Voyager GS 64GB

GS je svakako najekskluzivniji i najbrži od ove trojke pa ćemo započeti s njim. Kao i ostatak društva dolazi u klasičnom blister pack-u s kartonskom podlogom na kojoj su ispisani podaci o proizvodu. Dobre su performanse najavljene već na prednjoj stranici, a na stražnjoj saznajemo kako ima visoku deklariranu brzinu čitanja koja doseže i 260 MB/s. Kupcima također vrlo bitan podatak je i onaj o pet godišnjem jamstvu.

Ovaj "memory stick" dolazi u širokom kućištu od brušenog aluminija, a USB konektor je pokriven sa kapicom. Kućište je vrlo široko zbog silne elektronike koja je potrebna kako bi se postigle velike brzine, a pretpostavljamo kako je riječ o RAID kontroleru i kako su dva 32GB NAND čipa u RAID0 polju. Proizvođač to nigdje ne navodi, no to bi logika nalagala. Maksimalna deklarirana brzina čitanja je spomenutih 260MB/s, a zapisa 70MB/s. Za one kojima je 64GB premalo (kapacitet formatiranog sticka je 58.93GB), Corsair u ponudi ima i 128GB, te 256GB modele. Veći modeli donose i veće deklarirane brzine zapisa od 90, odnosno 105 MB/s, dok su brzine čitanja svima iste. Cijene na hrvatskom tržištu ćemo prokomentirati u zaključku, a na Corsairovim stranicama su preporučene 84.99, 134.99 i 254.99 USD.

 

Voyager LS 64GB

LS serija je zanimljiva zbog okretnog mehanizma, koji osim što pokriva USB konektor, ujedno ga i uvlači u kućište. Pakiranje je jednako, a na stražnjoj strani možemo vidjeti kako okretni mehanizam funkcionira. Što se performansi tiče, proizvođač ih ne navodi na pakiranju, jer je ipak riječ o smirenijem proizvodu od GS-a. Jamstvo je ipak kao i kod GS-a, pet godišnje.

Stick se sastoji od dva dijela – metalnog poklopca koji rotira oko plastičnog tijela koje skriva elektroniku i USB port. Kako okrećemo metalni dio oko osi tako se USB konektor gura prema van. Unutar tijela se naravno čitava tiskana pločica sa komponentama pomiče. Na metalnom dijelu je i prorez koji sjeda na rupu unutar koje je indikacijska LED-ica. Metalni je dio otporan na grebanje i otiske prstiju, a na vrhu ima i vezicu. Kapacitet formatiranog sticka je 57.66GB. Corsair u ponudi ima četiri modela – 16, 32, 64 i 128GB, a preporučene cijene su im 19.99, 29.99, 49.99 i 94.99 USD.

 

Voyager Slider 64GB

Posljednji, Slider je u cjenovnom rangu sa LS-om, a to znači i po performansama. Slider je praktičan jer nudi brzo otvaranje i zatvaranje, a tu je isto ono pet godišnje jamstvo.

Kućište Slidera se sastoji od dva dijela, vanjskog dijela premazanog soft touch bojom za bolji grip, i unutarnjeg sjajnog koje skriva elektroniku. Na gornjoj strani unutarnjeg kućišta se nalazi i hrapavi dio za palac, te LED indikacija. Proizvođač ni ovdje ne navodi performanse, a osim ovoga 64GB modela (formatirani stick je kapaciteta 57.66GB), u ponudi su još i 16, 32, 64, 128 i 256GB modeli. Preporučene cijene su 14.99, 29.99, 49.99, 94.99 i 199.99 USD u ovisnosti o kapacitetu. Sva tri modela imaju otpornost na udarce od 40G.