Eurocase je brand češke tvrtke Partis s.r.o. koja je jedan od najvećih europskih proizvođača kućišta za računala. Osim kućišta, tvrtka proizvodi napajanja, tipkovnice, miševe i razne druge manje kompleksne komponente. Riječ je o proizvodima koji su dizajnirani kao OEM oprema koja se prema željama Partisovih partnera prilagođava i pakira za distribuciju na tržištu (npr. paket napajanje + kućište + tipkovnica i miš).

Model ML-5412 pripada srednjoj kategoriji Partisove ponude, a ASBIS ga isporučuje zajedno s napajanjem jačine 400W. Dakako, sasvim je jasno da se ne radi o pravih 400W i da s ovim napajanjem nećete moći tjerati snažnije konfiguracije. S druge strane, "odokativno" nam se čini čisto solidno tako da sumnjamo da će raditi probleme s običnim komponentama.

Odstojnici s rupama radi lakšeg vađenja kućišta iz kutije

No vratimo se samom kućištu. Pakiranje u kojem se isporučuje je pomalo zanimljivo zbog činjenice što odstojnici nisu od stiropora već od kartona. Zgodna stvar s karticom je što nije toliko lomljiv kao stiropor, pa su zbog toga na ovim odstojnicim izbušene u koje uguramo prste kako bi kućište lako izvadili van iz kutije. Premda ovo vjerojatno običnim korisnicima nije neka važna stvar, za sve oni koji moraju vaditi mnogo kućišta iz kutija (npr. ako opremate firmu s novim računalima) je odlično.

ML-5412 bez ambalaže

Model ML-5412 je inače dostupan u bijeloj i crnoj boji, a mi smo imali prilike isprobati crnu varijantu. Vanjski metalni dio kućišta je lakiran mat bojom visoke granularnosti (zrnatosti) pa je kućište na dodir prilično hrapavo. Maska je napravljena od plastike, bez pretjeranih kompliciranja izuzev implementacije LC zaslona i pripadajućih tipki za kontrolu. Na njoj se također nalaze četiri mjesta za ugradnju 5,25-inčnih uređaja te jedno mjesto za ugradnju floppy pogona ili čitača memorijskih kartica. Prednji USB konektori implementirani su dosta čudno, direktno na masku kućišta te nisu zaštićeni vratašcima. Ovo možda i nije toliko rješenje budući da olakšava korištenje prednjih USB konektora korisnicima koji kućište drže na podu, a ne na stolu. Uz USB konektore, začudo, nisu implementirani prednji audio konektori. Premda je implementacija ovih konektora danas standardna, neki ih korisnici niti ne koriste s obzirom da su ovi konektori namijenjeni priključivanju headsetova. Koliko vam je ovo bitan detalj, procjenite sami.