Vengeance serija memorijskih modula odavno je poznata, a Corsair je do sada u nju ubacio i čitav niz drugih gamerskih proizvoda kao što su kućišta, napajanja, tipkovnice. miševi, slušalice itd. Nakon testa M60 i M90 miševa, na red su došle i pripadajuće im K60 i K90 tipkovnice. Kao što smo i u uvodu spomenuli, namjena M60 miša i K60 tipkovnice je jednaka – FPS, dok je namjena M90 i K90 MMO i RTS. Ove tipkovnice i miševi su specifično prilagođeni kako bi ispunili zahtjeve gamera, no to ne znači kako nemaju i druge namjene. S obzirom da je ovdje riječ o tipkovnicama s mehaničkim tipkama to znači i kako su namijenjene dugotrajnom radu, tj. tipkanju. Znamo kako su danas u modi sve manje tipkovnice, s malenim tipkama koje imaju kratki hod, no naše je a i mišljenje mnogih drugih kako pravu mehaničku tipkovnicu ne može ništa zamijeniti i kako je jedino takav tip tipkovnice pogodan za ispis velikih količina teksta. K90 i K60 dolaze u lijepo dizajniranim kutijama, na kojima možemo vidjeti njihove glavne karakteristike, baš kao i dobiti djelomični uvid u njihov izgled preko prozirnog otvora na kutiji.

U opis tipkovnica krećemo s K90 modelom koji ima sve elemente K60 modela uz naravno svoje specifičnosti. Unutar kutije, tipkovnica leži u za nju oblikovanom kartonu napravljenom od recikliranog papira ispod nje se nalazi i odmorište za dlanove, a tu je i jamstveni vodič te kratke upute za instalaciju. Obje tipkovnice dolaze s dvogodišnjim jamstvom, a u uputama saznajemo kako je softver za programiranje dodatnih tipaka potrebno skinuti s interneta, baš kao i kod miševa. Dimenzije tipkovnice su 502 mm u širinu, 163 mm u dubinu, te 24 mm u visinu (što je moguće povećati podizanjem prednjih i stražnjih nožica).

Uz K90 dolazi i odvojivo odmorište za dlanove u punoj dužini tipkovnice čija je gornja površina meka i udobna. O kvaliteti ovoga proizvoda svjedoči i samo odmorište koje je ozbiljan komad hardvera s kvalitetnim mehanizmom za pričvršćivanje kako na lijevoj, tako i na desnoj strani. Kvaliteta materijala i izrade naglašena je gornjim dijelom izrađenim od brušenog aluminija koji zajedno sa laserski oblikovanim i individualno osvijetljenim crnim tipkama zaokružuju odličan dizajn koji izdvaja ove tipkovnice iz mase. Brušeni aluminij tipkovnici daje dozu ekskluzivnosti, baš kao i aluminijske multimedijalne tipke, te ostale namjenske tipke. Uz standardnih 105 tipaka zajedno s numeričkim dijelom (Engleski QWERTY layout), na lijevoj se strani nalazi dodatak koji ovu tipkovnicu čini pogodnim za MMO i RTS igre – 18 G tipaka kojima je moguće dodijeliti funkcije po vlastitoj želji. Tipke imaju tzv. Cherry MX Red mehaničke prekidače koji imaju 45g silu otpora za aktivaciju, s dva milimetra hoda do aktivacije i četiri daljnja milimetra ukupnog hoda. Za svaku se tipku procjenjuje oko 50 milijuna operacija, i svaka ima pozlaćeni kontakt. Ovo čini tipkovnicu iznimno ugodnom za dugotrajni rad, a plastične tipke nisu u potpunosti glatke pa je i osjećaj pod prstima precizniji, a sve su tipke velike i masivne kao i na starijim mehaničkim tipkovnicama.

Svakoj G tipki na lijevoj strani tipkovnice moguće je dodijeliti zasebnu naredbu te ju spremiti u jedan od tri seta profila za hot-keys i jedan za makro naredbe (MR za Macro, M1, M2 i M3), putem aplikacije koju je potrebno skinuti sa Corsirovih stranica. Profili se spremaju direktno u tipkovnicu, tj. u njenih 32Kb on-board memorije, što znači kako ju jednom programiranu bez problema možete seliti od računala do računala. Na desnoj se strani nalaze tipke za uključivanje pozadinskog osvjetljenja, tipka za zaključavanje Windows tipke (korisno pri igranju), triju LED-ice za signalizaciju rada (Num Lock, Caps Lock i Scroll Lock LED-ice), zatim tipka Mute za isključenje zvuka i na kraju aluminijska "valjak" tipka s potenciometrom za stišavanje odnosno pojačavanje zvuka. Ispod njih se nalaze još četiri multimedijalne tipke – Stop, Rewind, Play/Pause i FastForward. Sve su tipke aluminijske, odlično se uklapaju u dizajn i ugodne su za korištenje.

Pozadinsko je osvjetljenje riješeno preko LED-ica ugrađenih u MX Red mehanizam, a pomoću već spomenute tipke za paljenje se može podesiti u tri različita intenziteta. Isto tako, intenzitet se može mijenjati i putem softvera. Svima koji koriste tipkovnice s pozadinskim osvjetljenjem ne moramo ni napominjati njihove prednosti, a mi smatramo kako bi u svim malo boljim modelima ova mogućnost trebala dolaziti kao standardna.

Tipke je moguće ukloniti radi zamjene ali i radi pogleda na Cherry MX Red linearni mehanizam za koji Corsair, ali i mnogi drugi tvrde da je najbolji na svijetu u svojoj klasi. MX Red se prvi puta pojavio još 2008. godine a uz njih, njemački Cherry proizvodi i MX Black linearni mehanizam. Black je poznat još od davne 1986. godine, a on je srednje jačine tj potrebno je 60 grama pritiska, dok je za Red potrebno 45 grama. I premda smo na Black mehanizmu radili dugo na raznim tipkovnicama, moramo priznati kako je ovaj Red odličan. Tipkovnica dolazi s 1.8 metara dugim kabelom na kojem su dva USB konektora od kojih je jedan za rad tipkovnice a drugi za passthrough na utor na stražnjem dijelu tipkovnice. Corsair je poboljšao responzivnost tipaka na 1ms, i povećao key rollover na 20 uz potpuni anti-ghosting na cijeloj mreži tipaka. To znači kako je broj tipaka koje možete istovremeno pritisnuti 20 i kako će se sve one izvršiti u slijedu, bez gubitaka. Mi smo to isprobali i u praksi i uvjerili se kako radi i s više od 10 prstiju (za što su naravno potrebne dvije osobe :) ).

Softverski paket u kojem se nalazi nadogradnja firmwarea (v.1.19), materijali u .pdf-u i sam softver (v.1.00.00.30) potrebno je skinuti s Corsairovih stranica. Nakon nadogradnje firmwarea instalirali smo softver, sučelja poznatog nam još od testa M60 i M90 miševa. Čitava stvar oko programiranja tipaka je vrlo jednostavna i intuitivna. Birate između tri glavne opcije pojedinih naredbi – Playback, Delay ili Advanced (Basic i Advanced naredbe kao što su Copy, Paste, ili Close Window, Lock PC, Open Explorer, Launch program itd.), a sa MR tipkom ih je moguće kombinirati u Macro naredbe. Jednom memorirane naredbe ostaju zapisane u memoriji tipkovnice što znači kako ju možete seliti od računala do računala.