovisno pričvršćene bočne površine. Sve površine osiguravaju dovoljno dobar grip, a i kao što smo iz korištenja M60 vidjeli vrlo su otporne na habanje. Kao peti, pridruženi element tu možemo ubrojati i 1.8 metara dugi upleteni kabel s USB konektorom na vrhu.

Corsair K70 & M65 RGB Corsair K70 & M65 RGB

Na mišu se kao i do sada nalazi osam programabilnih tipaka što je dovoljno za njegovu FPS namjenu s glavnom tzv. Sniper tipkom na lijevom boku za palac, a koja usporava DPI za preciznije nišanjenje. Dimenzije su ostale iste – 118 x 72 x 39 mm, kao i masa od 118 grama.

Corsair K70 & M65 RGB Corsair K70 & M65 RGB

Na gornjoj se strani nalazi tzv. high-mass Scroll kotačić i tipke za promjenu DPI osjetljivosti (pet razina), a na suprotnom je kraju osvijetljeni “grb” Corsair Gaming-a. Miš je ergonomski prilagođen dešnjacima i odlično leži u ruci, bez obzira na to kako ga koristimo.

Corsair K70 & M65 RGB Corsair K70 & M65 RGB

Unutar M65-ice se nalazi laser promjenjive osjetljivosti od 50 pa do visokih 8200 DPI-a, s maksimalnom brzinom odziva od 1 ms (1000Hz), pri čemu ga je u softveru moguće usporiti na 500, 250 i 125 Hz. Laser radi odlično na svim podlogama. Na dnu, zalijepljeno za aluminijsko kućište nalazi se pet teflonskih “nogica” po kojima miš klizi površinom, a i one su se pokazale vrlo izdržljive. Uz to, tu su i tri poklopca ispod kojih se nalaze utezi kojima možemo olakšati ili otežati miš – nama se najviše svidio u osnovnoj konfiguraciji sa svim utezima (ukupno je 20.5 grama utega).

Corsair K70 & M65 RGB

Miš ima tri zone osvijetljenosti koje je moguće mijenjati neovisno jednu o drugoj. Prva je Scroll kotačić, druga su tipke za promjenu DPI osjetljivosti što uključuje i centralnu tipku, a treća je Corsair grb na stražnjoj strani miša. Uz pomoć CUE softvera (opis na sljedećoj strani) je moguće iskoristiti i podesiti jednu od 16.8 milijuna boja koju RGB osvjetljenje u sve tri zone može prikazati.