UL Benchmarks

Kombinacija dobrog hlađenja i moćnog hardvera utjecala je na PCMark 10 performanse, gdje prijenosnik izbija na vrh, no tek s manjom prednosti u odnosu na gamerski Dell G5.

Quadro P3200 je namijenjena profesionalnoj upotrebi, no bez problema se može s njom odigrati i koja AAA igrau trenutcima opuštanja od posla, jer nudi solidne perofrmanse. U kombinaciji s 1080p ekranom to znači i zadovoljavajuće visok framerate.

CPU performanse

Kombinacija konstantno visokog Turbo Boost takta od oko 3.9 GHz, 6 jezgara i 12 threadova rezultirala je i visokim performansama u svim testovima procesorske snage. U Cinebench rezultatima je čak blizak novijima i jačima 9750H procesorima.

Ovdje ide i napomena da na bateriji procesor ne koristi Turbo Boost i „zaključan“ je na osnovnu frekvenciju od 2.2 GHz.

Performanse grafike

Napravili smo i Specviewperf 13 testove koji su kombinacija testova koji predstavljaju grafički sadržaj iz profesionalnih aplikacija. Mjere se 3D performanse kartice sistema pod OpenGL i DirectX sučeljima. Za sada P3200 nemamo s čim usporediti u ovom benchmarku, pa on služi čisto kao vodič i pokazatelj performansi za sve čitatelje koji mjere performanse ovim softverom i žele ih usporediti s P3200.

Memorijske performanse

Memorijske performanse su odlične što je  posljedica velike brzine rada od 2.933 MHz i dvokanalnog režima. Velika količina memorije od čak 32 GB (2 x 16 GB), dobro će doći za sve profesionalne aplikacije gladne radne memorije.

SSD performanse

dell_precision_7530_13

Toshibin XG6 od 512 GB ima odlične performanse, a očito je i adekvatno hlađen unutar kućišta prijenosnika. Pada performansi ni nakon dugotrajnog mrcvarenja nema.

Autonomija

Prijenosnik je opremljen baterijom kapaciteta 97 Wh, koja je pri reprodukciji 4K videa izdržala preko četiri i pol sata. Nimalo loš rezultat s obzirom na snagu hardvera prijenosnika. U normalnom radu uz malo surfanja, obrađivanja fotografija, pisanja u Wordu moguće je ostvariti autonomiju do 6 sati. Ako prijenosnik pak opteretimo do maksimuma, baterija će se isprazniti za otprilike sat vremena, ali će i performanse doista pasti. Stoga, kao i uvijek, ako želite maksimum performansi, prijenosnik držite uključenim u gradsku mrežu.