V131 je dolazio u dvije boje – crvenoj i srebrnoj, a 3360 dolazi još i u smeđoj. Mi smo na test dobili vrlo elegantnu srebrnu verziju koju će vjerujemo češće odabirati muški dio populacije. Dizajnerski nema velikog odmaka od prethodne serije, no promjena ipak ima. S gornje strane će znalci primijetiti kako je ekran i dalje ukomponiran u tijelo laptopa, a drže ga šarke koje izlaze iz povišenog dijela, no taj je povišeni dio sada malo sužen i zajedno je s prednjim rubom obučen u gumiranu plastiku radi veće zaštite. Donja strana otkriva veće promjene u rasporedu komponenata. Sada su poklopci pomaknuti prema natrag, a baterija se nalazi unutar tijela prijenosnika. Isto tako, bateriji je smanjen kapacitet sa 64Wh na 49Wh, te se ona više ne uzdiže iznad tijela prijenosnika. Poklopci su perforirani i dozvoljavaju ulazak i strujanje zraka koji se potom ispuhuje s bočne strane van. Tu se nalaze i četiri gumene nožice koje osiguravaju čvrsto prianjanje za podlogu. Kvaliteta materijala je vrlo dobra i 3360 je ponešto napredovao od V131, pogotovo kada je riječ o gumiranim štitnicima čija je uloga sada značajnija.

Otvaranjem poklopca u kojemu se nalazi ekran, uočavamo veliku sličnost s V131 te je zapravo radna površina najmanje zahvaćena promjenama. Bitno ja naglasiti je i kako je cjelokupna površina sive boje otpornija na otiske prstiju te pruža veći grip. Ekran ima dvije gumene nožice koje služe kao odstojnici, a po dvije se nalaze iznad tipkovnice i na rubovima na tijelu laptopa. Šarke su kvalitetne, pružaju dobar otpor pri otvaranju i vjerujemo kako će dugo ostati čvrste. Ekran je klasičan LCD sa LED pozadinskim osvjetljenjem, dijagonale 13.3" i rezolucije 1366×768 koja se pokazala dovoljnom za ovu veličinu. Ekran ima Anti-glare premaz, a kvaliteta se prikaza nažalost nije značajnije poboljšala u odnosu na V131. Pozadinsko je osvjetljenje ravnomjerno raspoređeno, vjernost boja je prosječna, no odziv je vrlo solidan. Čudi i što se Dell nije odlučio za ekran osjetljiv na dodir zbog Windows 8 operativnog sistema, no što je tu je. U gornjem su dijelu ekrana integrirani web kamera i stereo mikrofon koji svoj posao odrađuju korektno.

Prostor tipkovnice je lagano snižen u odnosu na odmorište za dlanove, što je i naglašeno kromiranim rubom. Oko chicklet tipaka se nalazi piano black plastika koja dodatno podiže dojam, ali i služi kao zaštita od prolijevanja različitih tekućina po prijenosniku. Tipke su kao i sve chicklet solidne sve dok je riječ o unosu manje količine teksta, kada je riječ o ozbiljnijem poslu jednostavno ne pružaju osjećaj kakav je kod tipkovnica s većim hodom tipaka i malo većim otporom. Touch pad je solidan, responzivan i dobro reagira kada koristite više od jednog prsta. Mana su tipke koje pružaju malo osjećaja. Desno ispod tipkovnice se smjestio čitač otisaka prstiju koji dobro odrađuje posao u kombinaciji s DigitalPersona softverom. Iznad tipkovnice s lijeve strane je kromirana tipka za paljenje, a s desne tri dobro poznate tipke otvaraju prilagođeni Windows Mobility Center, Dell Support i Dell Instant Launch Manager.

Specifikacije 3360:

 • Model: 3360-8410
 • Boja:
 • Ekran: LCD w. LED backlit, 29 cm x 16 cm (13.3″), 1366×768, Anti-glare
 • Procesor i Čipset: Intel i5-3317U (1.7GHz, Turbo do 2.6GHz, 3MB L3), Panther Point HM77
 • Grafička kartica: Intel HD 4000
 • Radna Memorija: 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM (11-11-11-28 @ 800 MHz)
 • Tvrdi disk: WDC WD5000LPVT-75G33T0 (500 GB, 5400 RPM, SATA-II
 • LAN, WLAN: Qualcomm Atheros AR8161 PCI-E Gigabit Ethernet Controller, Dell Wireless 1703 802.11b/g/n
 • Bluetooth: Dell Wireless 1703 Bluetooth 4.0 + HS
 • Eksterni portovi: VGA, HDMI, LAN RJ-45, Power, headphone/ headset /speaker out, 2x USB 3.0 , 1 x USB 3.0 with Power Share, 8-in-1 Card Reader
 • Baterija: 4-cell Litium Polymer baterija, 15.6V, 49Wh
 • OS: Windows 8 Professional
 • Oprema: Integrirana web kamera
 • Masa: 1.68 kg
 • Dimenzije (mm): 332 x 232.5 x 18.6 (prednja strana) -19.2 (stražnja strana)
 • Garancija: 36 mjeseci (12 mjeseci na bateriju)

Prijenosnik je složen oko matične ploče s Panther Point HM77 čipsetom, a pokreće ga Intelov i5-3317U procesor iz Ivy Bridge porodice. 3317U je specifičan po tome što ima nizak TDP od svega 17W što znači kako troši duplo manje energije od i3-2130M koji je bio u V131 modelu kojeg smo testirali. Riječ je o dvo jezgrenom procesoru s podrškom za HyperThreading, pa zapravo ima četiri logičke jezgre koje rade na osnovnom taktu od 1.7GHz a u Turbo mogu i do 2.6GHz. Procesor je napravljen u 22nm proizvodnom procesu, dolazi u rPGA988B pakiranju, te ima 3MB L3 priručne memorije. Ima i integriranu HD4000 grafiku koja radi na 350MHz (do 1.05GHz uz pomoć Turba) i podržava QuickSync. Naš je 3360 bio opremljen s 4GB DDR3 memorije brzine 1600MHz u single channel konfiguraciji, te sa WesternDigitalovim tvrdim diskom kapaciteta 500GB čije se ploče vrte na 5.400 okretaja u jednoj minuti. Ostatak je hardvera poprilično uobičajen, mrežna povezivost je ostvarena preko LAN-a, WLAN-a i Bluetootha, a tu su i tri USB3.0 konektora i HDMI port, te stariji VGA port. Dva su zvučnika smještena s prednje strane a za zvuk se brine Cirrus Logic CS4213 zvučna kartica. Za jedan poslovni laptop zvučne su performanse dobre, no ne očekujte čuda kada je riječ o multimedijalnim zadacima.

Bočne su stranice malo zakrivljenije nego kod prethodnika, a na desnoj se sada nalazi utičnica za slušalice, zvučnike ili mikrofon, do koje je USB3.0 port sa PowerShare funkcijom, 8-u-1 čitač kartica i LAN port.Na lijevoj je strani rešetka ispuha rashladnog sustava koji zna postati čujan pri većim opterećenjima. Prijenosnik se u radu malo zagrije no ne izraženo – ipak je riječ o procesoru sa "samo" 17W TDP-om. Do rešetke se nalaze HDMI i dva USB3.0 porta te utičnica za AC/DC adapter.

Na prednjoj strani koja je cijela gumirana nalaze se u kutevima dva zvučnika, a kraj lijevoga je set indikacijskih LE diodica. Prva svijetli kada je prijenosnik upaljen, druga kada je disk aktivan, treća svijetli kada se puni baterija a četvrta kada je bežična mreža u funkciji. Na stražnjoj se strani nalazi zastarjeli VGA konektor koji može biti koristan korisnicima koji koriste starije projektore, monitore i slično.

Uz prijenosnik će te dobiti i 65W strujni ispravljač, te pripadajući kabel. U kutiji se također nalaze i upute za korištenje, dok je instalacija operativnog sistema sa svim upravljačkim programima na samom laptopu i pozivamo ju uz pomoć Dellovih Recovery aplikacija.

Kao što smo već napisali, 3360 dolazi s predinstaliranim Windowsima 8 Professional, o kojima smo već nešto pisali ranije. Novi OS zahtjeva nešto prilagodbe u odnosu na Win 7 no jednom kada vam postane jasna logika stvari snalaženje i rad postaju laki. Operativni sistem radi vrlo glatko na 3360, a vjerujemo kako je za to zaslužna i činjenica kako nema previše dodatnog softvera koji je dolazio uz Windows 7 prijenosnike. Vrlo koristan alate je My Dell, koji vam kroz šest izbornika nudi potpuno kontrolu nad različitim procesima prijenosnika a sve radi vrlo glatko.