UL Benchmarks (ex. Futuremark)

PCMark 10 pokazuje tek malo niže ukupne performanse od Vostra 3580 koji ima isti procesor, ali je nešto veći i ima malo bolji rashladni sustav. Ipak, postignuti rezultat za XPS 13 9380 je impresivan i ovo je stroj kod kojeg nikada nećete poželjeti još više snage.

Grafičke performanse su solidne s obziron na to da je riječ o integriranom rješenju, no naravno treba zaboraviti na bilo kakvo igranje, pogotovo ne na 4K ekranu. Srećom, ovaj prijenosnik za to nije ni namijenjen.

CPU testovi

i7 8565U je četverojezgreni procesor s podrškom za Hyper Threading što znači da može odrađivati osam paralelnih niti u procesu. U ovom prijenosniku maksimalne performanse daje samo ako je priključen na AC/DC adapter. Tada u Turbu radi na oko 2,8 GHz  i rezultat su performanse kakve vidimo u grafovima. Ako ga prebacimo na bateriju, tada Turbo na svim jezgrama pada i na 1,9 GHz, a s tim i performanse.

Memorijske performanse

Memorijske su performanse sasvim solidne i očekivane s obzirom na dvokanalnu konfiguraciju i brzinu od 2.133 MHz.

SSD performanse

dell_xps_13_9380_crys_mark

Performanse SSD-a su solidne, i slične kao kod Vostra 3580 i kojem je bio Toshibin BG3. Razlika ovdje je što je hlađenje očito nešto bolje riješeno pa se disk ne grije iznad 56 °C.

Autonomija

dell_xps_13_9380_batt

Baterija kapaciteta 52 Wh izdrži oko 5,5 sati prilikom reprodukcije videa što je solidno vrijeme za nešto moćniji hardver i 4K ekran. I PCMark8 rezultat je vrlo solidan, a XPS 13 9380 će u normalnom radu (pisanje, uređivanje tablica, surfanje i malo multimedije), izdržati i preko sedam sati.

Zagrijavanje

dell_xps_13_9380_temp_1 dell_xps_13_9380_temp_2 dell_xps_13_9380_temp_3

S obzirom na to da je procesor poprilično moćan, nije ni čudo da se rashladni sustav u ovako malenom laptopu bori s njegovim hlađenjem. Ono što je pozitivno je da ni u jednom trenutku nije pretjerano bučan no piskutav je – izmjerili smo maksimalnih 42,5 dBA pod dugotrajnim opterećenjem na AC/DC adapteru. Na bateriji buka ne prelazi 36,4 dBA, a temperature jezgri se ne dižu iznad 67°C. Na zadnjem screenshotu vidimo i temperature senzora na disku pri čemu je prva temperatura ono što vidi i Crystal Disk Info aplikacija.