vector_180_380tb_1

Ponovno se nakon nekog vremena vraćamo našem Vectoru 150 240GB kojeg nam je OCZ još u studenom 2014. posalo kako bi mu našli maksimalnu granicu zapisa. Taj proces je sada nakon puno utrošenog vremena prešao 380TB zapisa, tj. četiri puta više od 90TB koliko garantira proizvođač. Na ovoj smo se brojci privremeno zaustavili jer mu je po S.M.A.R.T podacima preostala još jedna trećina života (33%) pa smo ponovno izmjerili performanse, te ih usporedili s onima na ranijim.

 vector_180_380tb_2 vector_180_380tb_3

Kao što vidimo sa gornjih screenshota nove OCZ-ove SSD Guard aplikacije, nakon trideset tjedana od početka testa smo se zaustavili na oko 380TB NAND zapisa pri čemu je softver procijenio kako smo prevalili dvije trećine životnog vijeka diska i zaustavili se na preostalih 33%. Čitav se proces testiranja malo odužio jer nam je Vector 150 poslužio jedno vrijeme i kao glavni sistemski disk kada se naš Intel SSD DC S3500 preselio u vječna lovišta – da, i Intelovi diksovi “krepavaju”. Ponovno smo I/O Metrom izmjerili Mixed performanse kako bi vidjeli koliko su degradirale.

I/O Meter Mixed Workload @ 0TB Written

I/O Meter Mixed Workload @ 40TB Written (Host)

I/O Meter Mixed Workload @ 120TB Written (Host)

I/O Meter Mixed Workload @ 220TB Written (Host)

I/O Meter Mixed Workload @ 380TB Written (Host)

Performanse u prvom testu jesu niže, no ne toliko koliko u preostala tri testa. Pad performansi je osjetan i očito je kako se disk već pomalo umorio od torture. No, i dalje su ovo više performanse nego što ih neki konkurenti imaju kod potpuno novih uređaja. Naša saga traženja granica Vectoru 150 se nastavlja i sljedeći izvještaj će biti onaj na 0% preostalog života jer ćemo malo intenzivirati testove.