Nakon opisa K90 selimo se na K60 koja je namijenjena FPS naslovima i specijalno za to ima izmjenjive crveno obojane tipke i podlogu za dlan. Tipkovnica dolazi sa jamstvenim listićem (dvije godine) i kratkim uputama za instalaciju, a pakiranje je identično K90 modelu. Ova je tipkovnica kraža od K90 modela za dio na kojem se nalaze G tipke, pa tako u širinu mjeri 438 mm, a u dubinu i visinu istih 163, odnosno 24 mm.

Tipkovnica je u svojem dizajnu, materijalima izrade i završnoj obradi identična većem K90 modelu i sve već navedeno za veći, vrijedi i za ovaj manji model. Ipak, ova nam je tipkovnica mrvicu elegantnija jer nema crnog dodatka s G tipkama. Tipke su identičnog rasporeda i također je riječ o Cherry MX Red mehaniznu, pa je i komfor rada isti. Tek je površina tipki nešto glađa, a i Space tipka ima reljef na sebi. Ništa se značajno ovime nije promijenio osjećaj u radu, jedino što prsti lakše klize preko tipaka što je opravdano brzinom izmjene u FPS naslovima. Obje tipkovnice na vrhu imaju sjajni Corsirov logo koji se odlično uklopio u aluminijsku cjelinu. Ova tipkovnica nažalost nema pozadinsko osvjetljenje i to joj je jedina prava mana. U skladu s tim na desnom je gornjem kraju izostala tipka za osvjetljenje, pa je tu klasična Windows Lock tipka, s tri signalizacijske LED-ice i multimedijske tipke s "valjkom" za podešavanje jačine zvuka. Sve ove tipke rade bez drivera i to u svim aplikacijama koje smo probali. Donja je strana plastična, ima četiri nožice gumene za spriječavanje klizanja te četiri izvlačive nožice za podešavanje nagiba i visine. Kabel je kao i kod K90, dug oko 1.8 metara, ima dva USB konektora, a na stražnjem se dijelu tipkovnice nalazi jedan USB passthrough port.

Odmorište za dlan ruke koju koristimo prilikom igranja je zadovoljavajuće debljine i mekoće sa posebnim ulegnućem za palac. Prilikom dugotrajne igre je vrlo udoban. Uz tu svrhu ima i svrhu skladištenja crvenih WASD i 1-6 tipaka koje najčešće koristimo u FPS naslovima – WASD za kretanje i 1-6 za izmjenu oružja. Uz njih tu je i alat za vađenje tipaka iz mehanizma što se može odraditi i prstima. Sve u svemu, K60 je baš kao i K90 izvrsna tipkovnica dobro prilagođena gamerima i jedino za čim žalimo je pozadinsko osvjetljenje.

 

Zaključak

Nakon višetjednog druženja s Corsairovim tipkovnicama i miševima možemo samo zaključiti kako su tržištu ponudili izvrsne proizvode i u tom segmentu zaprijetili i najjačima, premda su im ovo tek prvi takvi proizvodi. Kombinacija K90 tipkovnice i M90 miša, MMO i RTS gamerima će ponuditi sve što im treba i to uz odličnu kvalitetu materijala i izrade te izvrstan dizajn. Veliki broj programabilnih tipaka, koje se lako programiraju i spremaju u tri profila, izvrsni Cherry MX Red mehanizam s tri stupnja pozadinskog osvjetljenja i odličnim osjećajem pri radu, set multimedijalnih tipaka i USB passthrough – sve će to korisnici itekako znati cijeniti. U tom svijetli moramo sagledati i cijenu K90 modela koja nije malena – preporučena je 129.99 USD, a prevedeno na naš jezik oko 950 – 1000 kuna u maloprodaji. Nipošto pristupačan iznos, no za kvalitetu se uvijek trebalo platiti. K60, koja je okrenuta FPS igračima i koja tu zadaću izvršava odlično, tek je malo jeftinija – preporučena cijena joj je 109.99 USD. U našim ju se webshopovima može naći po cijeni od između 800 i 850 kuna. Jedina prava zamjerka (uz visoku cijenu) je nedostatak pozadinskog osvjetljenja – u svemu je ostalom izvrsna.