corsair_void_surr_1 corsair_void_surr_2

Corsair je prije nešto manje od dva mjeseca predstavio dvoje nove slušalice namijenjene igračima – VOID Surround i VOID Wireless RGB. Nama su u lab na test stigle VOID Surround koje imaju 3.5 mm jack konektor te USB 7.1 Dolby adapter, pa su kompatibilne sa širokom paletom uređaja. Slušalice imaju 50 mm drivere s neodimijskim magnetima, te noise-cancelling mikrofon. Surround zvuk je softverski i njega je moguće podešavati putem Corsair Utility Engine softvera.

corsair_void_surr_3 corsair_void_surr_4

VOID Surround dolaze u kartonskoj kutiji s vanjskim omotačem koji je prigodno dizajniran u Corsairove boje – crna sa žutim elementima što je karakteristično njihovoj gaming seriji proizvoda. Slušalice dolaze odlično zaštićene u debelom kartonu za kojeg su vezane vezicama kako ne bi došlo  do trešnje i pomicanja. Uz slušalice još dolazi i vodič za korištenje te jamstveni listić (2 godine jamstva).

corsair_void_surr_5

Odmah po vađenju slušalica iz kutije je jasno kako su namijenjene igračima zbog svog specifičnog dizajna. Izrađene su u potpunosti od plastike, koja je kvalitetna i premazana mat bojom, a na zvučnicima i sjajnom crnom uz crvene elemente. Kvaliteta izrade i završne obrade je vrlo dobra, a i ostatak materijala je dobar. Pod ovime mislimo na gumeni kabel koji je dug 1.8 metara a koji na svojim krajevima ima gumene ovojnice koje sprječavaju svijanje i eventualno pucanje. Na kraju kabela je pozlaćeni 3.5 mm jack.

corsair_void_surr_6

Iz lijevog zvučnika izlazi i mikrofon koji je smješten u gumiranu pomičnu ruku koju naravno možemo svijati prema želji, tj. poziciji usta igrača kako bi uvijek bio udaljen oko 4 cm za najoptimalnije performanse.

corsair_void_surr_7

Slušalice su mase 342 grama i nisu naporne prilikom dugotrajnog nošenja. Za komfor se brinu debele spužve (memory foam), obložene filcom koje obujmljuju uške, te također debela spužva s filcom koja nasjeda na gornji dio glave. Gornji je nosač moguće izvlačiti i s lijeve i s desne strane te na taj način prilagođavati slušalice različitim veličinama glave – i lijeva i desna strana se izvlače za oko 3 cm.