UL Benchmarks

S obzirom na to da je grafika u ovom prijenosniku relativno slaba, ni ukupne performanse u PCMarku nisu naročito visoke. No, ovaj je prijenosnik sasvim adekvatan za normalan uredski rad, pa čak i malo zahtjevnije zadatke zbog solidnog procesora.

Grafičke performanse ni kod dedicirane ni kod integrirane grafike nisu sjajne, no dovoljne su za odigrati neki stariji i manje zahtjevan naslov u 1080p rezoluciji. Smisao ugradnje dedicirane grafike vidimo jedino u tome što ima svojih 2 GB GDDR5 memorije. Iris Pro G7 se pokazala malo jačom, no pitanje je kolike bi performanse u igrama ostvarivala jer “dijeli” TDP s procesorom.

CPU performanse

Performanse procesora su solidne. U svemu je brži od i5 8335U modela koji je 4C/8T konfiguracije i sličnih taktova, te sličnih ili malo slabijih performansi od i7 8665U u ovisnosti o taktu. Nakon desetak uzastopnih izvršavanja benchmarka normalizirani rezultat u Cinebenchu 20 iznosi oko 1390, a prosječni takt je oko 2,2 GHz. Sigurni smo da ovaj procesor može puno više u malo debljem prijenosniku s moćnijim hladnjakom.

Memorijske performanse

Memorijske performanse su u skladu s onim što vidimo i kod drugih prijenosnika s jednokanalnom konfiguracijom DDR4L memorije.

SSD performanse

Čitanje

Zapis

Toshibin BG4 od 256 GB ima vrlo dobre performanse i kod čitanja i kod zapisa koje ne degradiraju s vremenom ili ponavljanjem testa što znači da je hlađenje solidno riješeno.

Autonomija

Prijenosnik je opremljen relativno malom 3-ćelijskom baterijom kapaciteta 42 Wh, no ništa u njemu nije pretjerani potrošač električne energije pa je autonomija kod 4K reprodukcije iznosila 5 sati i 45 minuta. Kod normalnog će uredskog rada bez problema potegnuti i cijeli radni dan od 8 sati.