corsair_strafe_silent_10

Sa stražnje se strane nalazi USB passthrough konektor tik do mjesta na sredini gdje izlazi gumirani kabel, koji je konstruiran na način da se smanji uplitanje. Tipkovnica inače ima report rate koji je moguće individualno mijenjati u vrijednostima od 1, 2, 4 i 8 milisekundi a tu je i tzv. BIOS mod. Svi kontakti ispod prekidača su napravljeni u 100% anti-ghosting tehnologiji (key rollover) i na ovu pojavu nismo naletjeli tijekom rada.

corsair_strafe_silent_12 corsair_strafe_silent_11

Posebnost MX Silent prekidača je njihovo individualno RGB osvjetljenje koje je moguće podešavati i mijenjati unutar softvera. Tipkovnica s RGB prekidačima izgleda vrlo efektno, svom vlasniku omogućuje različite načine personalizacije osvjetljenja ali i sigurno povećanu uočljivost na kakvom LAN Party-u.

corsair_strafe_silent_13 corsair_strafe_silent_14

corsair_strafe_silent_15

Corsair Utility Engine je dobro poznat softver kojeg smo u nekoliko navrata opisivali i možemo samo ponoviti kako je intuitivan, brz i ne zahtjeva puno resursa za rad. U kontekstu ove tipkovnice nudi mogućnost definiranja Macro naredbi za apsolutno sve tipke na tipkovnici a onboard memorija će i zapamtiti sve naredbe pa tipkovnicu možete seliti od računala do računala. Tu je i kontrola svjetlosnih efekata koja je sada nešto bogatija te nudi više profila – Spiral Rainbow, Rainbow Wave, Visor, Rain, Color Shift, Color Pulse, Color Wave, Type Lighting (Key i Ripple), a nudi i mogućnost vizualizacije muzike koja svira u vašim VOID slušalicama ali i vizualizira tonove koje prima VOID mikrofon. Posljenji, Performance tab nudi softverske opcije isključivanja Alt + Tab, Alt + F4 i Shift + Tab kombinacija tipaka, te Windows Key disable (za ovo postoji i mehanička tipka).

Različiti vizualni efekti su svakako vrlo zanimljivi kao što se na videu može i vidjeti.

corsair_strafe_silent_16

Corsair se svakako trudi prihvaćati nove inovacije i nuditi ih svojim kupcima pa su tako na tržište izbacili i ovu, prvu na svijetu, tipkovnicu koja donosi MX Silent prekidače s RGB osvjetljenjem. Tipkovnica je Corsairovski odlično složena, s lijepim, velikim tipkama koje su ugodne za dugotrajan rad i to ovaj puta u malo većoj tišini od običnih mehaničkih prekidača (65 vs. 75 dB). Udobnosti dugotrajnog rada ili igre pridonosi i dobro odmorište za dlanove, a poslušali su i glas kupaca te vratili lijepi stari veliki Enter. RGB osvjetljenje i sve njegove mogućnosti možda i ne trebaju svim korisnicima no moramo priznati kako sve skupa djeluje jako efektno, pogotovo uz dosta različitih profila koje nudi CUE softver. Za kraj ostaje spomenuti i cijenu koja nikako nije malena, no dobra mehanička tipkovnica je uvijek koštala, a pogotovo kada je ovako inovativna. Corsairova je preporučena cijena 160 USD, a na hrvatskom se tržištu kreće od 1.130 kuna na više (s PDV-om).